KakiGolf

THE CLUBHOUSE => Bulletin Board => Topic started by: egon138 on March 14, 2011, 03:03:09 PM

Title: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: egon138 on March 14, 2011, 03:03:09 PM
Taniah ke atas MFG kerana mendapat eagle kedua nya di lubang 10 Monterez pada 14/3/2011 pagi....

Kronologi nya:

Dengan badan tak sihat dan cirit birit... MFG masih ingin bergolfing...... Selepas one nine yang tak meneentu.. tiba la ke lubang 10 (PAR 5)..

Driving: Ke kanan.. di bawah pokok...
2nd shot: ambik iron and punch out.. tinggal 180 meter to pin....
3rd shot: pinjam club anaknya.... 3 wood.. dia membelash ngna solid.... jatuh di depan fringe dah terus bergolek masuk ke dalam lubang...

Dengan muka selamba dan tak excited pun.... MFG mengambil bola di dalam lubang...

Sekian berita terkini dari....

EGON
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: abangbongsu on March 14, 2011, 03:22:32 PM
sebab itulah saya teringin nak golfing ngan dia.....mudah2an dapat tengok dia buat albatros kat par 4.....

BOSS, MINGGU NI SAYA ADA KAT SA
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on March 14, 2011, 03:46:34 PM
Ya ampun! Maluu arrrr! Eagle nasib tuuuu! .. Aduhhhhaiii!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: KING ACAK on March 14, 2011, 03:52:24 PM
clap...clap...clap
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on March 14, 2011, 03:53:28 PM
Driving: Ke kanan.. di bawah pokok...

Ke kiri lah.. Kalau pokok blah kanan tu, dah 0Bdah.. Nampak sgt Egon pandai merekacipta citer.. Saya dpt bogey dia citer saya dpt eagle..
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: egon138 on March 14, 2011, 03:55:23 PM
PEMBETULAN... sebab saya pandang ke belakang.. so silap kiri or kanan

Taniah ke atas MFG kerana mendapat eagle kedua nya di lubang 10 Monterez pada 14/3/2011 pagi....

Kronologi nya:

Dengan badan tak sihat dan cirit birit... MFG masih ingin bergolfing...... Selepas one nine yang tak meneentu.. tiba la ke lubang 10 (PAR 5)..

Driving: Ke KIRI.. di bawah pokok...
2nd shot: ambik iron and punch out.. tinggal 180 meter to pin....
3rd shot: pinjam club anaknya.... 3 wood.. dia membelash ngna solid.... jatuh di depan fringe dah terus bergolek masuk ke dalam lubang...

Dengan muka selamba dan tak excited pun.... MFG mengambil bola di dalam lubang...

Sekian berita terkini dari....

EGON
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on March 14, 2011, 04:00:05 PM
sebab itulah saya teringin nak golfing ngan dia.....mudah2an dapat tengok dia buat albatros kat par 4.....

BOSS, MINGGU NI SAYA ADA KAT SA

Abangbongsu! Jgn, menyesal weii  main seflight ngn saya.. Saya pukul bola huru hara .. Indah cerita dpd hensem parasrupa orgnya!

(Albatross par 4? Hmmm! Kena try hole in one kat par 4..Tee off kena aim pin arr cam ni)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ariffphotography on March 14, 2011, 05:46:16 PM
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on March 14, 2011, 06:10:59 PM
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: SIDD on March 14, 2011, 06:45:58 PM
Congrats MFG on your 2nd Eagle. tapi nak tambah lagi satu, MFG jugaklah satu2nya individu yang boleh pukul bola masuk tong sampah. Haaaa....... yang itu dinamakan BULLS EYE. Bukan sekali tapi 2 kali lak tu. jenuh cari bola dia, rupa2nya bola dia dlm tong sampah tepi fairway. hebat hebat hebat MFG ni
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: Ateh on March 14, 2011, 06:59:51 PM
Tahniah bro, dapat eagle lagi Welcome to the club. He,he,he...
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on March 14, 2011, 10:17:20 PM
....... tapi nak tambah lagi satu, MFG jugaklah satu2nya individu yang boleh pukul bola masuk tong sampah. Haaaa....... yang itu dinamakan BULLS EYE. Bukan sekali tapi 2 kali lak tu. jenuh cari bola dia, rupa2nya bola dia dlm tong sampah tepi fairway......

