Author Topic: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G  (Read 4010 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« on: February 04, 2010, 02:48:28 PM »
salam kengkawan KG....kudos tu MFG....
ni saje sy nak memandai mencadangkan pasal tshirt yang ada logo KG atau G2G...setelah joint KG sejak akhir tahun lepas,sy tlh bermain di awana,pdgc,Pro Am kat monterez dan next kat G2G lagenda...perbetulkan kalau saya salah...saya blm pernah ternampak tshirt yg ada logo KG atau G2G...masa di Pro Am monterez kita ada tshirt sponsor,tapi tak ada logo KG..dgn ini saya cadangkan...untuk next G2G atau Pro Am,apa kata kita buat tshirt yg ada embroidery logo KAKIGOLF.COM kat sleeve dia atau kat depan,ke blkg ke,tak pun kat kollar pun tak pe.bukan ape sy rasa 'branding' ni penting utk promosi...amacam mr MFG?
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #1 on: February 04, 2010, 03:06:41 PM »
salam kengkawan KG....kudos tu MFG....
ni saje sy nak memandai mencadangkan pasal tshirt yang ada logo KG atau G2G...setelah joint KG sejak akhir tahun lepas,sy tlh bermain di awana,pdgc,Pro Am kat monterez dan next kat G2G lagenda...perbetulkan kalau saya salah...saya blm pernah ternampak tshirt yg ada logo KG atau G2G...masa di Pro Am monterez kita ada tshirt sponsor,tapi tak ada logo KG..dgn ini saya cadangkan...untuk next G2G atau Pro Am,apa kata kita buat tshirt yg ada embroidery logo KAKIGOLF.COM kat sleeve dia atau kat depan,ke blkg ke,tak pun kat kollar pun tak pe.bukan ape sy rasa 'branding' ni penting utk promosi...amacam mr MFG?

Pro Dzul,
Setuju...
Tambah lagi kalau boleh buat car window sticker...sure hit 1500 easily punya ;D
"Air yang tenang......."

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #2 on: February 04, 2010, 03:13:35 PM »
salam kengkawan KG....kudos tu MFG....
ni saje sy nak memandai mencadangkan pasal tshirt yang ada logo KG atau G2G...setelah joint KG sejak akhir tahun lepas,sy tlh bermain di awana,pdgc,Pro Am kat monterez dan next kat G2G lagenda...perbetulkan kalau saya salah...saya blm pernah ternampak tshirt yg ada logo KG atau G2G...masa di Pro Am monterez kita ada tshirt sponsor,tapi tak ada logo KG..dgn ini saya cadangkan...untuk next G2G atau Pro Am,apa kata kita buat tshirt yg ada embroidery logo KAKIGOLF.COM kat sleeve dia atau kat depan,ke blkg ke,tak pun kat kollar pun tak pe.bukan ape sy rasa 'branding' ni penting utk promosi...amacam mr MFG?

Pro Dzul,
Setuju...
Tambah lagi kalau boleh buat car window sticker...sure hit 1500 easily punya ;D
kalau part nak concept atau design sy blh buat tu memang profession sy..GD byk, blh tlg design.car stiker,tshirt,logo KG ke?
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #3 on: February 05, 2010, 04:41:58 PM »
fantastic bro....good 1...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #4 on: February 05, 2010, 06:21:39 PM »
salam kengkawan KG....kudos tu MFG....
ni saje sy nak memandai mencadangkan pasal tshirt yang ada logo KG atau G2G...setelah joint KG sejak akhir tahun lepas,sy tlh bermain di awana,pdgc,Pro Am kat monterez dan next kat G2G lagenda...perbetulkan kalau saya salah...saya blm pernah ternampak tshirt yg ada logo KG atau G2G...masa di Pro Am monterez kita ada tshirt sponsor,tapi tak ada logo KG..dgn ini saya cadangkan...untuk next G2G atau Pro Am,apa kata kita buat tshirt yg ada embroidery logo KAKIGOLF.COM kat sleeve dia atau kat depan,ke blkg ke,tak pun kat kollar pun tak pe.bukan ape sy rasa 'branding' ni penting utk promosi...amacam mr MFG?

Pro Dzul,
Setuju...
Tambah lagi kalau boleh buat car window sticker...sure hit 1500 easily punya ;D
kalau part nak concept atau design sy blh buat tu memang profession sy..GD byk, blh tlg design.car stiker,tshirt,logo KG ke?

Bro!!! Byk2 terima kasih bro .... Really appreciate all this .... Actually car sticker and logo dah suruh org designkan pun .... In fact finalising the design now .... But bcoz I was busy with the Blue.Sky tournament, so .. tu lah, didn't give it much priority before this (Al-maklum sajalahkan ada 2 tangan, 2 kaki je ... Hehehe!!!  ;D But I'm not complaining tho!!! .. Kalau dok rumah tak buat apa pun boring gak kan ;) )

But really appreciate your offer .... Am really moved by all this ....  :) If only I had known earlier ....   

