Author Topic: 10th Get2Gether!!!  (Read 66011 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ibm632

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 297
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Belum decide
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #30 on: November 09, 2009, 09:11:30 PM »
suggest 1st week disember
www.prubsn.my

saja nak promote my web nak naikkan rating sikit
sudi2 lah clik .

Offline dino

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KGPA
  • Handicap: 22
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #31 on: November 09, 2009, 09:17:29 PM »
kalau boleh bior le yang ada buggy....kesian kat kome ni...dan caddies...
kalau ada lagi bagus.....cadangan je...maklum lah lutut lengoh musim hujan hujan ni

Offline tony_ttc1957

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 6
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #32 on: November 09, 2009, 09:18:09 PM »
Hi There,

Great idea.....I will be on the look out. Hope to be able to join too. Bye and take care
Y-not?

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #33 on: November 09, 2009, 10:01:11 PM »
ehem ehem, ehem (baru lepas makan nasik, berlaukkan petai jeruk dan pari rebus cicah ayaq asam ja...cukuplah, bukannya bulih pukoi 200meter punnn),

Tuan Yang Dipertua,

allow me to re-cap. been reading this thread (lepas kenyang, bulih pulak cakap orang putih sikit2 oi!), and found that we are diverting away from the original topic: kat mana venue for the 10th G2G. Katanya kali ni nak buat di utara pulak. pasainya di selatan dah, di pahang (timor) dah, di utara belum.

jadi, awai cadangan, di Perelih. tapi jauh sangat (jauh dari selatan dan timoq). lagipun, ada YB dari negeri lain yg tak comfortable sebab org perelih majoritinya solat subuh depa tak baca qunut. pastu bulih pulak lelaki tambah cawangan tak payah mintak izin isteri/isteri-isteri yang dah ada. oleh itu disarankanlah buat kat belah bawah sikit. bawah sikit punya bawah sikit, sampailah taiping.

Tapi YB Batu Gajah bagitau, taiping ni lebih banyak hari yg hujan dari yg kemarau. memang pun, cuaca lagutu lebih sesuai utk orang yg nak berbulan madu dari yg nak main golf. sesuai sangat utk yg nak berkelamin dari yg single. so disebut pulak Clearwater, Batu Gajah dan area yg sewaktu dengannya, asaikan tak berapa mahai.

pastu ada pulak YB-YB yang ubahsuai, sebut pulak cameron highlands, sebab bulih main dlm suasana negeri orang putih, caddy orang asli. bila dah sebut tanah tinggi cameron, teringatlah pulak setengah dari setengahnya akan Bukit Tinggi. dah makin ke barat jadinya tu weh! menegsot makin dekat dengan maran pulok!

bukannya apa, pak ngah takut last last sekali, 10th G2G lokasinya bulih mencecah Bogor, Surabaya, Bali, Lombok, Mataram, Irian Jaya.....and, mana tau, ada pulak yg lupa topic asal, instead of bincang pasai G2G, dok pi bincang bab g-string pulakkk...."g" jugak tapi haruuuu.

jadi sebelum kita semakin jauh dok masuk hazards, marilah kita patah balik to teh fairway. let's stick to the agenda asal: iaitulah "Cadangan G2G ke 10 buat di Utara". Kita bincang elok2 topic ni, dn putuskan.

and the, also don't forget: MFG our sifu pesan supaya kita tetapkan tarikhnya dulu. utara atau selatan, di  timoq atau barat, tanpa tarikh, jangankan nak main, nak menikah pun tak bulih.

Terima kasih, Tuan Yang Dipertua.

bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #34 on: November 09, 2009, 10:36:34 PM »
mintak maaf lah Pak Ngah sebab udah jauh  merapunya..
so kita ikutlah kata tuan tanah..
berapa hari bulan yee :

saya cadangkan :
12hb dec kee..
lokasi dlm negeri perak..
damai laut or mana je lahh

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #35 on: November 09, 2009, 10:54:21 PM »
Clearwater currently has a promotion of RM80 (golf + meal + prizes). For Thursday only tee-off between 8.00 am - 11.00 am.

Pak Akhir

Offline zaini06

  • Newbie
  • Posts: 25
  • Cookie Points +0/-0
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #36 on: November 09, 2009, 11:20:15 PM »
kita buat poll undi tarikh and place ...suka juga main kat peghok ni kawan tak pernah main lagi kat sana

Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #37 on: November 09, 2009, 11:26:54 PM »
Clearwater currently has a promotion of RM80 (golf + meal + prizes). For Thursday only tee-off between 8.00 am - 11.00 am.

Pak Akhir
Emm... Thursday.. Minta maaf banyak2 pak, nak mengomen sikit. Saya rasa hari dan waktu mcm ni sesuai utk pensioners, peng ular, planned MC atau yg betul genuine, minta annual leave awal2.
Susah nak buat keje2 tu.....
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......