Hehehe!!! Ingat lagik eh ko ..... Skali tu kat short Par 5 kat Monty .... Berangan nak on lah konon, last2 bola masuk tong sampah yg kat buggy track tepi green... Second time, kat Par 3 panjang kat Kundang .... aim green, bola landing masuk tong sampah .... Hehehe!!! Ayam lah katakan ....   


Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ariffphotography on March 14, 2011, 10:20:15 PM
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: tumbrio on March 15, 2011, 01:05:12 AM
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89

pergh............. 89 teruk ?? aku nk dpt below 100 pn ssh .. hahahaha
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: erizzzzz on March 15, 2011, 10:01:06 AM
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89

pergh............. 89 teruk ?? aku nk dpt below 100 pn ssh .. hahahaha

kalau standard main dgn pro, 89 truk la. kalau standard main dgn kita, 89 org kata tipu handicap
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ari79 on March 15, 2011, 12:33:32 PM
tahniah MFG, khamis ni ada org main ka kat Monterez? kalau ada saya mau join.. ;D
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: Nizam6949 on March 15, 2011, 12:55:43 PM
tahniah MFG, khamis ni ada org main ka kat Monterez? kalau ada saya mau join.. ;D

bro ko buka la golf appointment nyer thread....berhajat gak..hehehe...

btw.... tahniah MFG....

p/s bila la aku nak ada chance 3 on for Par 5 ni....huhuu...
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: warque on March 15, 2011, 02:22:41 PM
Driving: Ke kanan.. di bawah pokok...

Ke kiri lah.. Kalau pokok blah kanan tu, dah 0Bdah.. Nampak sgt Egon pandai merekacipta citer.. Saya dpt bogey dia citer saya dpt eagle..

Uik... takkan cuba meng cover kot tuan MFG... hehehee... kene minta stroke lebey nih...!!!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ahman on March 15, 2011, 03:20:22 PM
kuat betul main Burung Boss KG nih...jangan sampai pupus sudah Eagle kat Monterez tu...

Boss ni, main Burung Besar pun kira Ayam jugak ke???

Ariff,
89??? Bad game??? aduhhh....jauh nya gua nak setanding korang ni..kalau gua dapat break 90, gua pi ketuk loceng Hole-In-One tu...tak pun geduk/gong kat surau....
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: erizzzzz on March 15, 2011, 04:14:39 PM
tahniah MFG, khamis ni ada org main ka kat Monterez? kalau ada saya mau join.. ;D

bro ko buka la golf appointment nyer thread....berhajat gak..hehehe...

btw.... tahniah MFG....

p/s bila la aku nak ada chance 3 on for Par 5 ni....huhuu...

ari, bukak la satu. kalau lepas zohor aku on. pg ada seminar
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mizunof on March 15, 2011, 05:43:38 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: Ateh on March 15, 2011, 06:35:40 PM
kuat betul main Burung Boss KG nih...jangan sampai pupus sudah Eagle kat Monterez tu...

Boss ni, main Burung Besar pun kira Ayam jugak ke???

Ariff,
89??? Bad game??? aduhhh....jauh nya gua nak setanding korang ni..kalau gua dapat break 90, gua pi ketuk loceng Hole-In-One tu...tak pun geduk/gong kat surau....

Eh! MFG dia ayam lagi ke?. He,he,he... :o
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: abangbongsu on March 15, 2011, 08:32:14 PM
buka lah satu untuk ahad ni.....MFG, Pakngah ke !!!!! nak join ni....saya akan datang khusus untuk golop
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ahman on March 15, 2011, 09:20:17 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!

dah 2 minggu saya balik...saya dah nak pi sana semula dah Sabtu ni...:)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: Nizam6949 on March 15, 2011, 09:22:33 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!

dah 2 minggu saya balik...saya dah nak pi sana semula dah Sabtu ni...:)
sebelum pergi semula....moh la bergolop di monty jumaat ni...hehehe....sudi ke?  ;)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ahman on March 15, 2011, 09:43:46 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!

dah 2 minggu saya balik...saya dah nak pi sana semula dah Sabtu ni...:)
sebelum pergi semula....moh la bergolop di monty jumaat ni...hehehe....sudi ke?  ;)

