Author Topic: Clear Water Sanctuary Golf Resort  (Read 2397 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Clear Water Sanctuary Golf Resort
« on: March 10, 2010, 09:55:18 AM »
Salam

Baru main kat Clear Water di Batu Gajah...

Aku punya comments....

Tee Box:
Cantik sebab banyak pokok boleh berteduh...

Fairway:
1st Nine sekarang tengah hancus....banyak kegiatan babi hutan...maintenance kurang
2nd Nine (lake side) tengah cantik.....baru maintain...nampak cam karpet....

Rough:
Ok....tapi aku yang handicap tinggi ni susah sikit la nak keluarkan bola dalam rough
Bunker ok...well maintain

Green:
1st nine hancur.....berpasir...melantun lantun bola...lepas tu banyak daun kering tak disapu...

2nd nine okay sikit....tapi still ada pasir dan daun kering (yang kecik-kecik tu)...

General:
2nd nine lebih fun sebab banayk challenge...ada satu hole par 4 tu...2 kali bola hilang sebab nak cross tasik....last sekali score aku 8, kawan aku 7, lagi sorang kawan aku 9.....hehehehe (ABC type maaa....) Banyak tasik nak cross...aku prefer 2nd nine walau score nak dekat 9 je memanjang... ;D

Aku rasa Clear Water tengah buat massive maintenance....not a good timing kalau nak main kat sana now....but still playable and fun.

Cheers


"Air yang tenang......."

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #1 on: September 26, 2010, 01:26:55 AM »
prasan x ada kubor kat 1st nine, i think the hole yg after par 5. also, member aku pukul bola kene bangau kat situ. daun kering tu mmg standard sbb byk sgt pokok rendang.

situ susah utk 1st timer yg xde kedi
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline saripomar

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 308
  • Cookie Points +0/-0
  • HCP: 20
  • Club: GOLFER MISKIN MANA ADA CLUB
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #2 on: September 26, 2010, 09:40:15 PM »
ni musti tertipu ngan buku yang diaorg bagi ni. Kat buku tu tulis cross tasik 170m tapi sebenarnya 270m. Aku dak kena dah.

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #3 on: September 26, 2010, 11:51:21 PM »
ni musti tertipu ngan buku yang diaorg bagi ni. Kat buku tu tulis cross tasik 170m tapi sebenarnya 270m. Aku dak kena dah.

tengah tengah bergolop, bole pulak ada org bawak buggy datang tanye "abg nak urut? sini mcm2 pakej ada"
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #4 on: September 27, 2010, 06:48:37 AM »
ni musti tertipu ngan buku yang diaorg bagi ni. Kat buku tu tulis cross tasik 170m tapi sebenarnya 270m. Aku dak kena dah.

tengah tengah bergolop, bole pulak ada org bawak buggy datang tanye "abg nak urut? sini mcm2 pakej ada"


Bahaya tu...,tapi urut kampung yg betul-betul untuk kesihatan takpe. He,he,he ;D ;D ;D ;D
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #5 on: January 23, 2011, 08:10:57 PM »
Boleh tak sesiapa mengulas serba sedikit keadaan terkini course ini, pasal ramai yg akan bertarung dilapangan ni minngu depan?. Please....
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #6 on: January 23, 2011, 08:58:08 PM »
Boleh tak sesiapa mengulas serba sedikit keadaan terkini course ini, pasal ramai yg akan bertarung dilapangan ni minngu depan?. Please....

Buggy strictly on track
No caddy
Basically no tight fairway cam seri selangor
Rumput fairway cam kat nilai spring (tak tau jenis ape)
Jika bola terkeluar skit dr fairway, mungkin "tertanam" dlm rumput jenis cam kat saujana
Pasal "tanah perkuburan"... nampak sign board Al-Fatihah ..... yg lain tak nampak melainkan ada yg nak tebas belukar!! .....
Ada beberapa hole kena cross lombong @ kolam (samada t/off atau 2nd shot)
Green ok tahap good
Blue stake = 200m, white stake = 150m, red stake = 100m
Distance in meter (centre of the green)
Chief Organizing Officer aka COO

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #7 on: January 23, 2011, 09:05:18 PM »
Kalau caddy takde payah skit, sebab takde org yg nak tunjukkan mana nak dituju maklumlah first time... :P
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #8 on: January 24, 2011, 01:21:35 PM »
Kalau caddy takde payah skit, sebab takde org yg nak tunjukkan mana nak dituju maklumlah first time... :P

Dengar cite lubang 5 ni kena jaga2 yek?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Clear Water Sanctuary Golf Resort
« Reply #9 on: January 24, 2011, 09:54:59 PM »
semua lubang kena jaga bro,kalau tak mesti hilang bola,kat sini ada 9 lubang semua par 3,kalau tak puas hati t'ment nanti bolehlah lepas geram kat sini,