Author Topic: 10th Get2Gether!!!  (Read 65396 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline john daly

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 66
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • The most important shot in golf is the next one...
  • Club: Royal Kampung Kuantan Club (Since 1910)
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #15 on: November 09, 2009, 02:17:00 PM »
pembentulan chor..sorry, bukit jana (Taiping Golf Resort) ratenye RM 82.25 (weekend/ termasuk buggy)...rate yg teman kabo tadi tu rate untuk Royal Teluk Rubiah... ::)
« Last Edit: November 09, 2009, 02:21:06 PM by john daly »
What's in my bag?
Driver : Taylormade Bunner Superfast 2.0
Wood : Maruman Conductor (3 & 5)
Irons : Maruman Conductor (4 - S)
Wedges : Titleist BV 60.07 Vokey Design Spin Milled (Oil Can)
Putter : Titleist Scotty Cameron California Monterrey
Balls : Titleist PRO V1x
Bag : Conductor (white)

Offline mrpyan

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 210
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #16 on: November 09, 2009, 02:31:14 PM »
Oleh kerana Nogori Sembilan baru jadi Juara Piala Malaysia 2009..apo kato kito buek G2G kek Soromban 3..murah pun murah..course pun 5kali baik dari maran..harga RM78.00 sabtu dan ahad..hari biaso lagi lah murah....

Jangan marah...sekadar cadangan jerrrrr....


Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #17 on: November 09, 2009, 03:01:34 PM »
Lembah Klang (central) dah banyak kali, N9 (south) dan 2 kali, Pahang (east) satu kali. Kali ni utara lah pulak. Tapi Taiping.... 3 jam driving tu.
KGK nampak tempting. X berapa mahal, x berapa jauh
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......

Offline pakudin

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 379
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KGNS, Rahman Putra
  • Handicap: 17
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #18 on: November 09, 2009, 03:41:57 PM »
pembentulan chor..sorry, bukit jana (Taiping Golf Resort) ratenye RM 82.25 (weekend/ termasuk buggy)...rate yg teman kabo tadi tu rate untuk Royal Teluk Rubiah... ::)

Tepen (Taiping ) ok gak.  Tapi dengo cerita, musim ujan ni, bumi suka makan bola. Lagi pun, situ weekend kurang manusia main.

Lagi satu, kalau nak sejuk, kita main Cameron Highland.  Woi, macam main tempat orang putih, walau pun caddie orang asli (7 iron).  Tapi situ, kalau pergi elok tido.  Udah nak tido elok bawak selimut.  Deme kate, selimut kekabu tak cukup, elok bawak selimut "kulit gebu".

Masjid pun ada kat situ pak AP, kalau nak training ikhtikaf sebelum ke surabaya.


Teman tak kata Maran tak baguih, cuma KGK lebih baguih.  Kalau teman kata Royal Jakarta lebih lawa dari The Mines, tak semestinya the Mines tu tak elok. Jgn la ambik ati.


Offline saripomar

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 308
  • Cookie Points +0/-0
  • HCP: 20
  • Club: GOLFER MISKIN MANA ADA CLUB
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #19 on: November 09, 2009, 04:52:40 PM »
kawan-kawan saja nak tanya..... sapa menang pro-am semalam....

Offline zooloo

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 286
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #20 on: November 09, 2009, 05:40:02 PM »
Bro's.My suggestion is buat budget dulu,untuk berapa hari golof dan penginapan,pas yu tanya sapo nak pogi.klu budget ok,tak kisah mana2 bole main.ini cadangan orang baru pak!!!salam

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #21 on: November 09, 2009, 06:49:50 PM »
To fan the Kakigolf.com spirit further, it is only fair that we have the 10th G2G in the north. It is also an appreciation to our northern kakis.

I am going back to kampung this week and I will help survey Teluk Rubiah Beach GC, Kinta Golf Club, Damai Laut GCC, Clearwater GCC and Meru Valley. Royal Perak no need ek.........expensive!! All except KGC have on site accomodation.

Cameron Highland is also interesting. The air feels like Bogor....

Pak Akhir

PS. Buaya Golf Nov. issue has an article on Teluk Rubiah Beach GC.

Offline halimunser

  • putingse
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 505
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Eagle has landed
  • Club: KDRSM
  • Handicap: 16
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #22 on: November 09, 2009, 06:51:52 PM »
Ahman ,

Hatyai tu kalau tak silap paklang la ... golf course dia chanteq kat southern hill .. memang ada dalam wishlish nak pi main... masalahnya org rumah dok pikir yg lubang kesembilanbelas tu.. kayu golf boleh lunyai.. tu yang nama HATkayul unYAI...

