Author Topic: putting  (Read 2440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ProRahman

  • ***GOLF PRO***
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 23
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Resident Pro: Monterez GC
putting
« on: April 04, 2010, 01:41:30 PM »
kita lihat kebanyakkannya para pemain2 apa bila berada di dalang green mudah panik . Ini kita
cuba ubah dari panik jadi suka.
1. pegang grip puter dangang lembut" maksudnya jangang menggengam"
2. pastikan bahu kanan sedikit menurun kebawah."contoh seperti menukul iron bahu kanankan   sedikit turun" 
3. sewaktu kita membuka kaki tak kira kecil atau besar tetap sama kerana keluasan tu lah hayunan putter kita tak kira dekat atau jauh.
4. yang terakhir apabila putt jangan tarik nafas sebaiknya hembus nafas sebelum putt itu yang ter baik.
selamat mencuba.

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: putting
« Reply #1 on: April 04, 2010, 04:20:24 PM »
Good info Pro..pegang grip macam pegang burung  ;D ;D

Pegang sesedap rasa...tak terlalu kuat tak terlalu lembut...just nice.... hehe

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: putting
« Reply #2 on: April 04, 2010, 06:24:53 PM »
Budakboy lain macam bunyi nya....
he,he,he ;D ;D ;D
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: putting
« Reply #3 on: April 04, 2010, 07:51:56 PM »
Hehe bunyi jer macam pelik, tapi saya dapat dari filem ' the greatest game ever played' hehe... O0 O0

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: putting
« Reply #4 on: April 05, 2010, 11:41:56 AM »
OOOOooo itu macam ka?. Ingatkan apa tadi. He,he,he >:D >:D >:D
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: putting
« Reply #5 on: April 06, 2010, 05:28:32 PM »
saya sekarang tiru putting jack nicklaus... ok gak dapat hampir setiap kali 2 putt je, magic one putt. cuma kadang2 bila dah one putt dekat dengan pin, salah baca line kalau lebih sekaki untuk 2nd putt, lantas membawa kepada 3rd putt.

trip pro ni pun saya cuba semalam... tapi belum biasa lagi... hasilnya sangat memberangsangkan, almost break 100 kat UPM semalam
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline ATTABOY

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • My 2010's magic number is 90
  • Club: Selesa Resort Golf Club
Re: putting
« Reply #6 on: April 14, 2010, 07:45:47 PM »
Tip gua dpt lagi jahat, genggam mcm rasa genggam telur. Fuh, lagi delicate.

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: putting
« Reply #7 on: April 18, 2010, 09:16:00 PM »
Humang hai...ganazzz har har har...  >:D

Offline Bob Daly

  • DRIVE TAK JAUH TAKPA ASAL LURUS MACAM PEMBARIS
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Peergghhhhh!!!! Nyam! Nyam! Nyam!
  • Club: Clearwater No Boya
  • Handicap: 24
Re: putting
« Reply #8 on: April 18, 2010, 09:53:16 PM »
Thanks Bro. A very practical putter tips. Tapi yg macam pegang telur tu, teman lum try lagi. (Telur apa yer? Muehehehehe)
JUST CALL ME BOB DALY!