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #5 on: February 05, 2010, 06:42:31 PM »
salam kengkawan KG....kudos tu MFG....
ni saje sy nak memandai mencadangkan pasal tshirt yang ada logo KG atau G2G...setelah joint KG sejak akhir tahun lepas,sy tlh bermain di awana,pdgc,Pro Am kat monterez dan next kat G2G lagenda...perbetulkan kalau saya salah...saya blm pernah ternampak tshirt yg ada logo KG atau G2G...masa di Pro Am monterez kita ada tshirt sponsor,tapi tak ada logo KG..dgn ini saya cadangkan...untuk next G2G atau Pro Am,apa kata kita buat tshirt yg ada embroidery logo KAKIGOLF.COM kat sleeve dia atau kat depan,ke blkg ke,tak pun kat kollar pun tak pe.bukan ape sy rasa 'branding' ni penting utk promosi...amacam mr MFG?

Pro Dzul,
Setuju...
Tambah lagi kalau boleh buat car window sticker...sure hit 1500 easily punya ;D
kalau part nak concept atau design sy blh buat tu memang profession sy..GD byk, blh tlg design.car stiker,tshirt,logo KG ke?

Bro!!! Byk2 terima kasih bro .... Really appreciate all this .... Actually car sticker and logo dah suruh org designkan pun .... In fact finalising the design now .... But bcoz I was busy with the Blue.Sky tournament, so .. tu lah, didn't give it much priority before this (Al-maklum sajalahkan ada 2 tangan, 2 kaki je ... Hehehe!!!  ;D But I'm not complaining tho!!! .. Kalau dok rumah tak buat apa pun boring gak kan ;) )

But really appreciate your offer .... Am really moved by all this ....  :) If only I had known earlier ....   
no problemo bro.....hale MFG
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline zooloo

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 286
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 20
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #6 on: February 05, 2010, 09:41:47 PM »
A'kum brothers.Just talking about branding ni memang bagus...ada t-shirt,car sticker (dalam rancangan MFG) how about something simple but worth a thought.since ramai kakigolfers are not members of any club,buat lah satu golf tag,with kakigolf logo dan nama.jadi kalau main mana2 pun orang akan kenal kita......lagipun members yang tak ada club,nampak ada 'style' sikit...its cheap but effective..rgds

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #7 on: February 05, 2010, 09:57:43 PM »
A'kum brothers.Just talking about branding ni memang bagus...ada t-shirt,car sticker (dalam rancangan MFG) how about something simple but worth a thought.since ramai kakigolfers are not members of any club,buat lah satu golf tag,with kakigolf logo dan nama.jadi kalau main mana2 pun orang akan kenal kita......lagipun members yang tak ada club,nampak ada 'style' sikit...its cheap but effective..rgds

excellence!!!!!!! :D
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #8 on: February 05, 2010, 11:02:56 PM »
A'kum brothers.Just talking about branding ni memang bagus...ada t-shirt,car sticker (dalam rancangan MFG) how about something simple but worth a thought.since ramai kakigolfers are not members of any club,buat lah satu golf tag,with kakigolf logo dan nama.jadi kalau main mana2 pun orang akan kenal kita......lagipun members yang tak ada club,nampak ada 'style' sikit...its cheap but effective..rgds

excellence!!!!!!! :D

Noted!!! Good one bro ... Will follow up with this ....

Offline AL-BUJ

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TaylorMade Man forever ADIDAS
  • Handicap: 18
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #9 on: February 05, 2010, 11:51:14 PM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #10 on: February 06, 2010, 12:06:33 AM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

Apepe pun bole!!! Janji bagi fulus!!!  ;)

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #11 on: February 06, 2010, 01:55:11 AM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

betul.... betul....betul.....biar dipermudahkan lagi kerja Pakudin menyimbah cat merah kepada sesiapa yang belum PAID...hehehe...

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #12 on: February 06, 2010, 09:28:59 AM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

n geran kereta sekali brooo....leh bg pakngahh....heheh...by d way..all suggestion above is good...i agreed...

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #13 on: February 07, 2010, 12:41:39 PM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

Apepe pun bole!!! Janji bagi fulus!!!  ;)

Ala MFG....fulus no problem punyer....hujung minggu ni cari group ayam kampung...lepas tu ajak bet....mula-mula singgit...lepas tu up la skit.....sure fulus boleh carik nyer....

Ps: Aku tak bet....tapi kenapa orang ajak aku bet????? ;D
"Air yang tenang......."

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: T shirt KAKIGOLF.COM atau G2G
« Reply #14 on: February 08, 2010, 08:08:37 AM »
lagi 1 nak bg suggestion kalu blh dkat car sticker tu letak lah nick name skali
baru kita tau sapa nyer kete tu kan....kan......kan.....
bg suggestion jer jgn mare ah.........

Apepe pun bole!!! Janji bagi fulus!!!  ;)

Ala MFG....fulus no problem punyer....hujung minggu ni cari group ayam kampung...lepas tu ajak bet....mula-mula singgit...lepas tu up la skit.....sure fulus boleh carik nyer....

Ps: Aku tak bet....tapi kenapa orang ajak aku bet????? ;D

org ajak bet 2 sbb hang jenis ayam yg jinakkk..... ;D ;D ;D