Author Topic: Green speed..  (Read 6474 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: Green speed..
« Reply #15 on: February 02, 2010, 01:17:29 PM »
Hari ni green speed kat KGSAS laju ....  Manjang putt telebih jer!!!

kuat training bos kita ni...ape yang aku buat nak determine green speed ialah putting mesti kasi lebih hole untuk lubang pertama...then lubang kedua dan seterusnya aku dah dapat estimate green speed for that day...

Offline dzularmor

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 244
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • HP: 0193837127
Re: Green speed..
« Reply #16 on: February 02, 2010, 04:21:42 PM »
Setuju dgn semua itu. Upin dan Ipin cakap betul betul betul. Yang penting FEEL mesti ada. Takde FEEL ni main APA2 pun takde rasa nye.
dzularmor

Offline FikiZul

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 422
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Enjoy the game, you shall play good golf
  • Handicap: 10
Re: Green speed..
« Reply #17 on: February 03, 2010, 02:12:53 AM »
kebiasaan green speed area msia nie around 7-12.. average ok.. so kalu nak tau, baca2 area club house tu.. die ade tulis green speed 8 ke... 10 ke... 6.5 ke... so.. nak tau laju ke idak.. anything above 9 is consider fast dah.. below that slow... so nak senang, hang tau fast ke slow.. tu je..

at pro tournament, the practice green have the same speed as the course green, tu pasal derang practice on the green dulu. kat msia.. practice green speed 5, course green speed 8.. tu byk beza tu...so renung2 kan lah.. dan selamat berlatih..
-Fiki-

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: Green speed..
« Reply #18 on: February 03, 2010, 08:57:23 AM »
PGA Tour Green Speed Biasaya Berapa Brother Billy????

Minggu depan nak masuk Buick invitational...nak kena practice putting ni... ;D :P
"Air yang tenang......."

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Green speed..
« Reply #19 on: February 03, 2010, 11:24:57 AM »
kebiasaan green speed area msia nie around 7-12.. average ok.. so kalu nak tau, baca2 area club house tu.. die ade tulis green speed 8 ke... 10 ke... 6.5 ke... so.. nak tau laju ke idak.. anything above 9 is consider fast dah.. below that slow... so nak senang, hang tau fast ke slow.. tu je..

at pro tournament, the practice green have the same speed as the course green, tu pasal derang practice on the green dulu. kat msia.. practice green speed 5, course green speed 8.. tu byk beza tu...so renung2 kan lah.. dan selamat berlatih..
patutlah susah nak bagus bab putting nii..practice green vs course green x samaaa..

Offline FikiZul

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 422
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Enjoy the game, you shall play good golf
  • Handicap: 10
Re: Green speed..
« Reply #20 on: February 03, 2010, 04:19:54 PM »
PGA Tour Green Speed Biasaya Berapa Brother Billy????

Minggu depan nak masuk Buick invitational...nak kena practice putting ni... ;D :P

kalu tak silap.. pga punyer green.. paling slow 12 kot... so kire 13, 14 tu biasa bagi derang kot...

err hisyam err nape derang tak invite aku main buick ehh.. ari tu dah submit nama
-Fiki-

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: Green speed..
« Reply #21 on: February 03, 2010, 05:23:43 PM »
PGA Tour Green Speed Biasaya Berapa Brother Billy????

Minggu depan nak masuk Buick invitational...nak kena practice putting ni... ;D :P

kalu tak silap.. pga punyer green.. paling slow 12 kot... so kire 13, 14 tu biasa bagi derang kot...

err hisyam err nape derang tak invite aku main buick ehh.. ari tu dah submit nama

O...laju gila green speed dia.

Buick invitation hanya untuk kategori ayam serama je.....buaya...musang berbulu ayam...t-rex disqualified (DQ) ;D
"Air yang tenang......."

Offline FikiZul

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 422
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Enjoy the game, you shall play good golf
  • Handicap: 10
Re: Green speed..
« Reply #22 on: February 03, 2010, 06:09:21 PM »
PGA Tour Green Speed Biasaya Berapa Brother Billy????

Minggu depan nak masuk Buick invitational...nak kena practice putting ni... ;D :P

kalu tak silap.. pga punyer green.. paling slow 12 kot... so kire 13, 14 tu biasa bagi derang kot...

err hisyam err nape derang tak invite aku main buick ehh.. ari tu dah submit nama

O...laju gila green speed dia.

