Author Topic: Teluk Rubiah Golf Course  (Read 4459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Teluk Rubiah Golf Course
« on: May 26, 2010, 01:54:53 PM »
Hi semua,

Plan to play here this coming weekend.....
anybody can gv any info?

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #1 on: May 26, 2010, 05:13:29 PM »
05 688 7300  ;D ;D ;D

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #2 on: May 27, 2010, 02:13:27 PM »
kekeke.....
penah golof kat sini ke bro?
ok ke padang/green ia....

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #3 on: June 02, 2010, 02:40:59 PM »
adoiii....
Dikhabarkan Navy staff yg selalu main kat sini.....

aku punya rating la....
1. fairway - so so je...
2. t-box - sakit mata tgk.....
3. green - lagi sakit mata....
4. overall layout, ada macam dkt Paradise Valley kat N9,
 - hanya ada satu hole yg betui2 tepi laut.
5. buggy - ni saje yg best....
6. andai kata dijaga dgn baik course ni..... mmg berbaloi la....

next 1 yr kot kalu nak repeat.....



Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #4 on: June 13, 2010, 11:02:54 PM »
adoiii....
Dikhabarkan Navy staff yg selalu main kat sini.....

aku punya rating la....
1. fairway - so so je...
2. t-box - sakit mata tgk.....
3. green - lagi sakit mata....
4. overall layout, ada macam dkt Paradise Valley kat N9,
 - hanya ada satu hole yg betui2 tepi laut.
5. buggy - ni saje yg best....
6. andai kata dijaga dgn baik course ni..... mmg berbaloi la....

next 1 yr kot kalu nak repeat.....
course ni kalau dlm 1 tahun lg di biar mcm tu gerenti tutup....kalau tak mesti kena take over oleh group yg ada duit utk upgrade....kalau biar mcm keadaan skrg,jap lg tinggal nama je lah....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #5 on: June 15, 2010, 12:55:42 AM »
pernah main kat sini pada 2/12/09...hari sebelumnya main kat Damai Laut 2 hari...pada masa tu staff dia bagitau ade syarikat nak ambik alih lagi 6 bulan...bukan untuk up grade...tapi nak buat macam tempat kapal syarikat tu berlabuh....tapi par 3 tepi laut tu memang cantik dan mencabar...

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #6 on: November 22, 2010, 02:37:09 PM »
salam sejahtera semuteluk rubiah dengan rasminya telah di tutup

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #7 on: November 22, 2010, 09:34:06 PM »
salam sejahtera semuteluk rubiah dengan rasminya telah di tutup

aikk...aposal lak bro dia ttp....cb cerita skit....

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #8 on: November 23, 2010, 12:54:28 AM »
salam sejahtera semuteluk rubiah dengan rasminya telah di tutup

aikk...aposal lak bro dia ttp....cb cerita skit....

sebab ia tak di buka :P :P :P
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #9 on: November 23, 2010, 08:57:53 AM »
salam sejahtera semuteluk rubiah dengan rasminya telah di tutup

aikk...aposal lak bro dia ttp....cb cerita skit....

sebab ia tak di buka :P :P :P
betul lah joe..dia tutup pasal dia tak buka.......tha ha ha....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #10 on: November 24, 2010, 12:20:21 AM »
MEMANG DAH TUTUP....DAH JUAL KPD COMPANY DARI BRAZIL DIJADIKAN INDUSTRI,....PASAL TU KELAB GOLF TELUK INTAN  NAIK HARGA...DAH MAHAL MACAM DAMAI LAUT
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #11 on: December 06, 2010, 01:11:00 PM »
tu le buduhnya kerajaan perak & MB perak(mamak belukang) sbb muka mcm mamak nampak jual, namapk comisyen.....jual kawasan cantik pantai cantik mainland ....citt tul

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #12 on: December 06, 2010, 01:33:20 PM »
takde kene mengene dgn MB ,cine tu yg bgi sewa,golf tak lah untung mane

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #13 on: December 06, 2010, 01:42:17 PM »
apa kena x mengenanya awak keja kat situ busines development awak tahu le tetiba masuk je muka mamak ni dia membawa expertise from brazil ....sape kata tempat tu x untung....tahu berapa keluasan keseluruhanya 1,975 acres bersempadan dgn teluk balik, kalau korang tak percaya korang tanya je perangai mamak tu masa jadi adun naik atas green pakai buggy hahahaha

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #14 on: December 06, 2010, 01:43:16 PM »
resortnya walau pun segan mati mau selalu....tapi ttp full house sbb tmpatnya menarik walau xde banyak facilities