Author Topic: BILA NEXT GTG?  (Read 10958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #15 on: May 10, 2010, 11:47:49 PM »
Pak Akhir, saya setuju sangat-sangat kalau di Clear water.. lagi pun line sana clearrrr!!! ;D ;D ;D

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #16 on: May 11, 2010, 12:45:12 AM »
apa-apa hal pun, jom kita tanya Tok Sidang MFG dulu, apa katanya, apa nasihatnya.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #17 on: May 11, 2010, 02:07:21 AM »
In response to Pak Ngah proposal, I dont mind to organise the next G2G with the following terms:-

1. Venue either at Kinta Golf Club or Clear Water Sanctuary since both are near my place of work.
2. Must be held between 6/6 - 17/7 due to the university semester break, so I have some free time and can make use some of the students to help.

Give me your feedback please.

Pak Akhir

ok gak buat kat perak area, 4 - 7 june sy di kamunting balik kg mem...
6th june mcm tarikh yg sesuai jer...   :)
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #18 on: May 11, 2010, 08:41:40 AM »
Hiro Hisyamura,

Meru Valley pun dekat tapi ongkosnya agak tinggi.

Pak akhir

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #19 on: May 11, 2010, 09:52:32 AM »
In response to Pak Ngah proposal, I dont mind to organise the next G2G with the following terms:-

1. Venue either at Kinta Golf Club or Clear Water Sanctuary since both are near my place of work.
2. Must be held between 6/6 - 17/7 due to the university semester break, so I have some free time and can make use some of the students to help.

Give me your feedback please.

Pak Akhir
[balhamdulillah ada volunteer....nak jd organzer.....clear water menarik,mana2 pun ok....dalam tarikh tu pun ok...cuma jgn clash dgn event cameron inv pd 11,12,13 june dah ler pak........][/b]
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #20 on: May 11, 2010, 09:53:38 AM »
Pak Akhir, saya setuju sangat-sangat kalau di Clear water.. lagi pun line sana clearrrr!!! ;D ;D ;D
aiiik?....MAIP standby.....tha ha ha...
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #21 on: May 11, 2010, 12:27:31 PM »
Pak Akhir, saya setuju sangat-sangat kalau di Clear water.. lagi pun line sana clearrrr!!! ;D ;D ;D


Bang Zainol, tempat ni pernah abg bagi komen course nyer menarik mengancam cewahhh,sygnya saya tak jadik main situ sbbnya pihak penganjur batal pertandingan saat-saat akhir frust
giler woooo.... 
 :P :P :'( :'( :'(
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Bob Daly

  • DRIVE TAK JAUH TAKPA ASAL LURUS MACAM PEMBARIS
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Peergghhhhh!!!! Nyam! Nyam! Nyam!
  • Club: Clearwater No Boya
  • Handicap: 24
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #22 on: May 11, 2010, 12:55:52 PM »
Pak Akhir, saya setuju sangat-sangat kalau di Clear water.. lagi pun line sana clearrrr!!! ;D ;D ;D


Bang Zainol, tempat ni pernah abg bagi komen course nyer menarik mengancam cewahhh,sygnya saya tak jadik main situ sbbnya pihak penganjur batal pertandingan saat-saat akhir frust
giler woooo.... 
 :P :P :'( :'( :'(

SAYA, BOB DALY AMAT MENGALU-ALUKAN SEKIRANYA NEXT GTG DI CLEARWATER. MUEHEHEHEHEH

http://www.cwsgolf.com.my/
JUST CALL ME BOB DALY!

Offline Bob Daly

  • DRIVE TAK JAUH TAKPA ASAL LURUS MACAM PEMBARIS
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Peergghhhhh!!!! Nyam! Nyam! Nyam!
  • Club: Clearwater No Boya
  • Handicap: 24
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #23 on: May 11, 2010, 01:00:20 PM »
Pak Akhir, saya setuju sangat-sangat kalau di Clear water.. lagi pun line sana clearrrr!!! ;D ;D ;D

Bang Zainol, tempat ni pernah abg bagi komen course nyer menarik mengancam cewahhh,sygnya saya tak jadik main situ sbbnya pihak penganjur batal pertandingan saat-saat akhir frust
giler woooo.... 
 :P :P :'( :'( :'(

SAYA, BOB DALY AMAT MENGALU-ALUKAN SEKIRANYA NEXT GTG DI CLEARWATER. MUEHEHEHEHEH

http://www.cwsgolf.com.my/

Clearwater takda caddy, sendiri jadi caddy, bayar diri sendiri, tapi buggy berlambak. Muehehehhe
JUST CALL ME BOB DALY!

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #24 on: May 11, 2010, 10:18:47 PM »
Ateh, tempat tu masih mengancam.. air clear boleh nampak dasar, so tak da lah yg menangguk di 'ayer keruh'!!
Bob orang pangkal kat situ, kenduri ni bob lah tukang masaknya... boleh bob?!! 8) 8) 8)

Offline Bob Daly

  • DRIVE TAK JAUH TAKPA ASAL LURUS MACAM PEMBARIS
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Peergghhhhh!!!! Nyam! Nyam! Nyam!
  • Club: Clearwater No Boya
  • Handicap: 24
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #25 on: May 12, 2010, 03:08:37 PM »
Ateh, tempat tu masih mengancam.. air clear boleh nampak dasar, so tak da lah yg menangguk di 'ayer keruh'!!
Bob orang pangkal kat situ, kenduri ni bob lah tukang masaknya... boleh bob?!! 8) 8) 8)

Boleh aja Pak. Muehehehe
JUST CALL ME BOB DALY!