Offline FikiZul

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 422
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Enjoy the game, you shall play good golf
  • Handicap: 10
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #38 on: November 10, 2009, 10:15:13 AM »
tumpang tanyer..nak pergi daily trip ke.. nak tido satu malam ke.. nak tido 2 malam ke? ahh itu yang penting..

nak ke utara byk tempat nak main.. well if u all betul2 semangat.. tido satu malam for example lah.. ke utara..

gerak dari kl kul 8am.. sampe kat perak.. t-off clearwater abis main.. terus drive ke penang/kedah. then tido satu malam.. pagi leh main kat penang/kedah.  then kalu rajin nak masuk haadyai pun ok main kat southern hill. or can tido kat haadyai n pepagi main kat southern hill n keluar terus main kat bkt kayu itam tu.. pastu tido balik kat penang.. then esok balik kl.. so ade lah 2 malam....

nak turun jb pun ok gak camtu.. ade byk course.. pusing2... anyway.. tu pendapat saya aje...
-Fiki-

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #39 on: November 10, 2009, 10:19:30 AM »
tumpang tanyer..nak pergi daily trip ke.. nak tido satu malam ke.. nak tido 2 malam ke? ahh itu yang penting..

nak ke utara byk tempat nak main.. well if u all betul2 semangat.. tido satu malam for example lah.. ke utara..

gerak dari kl kul 8am.. sampe kat perak.. t-off clearwater abis main.. terus drive ke penang/kedah. then tido satu malam.. pagi leh main kat penang/kedah.  then kalu rajin nak masuk haadyai pun ok main kat southern hill. or can tido kat haadyai n pepagi main kat southern hill n keluar terus main kat bkt kayu itam tu.. pastu tido balik kat penang.. then esok balik kl.. so ade lah 2 malam....

nak turun jb pun ok gak camtu.. ade byk course.. pusing2... anyway.. tu pendapat saya aje...
bro ,
Jay bee...ni tahun depan ... bulan dec ni kat Utara dulu..heeeeeee

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #40 on: November 10, 2009, 11:08:01 AM »
Pahang Darul Makmur; kita akan buat di Lanjut Beach Resort (bukan... lanjut bitch resort!!)  tahun hadapan, Kita sampai hari sabtu tengahari, lepas welcome lunch kita main 18, malam kita ade BBQ diner kat tepi pool, sesi karaoke dan taraoke seterusnya sampai pagi... sapa nak ambik bilek boleh tidur yang tak ambik bilek boleh lepak kat lounge sampai pagi!!!

Ahad pagi lepas b'fast tepi pantai kita tee off lagi 18, lunch dan penyampaian hadiah, ptg kita balik tempat masing2. Demage kita tengah bincang supaya tak lebih Rm250 sorang!! Itu pun kalau dapat... beharap je lah dari sekarang..!!

Negeri Sembilan Darul Khusus.; ibarat sepuntung rokok je dari klang valey, pegi mana-mana je, ade je terserempak jiran lah, office mate lah, member punya member lah... nak nakal2 sikit pun tak selesa..!!!

Perak Darul Ridzuan; lebih dekat ke Klang valley dari North Region... tak boleh kira North Region...sebab highway ke Ipoh 3 lorong dari KL, tapi dari penang kedah perlis... 2 lorong je!! Ketapi dari Kl pun dual rail-track!!

So untuk G2G North ni... paling selatan kita kena buat kat seberang perai, kalau buat dalam penang island lagi syok!!! So kalau dah sampai sana baik kita berkasih sayang di cinta sayang... ade golf, ade accommodation, ade water theme park, ... so kalau kat Northern Region ni ibarat tetengah lah...

So what say u fren.....orang utara macam Lanno- 0194444430 (sg. petani), Budakboy (Jitra n sg.petani) ariff, burn (Perlis-jitra-bukit kayu hitam....)   Akulaijoi (Butterworth), Mus aka akod21: UUM Kedah 0134810303 ,
1six5 (Seberang Perai Tengah),Hendriks (Butterworth) 019 475 0563 & Putramember from Peghlih - 019 4547700.... bersuara lah sikit!!!

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #41 on: November 10, 2009, 11:16:27 AM »
Nol,

apasal nama aku takde dalam list orang utara??? tak fair la camni..lupa kat aku ka??
gua orang Utara...way up North...Narathiwat...kap kun ka..
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #42 on: November 10, 2009, 11:26:42 AM »
Sori..sori...sori man; bukan aku lupa... kau tu masuk north-north chapter!!
Golf kat tempat engkau, ade yang sampai 24 lubang!! so kau dah over qualified dari list ni...  :D :D :D

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #43 on: November 10, 2009, 11:32:22 AM »
oh ye ke...takpe la..asalkan kau ingat aku...rasa lamanya tak balik kampung..tapi takut lak..asyik dok menembak aje kat saner...
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 10th Get2Gether!!!
« Reply #44 on: November 10, 2009, 11:42:30 AM »
Aku ade dengar cerita juga... kesah tembak menembak ni... tapi bukan ke memang kawasan tu lapangan menembak pistol air yang tersohor di dunia??!!!