Author Topic: rookie golfer mistakes...  (Read 1523 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline adaha schoeffel

  • Newbie
  • Posts: 5
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
rookie golfer mistakes...
« on: March 10, 2010, 10:46:28 PM »
hi all,
just want to start golf..dari dulu dah minat, now baru ada kaki yg nak start sama memukul di range.

1) macamana nak start belajar main golf dari cara yg paling elok sekali, belajar dari kawan? tgk stranger kat range? amik lesson dari pro? tgk golf channel? main game tiger wood? ishh..susah jugak ni  >:(

2) ape beginner mistakes yg selalu orang buat supaya tak terjebak, terlanjur  dan terbabas nanti

reply much appreciated!

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: rookie golfer mistakes...
« Reply #1 on: March 10, 2010, 10:47:43 PM »
hi all,
just want to start golf..dari dulu dah minat, now baru ada kaki yg nak start sama memukul di range.

1) macamana nak start belajar main golf dari cara yg paling elok sekali, belajar dari kawan? tgk stranger kat range? amik lesson dari pro? tgk golf channel? main game tiger wood? ishh..susah jugak ni  >:(

2) ape beginner mistakes yg selalu orang buat supaya tak terjebak, terlanjur  dan terbabas nanti

reply much appreciated!

Pi ambik lessons dgn pro ...

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: rookie golfer mistakes...
« Reply #2 on: March 10, 2010, 11:25:41 PM »
Welcome to the world of bowling..Ops O0 O0..GOLF hehe....em my advice...better amik pro...sebelum lekat "bad habit"..once dah lekat bad habit nanti teruk...susah nak ubah. Kalau org kedah kata "Baloq Liat" hehe...

Kalau nak tengok contoh yang terbaik, boleh main ngan BOS kita, Mr Feel Good...hehe

p/s: BOS, jangan salah paham, i said contoh terbaik, i mean you play good hehe ;D ;D ;D

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: rookie golfer mistakes...
« Reply #3 on: March 10, 2010, 11:27:45 PM »
Aiii camner hc saya dah turun 18 nie hehe...baru puji sikit dah turun 18  >:D >:D >:D

Offline dzularmor

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 244
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • HP: 0193837127
Re: rookie golfer mistakes...
« Reply #4 on: March 11, 2010, 03:36:49 PM »
welcome bro.

The very first mistake any new golfer would make is by not engaging a teaching pro to learn golf. PERIOD.

Takkan nak minta tolong kawan2 yg dah 4 tahun dua digit handicap kan?


2nd mistake - is after knowing that he/she should engage a teaching pro but still arrogantly not taking it and insist on not taking lessons from a teaching pro.
dzularmor