Offline pakudin

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 379
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KGNS, Rahman Putra
  • Handicap: 17
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #26 on: May 13, 2010, 01:17:30 PM »
Salam

Sampuk sikit

Clearwater cantik, tapi macam manusia/ pak ngah jugak, kalau tak jaga, tak pakai make-up hilang seri.  Mula2 dulu cantik, tapi sekarang ada sikit hilang seri sebab tak jaga 'badan'.  Weekend,  no kidding. RM300/ person.  Tak tau la, kalau ada insan yang boleh dapatkan discount.  Hari Khamis promotion RM80.  (Kalau gi tangkap gambar memang cantik, natural beauty, tak caya tanya saya)

Kinta, ok course, tapi kalau kekawan dtg dari jauh may be tak puas hati, takut game dah habis, telinga masih berasap.

Tiara, saya setuju sangat,  Weekend mahal jugak, tapi weekday. sekali makan, boleh di uruskan.

Kalau nak course best, Pebble Beach ok jugak, venue for US open.  Nak dekat sikit Pantai Indah Kapok, venue for Indonesia Open this year.  Paling dekat KLGCC atau the Mines.
 
Tak semua orang kaya macam Pak Ngah, boleh main merata2.  Kita pilih yang berpatutan dari segi jarak or harga especially weekend. 

masalahnya, berapa agaknya harga yang berpatutan.

Mak saya kata "Kalau tak ada duit jangan main", betui jugak cakap bonda tu!!! 

Bapak saya cakap, "kalau boleh duduk keretapi second class, agak selesa juga, kenapa nak beli first class yang mahal tu, dua2 pun sampai jugak, sampai masa yang sama", pandai juga ayahanda ni.

Tok wan saya cakap "We cannot get everybody to agree but at least we try can please the majority".  Pandai jugak orang tua tu cakap orang putih.

Cuma menyampaikan cakap org tua2


Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #27 on: May 13, 2010, 05:33:12 PM »
Tak semua orang kaya macam Pak Ngah, boleh main merata2.  Kita pilih yang berpatutan dari segi jarak or harga especially weekend.

masalahnya, berapa agaknya harga yang berpatutan.



Bapak saya cakap, "kalau boleh duduk keretapi second class, agak selesa juga, kenapa nak beli first class yang mahal tu, dua2 pun sampai jugak, sampai masa yang sama", pandai juga ayahanda ni.
MEMANG BETUL TU PAKUDIN.. KALAU KITA TAK MAMPU NAK MAIN KAT THE MINES KAT ROYAL SELANGOR...KAT CLEARWATER MURAH BANYAK!!! ;D ;D ;D

Tok wan saya cakap "We cannot get everybody to agree but at least we try can please the majority".  Pandai jugak orang tua tu cakap orang putih.
MAJORITI YANG MAIN PRO-AM BOLEH BAYAR 200++ FOR EVERY ALTERNATE MONTH TAKKAN G2G YANG 3 BULAN SEKALI TAK BOLEH PULAK...ANYWAY SAJA NAK NYAKAT HANG JE... KITA TUNGGU PANDANGAN MAJORITY..!!


Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #28 on: May 13, 2010, 08:45:59 PM »
Salam

Sampuk sikit

Clearwater cantik, tapi macam manusia/ pak ngah jugak, kalau tak jaga, tak pakai make-up hilang seri.  Mula2 dulu cantik, tapi sekarang ada sikit hilang seri sebab tak jaga 'badan'.  Weekend,  no kidding. RM300/ person.  Tak tau la, kalau ada insan yang boleh dapatkan discount.  Hari Khamis promotion RM80.  (Kalau gi tangkap gambar memang cantik, natural beauty, tak caya tanya saya)

Kinta, ok course, tapi kalau kekawan dtg dari jauh may be tak puas hati, takut game dah habis, telinga masih berasap.

Tiara, saya setuju sangat,  Weekend mahal jugak, tapi weekday. sekali makan, boleh di uruskan.

Kalau nak course best, Pebble Beach ok jugak, venue for US open.  Nak dekat sikit Pantai Indah Kapok, venue for Indonesia Open this year.  Paling dekat KLGCC atau the Mines.
 
Tak semua orang kaya macam Pak Ngah, boleh main merata2.  Kita pilih yang berpatutan dari segi jarak or harga especially weekend. 

masalahnya, berapa agaknya harga yang berpatutan.

Mak saya kata "Kalau tak ada duit jangan main", betui jugak cakap bonda tu!!! 

Bapak saya cakap, "kalau boleh duduk keretapi second class, agak selesa juga, kenapa nak beli first class yang mahal tu, dua2 pun sampai jugak, sampai masa yang sama", pandai juga ayahanda ni.

Tok wan saya cakap "We cannot get everybody to agree but at least we try can please the majority".  Pandai jugak orang tua tu cakap orang putih.

Cuma menyampaikan cakap org tua2

Tok saya cakap, kalau tak nak kene sampuk, jangan main kat lombong masa maghrib!
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: BILA NEXT GTG?
« Reply #29 on: May 13, 2010, 10:00:24 PM »
Setelah baca komen, this weekend I akan survey Kinta, Clearwater, Meru, Damai Laut dan Rubiah. Nak murah lagi Batang Padang dan Diamond Bay, Teluk Intan. Tapi dua yang last tu, lembu pun malas nak pergi makan rumput kat situ......

Pak Akhir