Author Topic: If your ball slams into the lake...let it be!!  (Read 2017 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
If your ball slams into the lake...let it be!!
« on: December 15, 2010, 04:49:34 PM »
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Dudacaribolagolflemasdalamtasik/Article/index_html

Duda cari bola golf lemas dalam tasik

Harian Metro, Rabu 15 Disember 2010
         
MELAKA: Niat murni seorang duda mendapatkan wang tambahan mencari bola golf terpakai bagi membantu bapanya yang menjual barangan itu mengundang padah apabila ditemui lemas dalam tasik di Tiara Melaka Golf & Country Club, Ayer Keroh, di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.40 pagi itu, mangsa Azrul Jaapar, 25, bersama dua rakannya Izuan Abdul Latif, 19, dan seorang lagi yang hanya dikenali sebagai Botak berenang menyeberangi tasik selebar kira-kira 100 meter untuk mengutip bola golf di tepi tebing. Mayat mangsa ditemui anggota dari Ibu Pejabat Bomba dan Penyelamat Bukit Katil kira-kira jam 5.50 pagi selepas menerima maklumat kejadian.

Difahamkan, mereka bertiga memasuki kawasan kelab golf berkenaan melalui lubang pada pagar di bahagian belakang kelab yang terlindung dengan kawasan hutan bagi mengelak dikesan sebelum memasuki tasik itu.
--------------------------------

semoga Allah merahmati ruh Azrul, dan semoga keluarga arwah sabar dan tabah.

kepada golfers, ambik tragedi ni sebagai teladan. tidak berlaku sesuatu perkara melainkan taqdir Allah, untuk kita mengambik iktibar darinya.

my advice: bila bola dah masuk tasik, kolam, longkang luas, parit dalam, tak payahlah nak try cari sangat-sangat. ambik penalty satu stroke, senang cerita. flight mates tak susah hati...walaupun partner mungkin naik menyinga. Next hole lah lawan lain!!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: If your ball slams into the lake...let it be!!
« Reply #1 on: December 15, 2010, 06:08:38 PM »
yg menghairankan saya,cerita2 macam ni kebanyakan nya berlaku di melaka,dulu buaya,

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: If your ball slams into the lake...let it be!!
« Reply #2 on: December 15, 2010, 07:58:17 PM »
ni tmpt kite main haritu kan?
takziah kepada keluarga mangsa.
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Budakboy

  • Golf Golf Golf and .....
  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1008
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • www.MalaysianGolfer.org
  • Club: KGSS
  • Handicap: 18
Re: If your ball slams into the lake...let it be!!
« Reply #3 on: December 31, 2010, 11:31:47 AM »
Aa takziah too. Dah ajal dia kat sana kan.  :'(

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: If your ball slams into the lake...let it be!!
« Reply #4 on: January 02, 2011, 11:30:55 AM »
moral ceritanya: biarlah bola tu bersemadi dlm kolam. kita pulun nak tarik bola tu naik, silap-silap haribulan, kita yg terturun ke dalam kolam tu. basah lencun kasut seluar, nak continue main pun tak selesa.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline LA.

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 230
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU Kuantan, NHS: 259983
  • Handicap: 16
Re: If your ball slams into the lake...let it be!!
« Reply #5 on: January 02, 2011, 01:37:59 PM »
moral ceritanya: biarlah bola tu bersemadi dlm kolam. kita pulun nak tarik bola tu naik, silap-silap haribulan, kita yg terturun ke dalam kolam tu. basah lencun kasut seluar, nak continue main pun tak selesa.

Wahai sekalian golfer....dengarlah seruan Pak Ngah ni...dia x sebut byk kali klau dia x pucat2 sbb nk jatuh kolam kt krtu...haha