Buick invitation hanya untuk kategori ayam serama je.....buaya...musang berbulu ayam...t-rex disqualified (DQ) ;D

aku dedak lah.. makanan ayam... kalu taruk aku satu flight dengan ayam.. sure ayam makan nyer.. hehehe .. tapi kalu letak aku dalam flight buaya.. ahh susah.. buaya tak makan dedak.. nanti tercekik buaya tu .. mati terus...
-Fiki-

Offline ATTABOY

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • My 2010's magic number is 90
  • Club: Selesa Resort Golf Club
Re: Green speed..
« Reply #23 on: February 19, 2010, 10:21:58 PM »
Askrulle, ni alat kacukan. Mana taknya, alat nama stimpmeter tapi bila ukur pakai feet pulak.

Offline ahmadfs

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 30
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • way to go fwd
  • Handicap: 12
Re: Green speed..
« Reply #24 on: February 27, 2010, 10:38:44 PM »
PGA Tour Green Speed Biasaya Berapa Brother Billy????

Minggu depan nak masuk Buick invitational...nak kena practice putting ni... ;D :P

kalu tak silap.. pga punyer green.. paling slow 12 kot... so kire 13, 14 tu biasa bagi derang kot...

err hisyam err nape derang tak invite aku main buick ehh.. ari tu dah submit nama

kalau dah speed 14 tu serupa putt atas carpet kat rumah...patut pga player terror putting sebab leh berlatih dalam rumah
________________________________________
play golf since: 2007
handicap: 9
Club: Damai Golf and Country Club

Offline askrulle

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Green speed..
« Reply #25 on: March 02, 2010, 12:50:57 PM »
 ;D...haaa skg baru lebih faham...especially bro billy-p punya info amat2 laa saya faham..thanks for all info from pro-pro suma...
sampai tahap guna stimpmeter ...dan betul gak..kne ade feel masa putt...klu terkentut pon ada putt gak..tp fart ler...
so slalu ler kne practise nih...tocey-tocey...

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: Green speed..
« Reply #26 on: March 02, 2010, 12:53:39 PM »
Berapa Speed Green Kat Danau UKM ???

Tekanan putting kat situ.
"Air yang tenang......."

Offline Aizul

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 142
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Seremban International Golf Club
  • Handicap: 20
Re: Green speed..
« Reply #27 on: March 02, 2010, 01:15:08 PM »
Berapa Speed Green Kat Danau UKM ???

Tekanan putting kat situ.

bro.. laju gak green speed kat danau tu... kira nye klu nak turun main kat situ.. kono ambik feel putting atas lantai kat umah.. lebih kurang camtu laa... pendapat aku la...
"ALL THAT WE ARE IS THE RESULT OF WHAT WE HAVE THOUGHT"

Offline ahmadfs

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 30
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • way to go fwd
  • Handicap: 12
Re: Green speed..
« Reply #28 on: March 03, 2010, 10:23:31 PM »
Berapa Speed Green Kat Danau UKM ???

Tekanan putting kat situ.

bro.. laju gak green speed kat danau tu... kira nye klu nak turun main kat situ.. kono ambik feel putting atas lantai kat umah.. lebih kurang camtu laa... pendapat aku la...
Lagi ganas...kalau feel atas karpet dah kira laju inikan atas lantai simen... :osukar dibayangkan
________________________________________
play golf since: 2007
handicap: 9
Club: Damai Golf and Country Club

Offline Aizul

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 142
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Seremban International Golf Club
  • Handicap: 20
Re: Green speed..
« Reply #29 on: March 03, 2010, 11:18:51 PM »
Berapa Speed Green Kat Danau UKM ???

Tekanan putting kat situ.

bro.. laju gak green speed kat danau tu... kira nye klu nak turun main kat situ.. kono ambik feel putting atas lantai kat umah.. lebih kurang camtu laa... pendapat aku la...
Lagi ganas...kalau feel atas karpet dah kira laju inikan atas lantai simen... :osukar dibayangkan

hehheeh... mmg ganazz.. pastu putting x sampai la pulakkkk.. hahahah
"ALL THAT WE ARE IS THE RESULT OF WHAT WE HAVE THOUGHT"