Thursday/Friday saya out with family sempena cuti sekolah....esok pagi mau?
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: Nizam6949 on March 15, 2011, 09:46:53 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!

dah 2 minggu saya balik...saya dah nak pi sana semula dah Sabtu ni...:)
sebelum pergi semula....moh la bergolop di monty jumaat ni...hehehe....sudi ke?  ;)

Thursday/Friday saya out with family sempena cuti sekolah....esok pagi mau?
alamak short notice la Pro...huhu..... tak sompek nak arange skedule kat opis...huhuhu
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ahman on March 15, 2011, 09:47:57 PM
yea..yea..ahmann dah balik!!

dah 2 minggu saya balik...saya dah nak pi sana semula dah Sabtu ni...:)
sebelum pergi semula....moh la bergolop di monty jumaat ni...hehehe....sudi ke?  ;)

Thursday/Friday saya out with family sempena cuti sekolah....esok pagi mau?
alamak short notice la Pro...huhu..... tak sompek nak arange skedule kat opis...huhuhu

 ;) 8) no hal..
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ariffphotography on March 15, 2011, 11:06:45 PM
kuat betul main Burung Boss KG nih...jangan sampai pupus sudah Eagle kat Monterez tu...

Boss ni, main Burung Besar pun kira Ayam jugak ke???

Ariff,
89??? Bad game??? aduhhh....jauh nya gua nak setanding korang ni..kalau gua dapat break 90, gua pi ketuk loceng Hole-In-One tu...tak pun geduk/gong kat surau....
sbb saya dah pernah main 80..so 89 tu agak teruk lah..saya nak jadi lagi bagus dan bagus setiap kali saya main padang..cuba nak mantain score tp hampehh..makin teruk..
kalau tournament junior peringkat selangor, 80 ke bawah baru lepas cut untuk final...
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: rizlan.mp on April 30, 2011, 12:24:43 PM
Tahniah buat mfg! Sy pun saksi pd hari kejadian tu...huhuhu! Mmg hebat mfg ni... X perlu disangkal lg kehebatan dia... Byk lg kejadian yg menarik/hebat berlaku bila main golf dgn mfg ni... Harap2 saudara egon dpt ceritakn lg...huhuhu! :)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on April 30, 2011, 12:31:45 PM
Tahniah buat mfg! Sy pun saksi pd hari kejadian tu...huhuhu! Mmg hebat mfg ni... X perlu disangkal lg kehebatan dia... Byk lg kejadian yg menarik/hebat berlaku bila main golf dgn mfg ni... Harap2 saudara egon dpt ceritakn lg...huhuhu! :)

Salam sejahtera saudara rizlan ... Tahniah juga buat saudara kerana saya juga pernah menyaksikan kehebatan saudara ketika saudara sendiri mendapat eagle .... Hebat! Hebat! (... dan saudara egon, dlm keadaan sebegitu gumbira, melunjat terus memeluk saudara rizlan ... Tak taw lah plak si Egon ni sengaja ke tak buat cam tu! Auww!!! )

p/s

power gak arrr pas minum nescafe dlm tin, trus dpr eagle tu!!!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: rizlan.mp on April 30, 2011, 01:33:30 PM
Wiken ni cuti panjang, mfg x golop ke? Saya free jer nih...huhuhu!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on April 30, 2011, 02:24:20 PM
Wiken ni cuti panjang, mfg x golop ke? Saya free jer nih...huhuhu!

Hafiz ... Hehehe!!!
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: ZakMajid on March 31, 2016, 11:47:42 PM
Pakai 3 wood terus masuk eagle? hebat betul tuan tanah kita ni ya!!!!!  ;)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on April 01, 2016, 12:15:18 PM
Pakai 3 wood terus masuk eagle? hebat betul tuan tanah kita ni ya!!!!!  ;)

Alamak tahun biler ni bro? Time jepun nii .. Skrg gop pun setahun 2 kali
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: rizlan.mp on June 10, 2016, 03:36:31 PM
Lamenye kejadian nihhh... tp masih segar diingatan  ;)
Title: Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
Post by: mrfeelgood on June 15, 2016, 01:07:52 PM
Huhuhuhu!!!!