Author Topic: Teluk Rubiah Golf Course  (Read 4702 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #15 on: December 06, 2010, 01:44:24 PM »
bukan sewa daaaa sulah jual sama itu compini brazil buat kilang besi dgn port

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #16 on: December 06, 2010, 06:43:24 PM »
jgn temper sgt,kalau shaft true temper mahal regenye.saye nak marah jugak TR tutup,D-Bay naik berkali ganda.terpaksa merantau kat kinta,tu pun sesak macam medan perang.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #17 on: December 06, 2010, 08:12:56 PM »
jgn temper sgt,kalau shaft true temper mahal regenye.saye nak marah jugak TR tutup,D-Bay naik berkali ganda.terpaksa merantau kat kinta,tu pun sesak macam medan perang.


Kesian kat si adang jauh merantau semata-mata nak melepaskan gian xpelah kalau turun ke Kl, Bangi, Shah Alam bgitau lar
boleh turun sama.
;)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #18 on: December 06, 2010, 10:54:06 PM »
insyaallah,saya selalu jengok anak saya kat MSU ,kalau ada peluang saya ingin menebas kat area shah alam

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #19 on: December 07, 2010, 01:44:57 AM »
Kesian kat si adang jauh merantau semata-mata nak melepaskan gian xpelah kalau turun ke Kl, Bangi, Shah Alam bgitau lar
boleh turun sama.
;)

insyaallah,saya selalu jengok anak saya kat MSU ,kalau ada peluang saya ingin menebas kat area shah alam

adang,

cantik sangat dah tu. next time hang mai jengok anak hang kat MSU, let us know early. bulih jadi Ateh ngan Pak Ngah bulih atoq tang mana2 sesuai, kita cari ayam sorang (Daddyjoe pun bulih, MFG pun bulih), pastu kita balun cantik punya dok ada.

FYI:  Ateh tu hc 15, pakngah punya handicap ...errr...errrr.....hang nak tau yg official ke, yg tak official?
(Ateh mamak Penang; pakngah punya arwah tokwan mamak Sungai Petani)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #20 on: December 07, 2010, 10:16:55 AM »

(Ateh mamak Penang; pakngah punya arwah tokwan mamak Sungai Petani)
[/quote]

Patut lah...turun bukit kayuh basikal! ;D ;D ;D
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #21 on: December 07, 2010, 12:04:56 PM »
Kesian kat si adang jauh merantau semata-mata nak melepaskan gian xpelah kalau turun ke Kl, Bangi, Shah Alam bgitau lar
boleh turun sama.
;)

insyaallah,saya selalu jengok anak saya kat MSU ,kalau ada peluang saya ingin menebas kat area shah alam

adang,

cantik sangat dah tu. next time hang mai jengok anak hang kat MSU, let us know early. bulih jadi Ateh ngan Pak Ngah bulih atoq tang mana2 sesuai, kita cari ayam sorang (Daddyjoe pun bulih, MFG pun bulih), pastu kita balun cantik punya dok ada.

FYI:  Ateh tu hc 15, pakngah punya handicap ...errr...errrr.....hang nak tau yg official ke, yg tak official?
(Ateh mamak Penang; pakngah punya arwah tokwan mamak Sungai Petani)

Pakngah - saya pun nak menyelit gak satu buggy...

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #22 on: December 07, 2010, 05:00:07 PM »

(Ateh mamak Penang; pakngah punya arwah tokwan mamak Sungai Petani)

Patut lah...turun bukit kayuh basikal! ;D ;D ;D
lupa pulak nak sebut sorang lagi...Daddyjoe mamak jugak, tapi dia mamak kundang!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #23 on: December 08, 2010, 12:33:11 PM »

(Ateh mamak Penang; pakngah punya arwah tokwan mamak Sungai Petani)

Patut lah...turun bukit kayuh basikal! ;D ;D ;D
lupa pulak nak sebut sorang lagi...Daddyjoe mamak jugak, tapi dia mamak kundang!


sengal... >:D >:D

Offline RAMOS

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 99
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • yang susah akan senang....kuatkan mindset..
  • Club: Kelab Golf Maktab Tentera Diraja Sg Besi
  • Handicap: 22
Re: Teluk Rubiah Golf Course
« Reply #24 on: June 09, 2011, 10:29:39 AM »
Dulu masa era awal 90 an..ada 1 je golf course iaitu kelab golf Samudera di TLDM Lumut, kelab golf ini tak dijaga dgn sempurna maklumlah milik kerajaan dan murah..rata2 pekerja kerajaan dan swasta main kat sini dan tahun 1992 Tajudin Ramli (ex ceo MAS) beli tanah kat  teluk Rubiah dan buka kelab golf kat sini. Dulu pantai teluk Rubiah ni top sebab port memancing dan org mencari kepah dan tempat remaja membuat maksiat.."ini port kegemaran ku...SKODENG"..WAKAKAKA".., Jadi pembukaan kelab Golf ini jadi tempat budak remaja dan org dewasa mencari rezeki...ada yg kerja di kelab golf dan ada yg menjadi kedi..jadi yeop jugak bekerja kedi kelab golf samudera pon mencari rezeki disini pada hari sabtu dan ahad, yang bestnya nak ambik no giliran kena datang seawal 5.30 pagi..mana yg datang pukul 7..tu kira nasib laaa sbb dah masuk list no 40 keatas..dulu ramai yg suka menggunakkan kedi dari buggy...upah sini dulu rm 10 untuk 9 lubang dan rm 20 untuk 18 lubang sbb jarak dia luas dan jauh...kelab golf samudera rm 5 je utk 9 lubang. Pada tahun 1996 damai laut buka resort kat pantai teluk senangin dan memberi saingan kat kat kelab golf teluk rubiah ini...zaman kegelapan resort ini bermula bila Tajudin Ramli mengalami kerugian dlm bisnesnya dan tak tahu lps tu dia jual kat sapa pulak..dgr kata plan nak buka 36 lubang..tak sure ..pasal ini..kelab golf ini dulu antara terbaik dan setaraf dgn oversea....mmg sedih bila dgr komen otai2 dlm forum pasal kelab ini...kelab golf tak perlu ditutup tapi dgr kata Sykt Brazil nak beli yea...uuh sedih...bila mengenangkan kelab golf yg banyak memberi jasa dan kenangan zaman remaja.