Offline ibm632

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 297
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Belum decide
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #23 on: November 09, 2009, 07:08:40 PM »
Banyak nyer survey ni ... ni Pak Akhir nak survey club ker nak survey caddy ni

To fan the Kakigolf.com spirit further, it is only fair that we have the 10th G2G in the north. It is also an appreciation to our northern kakis.

I am going back to kampung this week and I will help survey Teluk Rubiah Beach GC, Kinta Golf Club, Damai Laut GCC, Clearwater GCC and Meru Valley. Royal Perak no need ek.........expensive!! All except KGC have on site accomodation.

Cameron Highland is also interesting. The air feels like Bogor....

Pak Akhir

PS. Buaya Golf Nov. issue has an article on Teluk Rubiah Beach GC.
www.prubsn.my

saja nak promote my web nak naikkan rating sikit
sudi2 lah clik .

Offline pakudin

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 379
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KGNS, Rahman Putra
  • Handicap: 17
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #24 on: November 09, 2009, 07:14:07 PM »
Salam
Pak Akhir (PA)
Ari tu saya balik, khabar angin selat melaka, depa kata Teluk Rubiah dah nak tutup, course teruk and ada orang nak beli buat kilang.  Anyway, I think, that place is a bit far off, additional 1 hour drive from Ipoh

PA  risik2 package kat Clearwater, kalau ada.  (Package Spa dia saya tau berapa, green tak perasan pulak)

Offline jryeopdgreat

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 231
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • I am not chicken I am a fighting cock
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #25 on: November 09, 2009, 07:15:11 PM »
a ala...mengkome ni apa cer...???? yg dekat mainpun megraban..lagi nak main tempat teman!!lu pikior... le sendigri weh...kagrang yg dikejor x mandang,beg golf yg dikendor tecicior.moh kite pegi main di bukit tinggi ke???kalau nak ke pegrok juge, main di cameron highland baru le teman grasa nyaman je... macam main di ober see.boleh gak bawak anak bini,x payah nak apply lesen kome..oi..moh kite yop,yong lekeh pikior..amacam???

Offline ibm632

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 297
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Belum decide
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #26 on: November 09, 2009, 07:18:02 PM »
Stuju dengan pendapat Tuan Azhar tu ... ::) ::) ::)
www.prubsn.my

saja nak promote my web nak naikkan rating sikit
sudi2 lah clik .

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #27 on: November 09, 2009, 07:26:01 PM »
a ala...mengkome ni apa cer...???? yg dekat mainpun megraban..lagi nak main tempat teman!!lu pikior... le sendigri weh...kagrang yg dikejor x mandang,beg golf yg dikendor tecicior.moh kite pegi main di bukit tinggi ke???kalau nak ke pegrok juge, main di cameron highland baru le teman grasa nyaman je... macam main di ober see.boleh gak bawak anak bini,x payah nak apply lesen kome..oi..moh kite yop,yong lekeh pikior..amacam???

puh elok jugak..teman pun setuju benor lah pulok..dengar cerita unlimited kat sini..heeeeeeee

Offline pakudin

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 379
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KGNS, Rahman Putra
  • Handicap: 17
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #28 on: November 09, 2009, 08:05:38 PM »
Jangan lupa, Cameron kat Pahang, naik aje ikut Perak, jadi;  tak leh kata Northern Chapther. 

Played there once, course ok! ok! Syok sebab sejuk!  Course jalan kaki, caddie orang asli, agak naik turun bukit, NO Buggie!!! Cant remember the rate, but very reasanable for weekend.

Apa kata kita buat lawan antara region

Northern  (reps Perak Ke atas)
Southern ( Negori ke bawah)
Eastern  (Pahang ke tepi)
Central (Selangor and KL)

Ikut nombor tengah IC bukan ikut alamat tempat tinggal.  Best score from 4 players for each region.

Hadiah!!!!  The right to brag!!! (Amacam orang nogori, piala Malaysia udah boleh, pila G2G ada brani)







Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #29 on: November 09, 2009, 09:07:49 PM »
Saya berpendapat ... Adalah lebih baik sekiranya kita tetapkan tarikh untuk kita adakan G2G yg ke-10 ini terlebih dahulu..... Nak bikin bulan ni gak ataupun bulan Disember?