Author Topic: How to Break 80 - Simple Tips  (Read 2470 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
How to Break 80 - Simple Tips
« on: June 16, 2010, 03:46:55 PM »
How to break 80....

Simple je....

Score 9 pars, 8 boogey and only 1 birdie = 7 over = 72 + 7 = 79

Kalau susah sangat nak dapat birdie try main par game je...

Score 11 pars and 7 boogey = 7 over = 72 + 7 = 79

Itu pun susah sangat ke???? ;D

PS: Atas kertas segalanya simple....

"Air yang tenang......."

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #1 on: June 16, 2010, 04:24:27 PM »
Hisyam,

Kalau takde kertas, macam mana nak catit score???
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #2 on: June 16, 2010, 07:35:32 PM »
Hisyam,

Kalau takde kertas, macam mana nak catit score???
ada orang tu, dah ada kertas/scorecard, dah catit score, tapi tak submit scorecard/kertas tu pulakkk...camne nak dapat hadiah lucky draw??
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #3 on: June 16, 2010, 10:50:04 PM »
How to break 80....

Simple je....

Score 9 pars, 8 boogey and only 1 birdie = 7 over = 72 + 7 = 79

Kalau susah sangat nak dapat birdie try main par game je...

Score 11 pars and 7 boogey = 7 over = 72 + 7 = 79

Itu pun susah sangat ke???? ;D

PS: Atas kertas segalanya simple....

P/S/s

Kena tanya PakNgah camne nak break 80, PakNgah kan HC 10 ....  8) ..... Tapi jgn tanya Nokia ..mamat ni tak consistent langsung ... kejap dia main 18, kejap main 20, kejap main 15 .... skali skala time tournament je dia main 8 ...  ;) 

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #4 on: June 17, 2010, 12:50:05 AM »
How to break 80....

Simple je....

Score 9 pars, 8 boogey and only 1 birdie = 7 over = 72 + 7 = 79

Kalau susah sangat nak dapat birdie try main par game je...

Score 11 pars and 7 boogey = 7 over = 72 + 7 = 79

Itu pun susah sangat ke???? ;D

PS: Atas kertas segalanya simple....

P/S/s

Kena tanya PakNgah camne nak break 80, PakNgah kan HC 10 ....  8) ..... Tapi jgn tanya Nokia ..mamat ni tak consistent langsung ... kejap dia main 18, kejap main 20, kejap main 15 .... skali skala time tournament je dia main 8 ...  ;)

cissssssssssss ko tuah, berani ko bersuara !!!!
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #5 on: June 17, 2010, 01:39:39 AM »
How to break 80....

Simple je....

Score 9 pars, 8 boogey and only 1 birdie = 7 over = 72 + 7 = 79

Kalau susah sangat nak dapat birdie try main par game je...

Score 11 pars and 7 boogey = 7 over = 72 + 7 = 79

Itu pun susah sangat ke???? ;D

PS: Atas kertas segalanya simple....

P/S/s

Kena tanya PakNgah camne nak break 80, PakNgah kan HC 10 ....  8) ..... Tapi jgn tanya Nokia ..mamat ni tak consistent langsung ... kejap dia main 18, kejap main 20, kejap main 15 .... skali skala time tournament je dia main 8 ...  ;)

cissssssssssss ko tuah, berani ko bersuara !!!!

Aku Jebat daaa!!! Ko Lekiu!!! Hehehe!!!

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: How to Break 80 - Simple Tips
« Reply #6 on: June 17, 2010, 08:24:44 AM »
Boss,

Antara Sebab-sebab yang memungkinkan Nokia bermain dengan handicap 18, 20, 24:

1. Salah kira stroke. Terlebih kira bila sampai green
2. Mungkin main terlebih hole. Orang lain main 18 hole, Nokia terlebih sudah main 27 hole
3. Insentif kecik kot. Dulu dia cakap dah tak nak main insentif....haram katanya... ;D
4. Tak sampai hati tengok kawan-kawan punya score haru biru...dia pun adjust la score dia.
5. Caddy Nokia hari itu tak cantik mata memandang.

PS: Tiada kertas...permukaan yang licin dan bersilau pun berguna.
"Air yang tenang......."