Author Topic: DARULAMAN GC  (Read 1861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
DARULAMAN GC
« on: April 27, 2010, 12:39:21 PM »
Ada sapa sapa dari KG yg boleh kasi info tentang GC kat sini tak?

ada hajat nak turun kat sini weekend nanti....

Offline af4ever

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Eyes on the ball...
  • Club: Royal Kedah Club
Re: DARULAMAN GC
« Reply #1 on: May 04, 2010, 03:24:07 PM »
Bro Aji,

DGCC ini 18 holes...promosi dari Jan - April RM 70 seorg (Green Fee + Buggy + Caddy) tp week days saja, Isnin - Khamis tee off sblm pukul 10. Katanya promosi nak dilanjutkan..... Weekend harga lain... Boleh check di websitenya...

Golf course ni agak mencabar....tp mmg cabaran yg kita cari kan...? It's really a nice course..... so kalau cadang nak main mmg dialu-alukan....

Salam...
af4ever @ golf4ever....

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: DARULAMAN GC
« Reply #2 on: May 04, 2010, 05:15:26 PM »
Bro Aji,

DGCC ini 18 holes...promosi dari Jan - April RM 70 seorg (Green Fee + Buggy + Caddy) tp week days saja, Isnin - Khamis tee off sblm pukul 10. Katanya promosi nak dilanjutkan..... Weekend harga lain... Boleh check di websitenya...

Golf course ni agak mencabar....tp mmg cabaran yg kita cari kan...? It's really a nice course..... so kalau cadang nak main mmg dialu-alukan....

Salam...
Darul Aman ni course 9 lubang (repeat 2 x) ke atau 18 lubang?
"Air yang tenang......."

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: DARULAMAN GC
« Reply #3 on: May 05, 2010, 10:20:45 AM »
bro af4ever.....
thanks for the info....
dah g golof last week....
mmg mencabar sampai tak puas hati - golof kat sana pagi sampai ke petang (main dua round).....
dah masuk antu agaknya.....
kekeke.....
anyway, mmg cantek fairway n greennya.....

hole 11 par 3, 152 meter sahaja.... tapi green ia.....
memang menguji betui....

Offline arin_0910

  • Newbie
  • Posts: 7
  • Cookie Points +0/-0
Re: DARULAMAN GC
« Reply #4 on: May 21, 2010, 08:09:51 PM »
DGCC greem tgh top dressing so berpasir la

Offline woit12

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 120
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Perangsang Templer Golf Club (PTGC)
  • Handicap: 24
DARUL AMAN Golf & Country Club
« Reply #5 on: November 18, 2011, 04:31:34 PM »
Salam to all,
Just nak share, last few days dapat peluang main di DGCC. Cuaca sgt cantik, caddie kerja bagus, course mencabar... kadang2 mcm tak percaya.. sbb most of the common distance short... pukul2 tak sampai... hahahahaha.. green mmg sgt tricky.. nampak kiri.. tp sbnarnya kanan... nak repeat lg kalau ada kelapangan... :)

Offline stone

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 89
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: DARULAMAN GC
« Reply #6 on: December 15, 2011, 09:57:53 AM »
walaupun dh dok kat aloq staq..
masih tak berkesempatan nk main kat DGCC tu....
huhuhu...