Author Topic: Tournament Tip from PRO  (Read 5924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #15 on: December 26, 2009, 02:34:34 PM »
pro..kau perlukan caddie kee..
1.Pak Ngah2. Kerawit
3. Kamal@mfg

mana yg kau pilihh..........

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #16 on: December 26, 2009, 03:29:22 PM »
pro..kau perlukan caddie kee..
1.Pak Ngah2. Kerawit
3. Kamal@mfg

mana yg kau pilihh..........

kalau pakngah jadi caddy, setakat 9 lubang ja. tak tahan penat dan lelah. lagi satu, tak pandai baca putting line. setakat nak tolong beli minuman bulih laa.

MFG pulak, local courses dia tak bulih jadi caddy, sebab dia kurang familiar. kalau dekat area majapahit dia memang terer baca segala-galanya.

Kerawit pulak, golfer sure naik angin dengan dia. every time nak tee off, dia hulur 3-wood ja!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #17 on: December 27, 2009, 01:19:47 AM »
pro..kau perlukan caddie kee..
1.Pak Ngah2. Kerawit
3. Kamal@mfg

mana yg kau pilihh..........

kalau pakngah jadi caddy, setakat 9 lubang ja. tak tahan penat dan lelah. lagi satu, tak pandai baca putting line. setakat nak tolong beli minuman bulih laa.

MFG pulak, local courses dia tak bulih jadi caddy, sebab dia kurang familiar. kalau dekat area majapahit dia memang terer baca segala-galanya.

Kerawit pulak, golfer sure naik angin dengan dia. every time nak tee off, dia hulur 3-wood ja!

Hehe pangah2, tapi kalau saya, saya prefer pakngah to be my best-men, tengah torcher2 boleh terhibur dibuatnyer hehe...

Em thanks for the tips bos, but it can`t be apply to me hehe...golf is about GOLFF for me, GO Look For Friends  ;D

Offline aziziepro

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 151
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #18 on: December 27, 2009, 03:41:12 PM »
sape2 pn saya x kisah... yg ptg hepi je heheh

Offline ahmadfs

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 30
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • way to go fwd
  • Handicap: 12
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #19 on: March 03, 2010, 10:46:09 PM »
Tip paling jahat menewaskan lawan terbongkar!!!! (Saya tak buat kerja ni...tapi ada orang yang ajar saya buat benda ni)
 Andaikata anda dah on green terlebih dahulu tapi putt utk par then lawan anda pulak on green then menanti utk putt for birdie, anda hendaklah cepat-cepat pergi ker green sebelum lawan anda tiba. Berjalan pergi ke pin dan angkat pin. Pastikan kaki anda memijak line kawan anda sambil menyeret tapak kasut sedikit shj. Then bila lawan anda nak putt jer mesti dia punya bola akan lari dari line yang sepatutnya. Harap tip ni manjadi panduan kepada mereka yang tak profesional nak main golf.
________________________________________
play golf since: 2007
handicap: 9
Club: Damai Golf and Country Club

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #20 on: March 03, 2010, 11:52:14 PM »
Tip paling jahat menewaskan lawan terbongkar!!!! (Saya tak buat kerja ni...tapi ada orang yang ajar saya buat benda ni)
 Andaikata anda dah on green terlebih dahulu tapi putt utk par then lawan anda pulak on green then menanti utk putt for birdie, anda hendaklah cepat-cepat pergi ker green sebelum lawan anda tiba. Berjalan pergi ke pin dan angkat pin. Pastikan kaki anda memijak line kawan anda sambil menyeret tapak kasut sedikit shj. Then bila lawan anda nak putt jer mesti dia punya bola akan lari dari line yang sepatutnya. Harap tip ni manjadi panduan kepada mereka yang tak profesional nak main golf.
Mad oi, betoi2 jahat lagi zalim punya tip nih!! tak pernah dibuat org lah mcm tu...pakngah nak pesan, JANGAN sekali-kali buat benda tak beretika mcm tu. kalau lawan tu jenis panas baran, hang masuk hospital wo!
« Last Edit: March 03, 2010, 11:55:00 PM by pakngah »
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline ATTABOY

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • My 2010's magic number is 90
  • Club: Selesa Resort Golf Club
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #21 on: March 21, 2010, 04:40:00 PM »
Uhh! Teringat one pga tourney kes Phil Mickelson pakai kasut with spikes yg tinggalkan bekas atas green and flight belakang dia put up official complain. Ni mungkin tip seiras nak kalahkan opponents kot. Apa tips pun biarlah "beretiqa".

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: Tournament Tip from PRO
« Reply #22 on: March 21, 2010, 06:06:35 PM »
yang ni member selalu buat kat saya...

"Rakoz, jaga2 sand trap kat depan tu! Kang masuk kang naya!"

"Lagi 150 meter ada water hazard, kena kasi lepas kalau tak parah!"

in both scenario, my ball will enter the bunker n water... n my friend still cant have his mouth shut even after i complained bout it...
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado