KakiGolf

THE 19th HOLE => Teh Tarik Tales => Topic started by: mrfeelgood on January 08, 2009, 03:20:38 AM

Title: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on January 08, 2009, 03:20:38 AM
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on January 09, 2009, 09:27:43 AM
hmmm... ni betul2 off-topic kot, takde saper yg reply  :D :D :D
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: musbirat on January 09, 2009, 03:25:58 PM
ok ni...topik santai...hehe

besa pekena kat ali corner or rafi bistro sec 13 shah alam...teh tarik pun 'kaw'....
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: idzil on January 10, 2009, 11:51:03 AM
kat kedai2 depan monterez tu, restoran lotus .... roti dia bole lah tapi curry dia ..memang kaw... !
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: rustland on January 17, 2009, 09:57:20 PM
pelita ...
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: zainal on January 21, 2009, 08:51:55 AM
restoran melor  :)
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: Aezam on April 17, 2009, 12:38:14 AM
Lotus
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: chemat on April 18, 2009, 03:18:01 PM
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...

Aku tak tipu bro. Sampai la ni, sampai la ni!!!... roti canai paling best penah aku makan, mak aku masak. Tempat ke dua bini aku masak (tapi kalau dia tak tanya pon aku akan cakap dia masak paling best  ;D).

Kena dgn kari kambing, perghh...sampai makan tengahari dan malam lantak roti canai.
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on April 19, 2009, 02:10:22 PM
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...

Aku tak tipu bro. Sampai la ni, sampai la ni!!!... roti canai paling best penah aku makan, mak aku masak. Tempat ke dua bini aku masak (tapi kalau dia tak tanya pon aku akan cakap dia masak paling best  ;D).

Kena dgn kari kambing, perghh...sampai makan tengahari dan malam lantak roti canai.


Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: chemat on April 19, 2009, 05:37:17 PM

Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!

Kat area tempat aku cheras, ada satu restoran konsep baru. Dia buat pelbagai jenis makanan gunakan roti canai sebagai base, macam pizza. Hawaian la, tandorri la, daging super, fish delight, etc... Mahal sket sekeping 3-6 hinggit. Kosong punya 1.50. Besar2 roti canai, sekeping cukup. Memand sedap. Tukang2 masak pakai baju cam chef. Restoran bersih cam cafe. Restoran Wawasan kat Cheras.
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on April 21, 2009, 10:53:38 PM

Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!

Kat area tempat aku cheras, ada satu restoran konsep baru. Dia buat pelbagai jenis makanan gunakan roti canai sebagai base, macam pizza. Hawaian la, tandorri la, daging super, fish delight, etc... Mahal sket sekeping 3-6 hinggit. Kosong punya 1.50. Besar2 roti canai, sekeping cukup. Memand sedap. Tukang2 masak pakai baju cam chef. Restoran bersih cam cafe. Restoran Wawasan kat Cheras.


Cheras kat mana?
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: zainal on August 26, 2013, 05:51:58 PM
This is a good one .. But nowadays byk susah maw cari roti canai yg best  :P
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: adang on August 26, 2013, 07:58:48 PM
Pergi Kuala Berang cari Warong Selasih-belakang Pejabat Pos atau sebelah Pejabat Majlis Daerah Hulu Terengganu
Roti canai disini dos nya diuli menggunakan mesin dan resepinya sama sejak 20 tahun dulu
Roti canai disi dikatakan terbaik seluruh Terengganu,
pelbagai lauk disediakan kari ikan tenggiri,kari kambing,kari daging dan yg paling murah dan percuma dal masakan asli pakistan(bukan Mamak atau India)
aku biasa belasah lebih dari 5 keping sekali hadap
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on August 26, 2013, 09:41:27 PM
Pergi Kuala Berang cari Warong Selasih-belakang Pejabat Pos atau sebelah Pejabat Majlis Daerah Hulu Terengganu
Roti canai disini dos nya diuli menggunakan mesin dan resepinya sama sejak 20 tahun dulu
Roti canai disi dikatakan terbaik seluruh Terengganu,
pelbagai lauk disediakan kari ikan tenggiri,kari kambing,kari daging dan yg paling murah dan percuma dal masakan asli pakistan(bukan Mamak atau India)
aku biasa belasah lebih dari 5 keping sekali hadap

Dio takdok buko branch kak Kolompo keh?
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: nokia737 on August 27, 2013, 12:57:48 AM
rumah makan dpn karoke keluarga pun ok gak rotinya  :D ;D ;D
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on August 27, 2013, 01:15:10 AM
rumah makan dpn karoke keluarga pun ok gak rotinya  :D ;D ;D

Kalo di situ rotinya emang enak bgt mas!
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: KoboiBiawak on November 20, 2013, 12:08:25 PM
Best roti canai aku penah rase..Roti Canai Kak Non di Bdr Tun Hussein Onn (dkt ngan McD)..tak berminyak, sgt2 lembut..mmg tak cukup makan satu. Sapa2 kolestrol tinggi..aku tak brtanggjwb ya  ;D ;D
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: Ateh on November 20, 2013, 01:36:05 PM
Kalau di Bangi itu di teras jernang memang sedap roti canainya tapi kuah nyer kurang skit, kalau nak beli bungkus kena tunggu 1/2jam ada yg sampai 45minit. Sekarang ni tgh top burger bakar memang terbaik...
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: mrfeelgood on May 20, 2014, 04:42:06 PM
Restoran Deluit, Jalan Pajajaran, Bogor  .... Oppssss!!!! Silap!!!!  :P
Title: Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
Post by: zahidi on May 20, 2014, 09:35:31 PM
selepas 3 bulan di Alaska masa winter... goreng frozen roti canai... itu yg paling best !!!