Author Topic: BOGOR RAYA  (Read 29204 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: BOGOR RAYA
« Reply #90 on: December 04, 2009, 03:00:33 PM »
Relax Bro...aku rasa Prosak tak sempat tu...apa kata follow kami hujung tahun...kiter sama2 check rumah lu...:)
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: BOGOR RAYA
« Reply #91 on: December 04, 2009, 03:09:54 PM »
Relax Bro...aku rasa Prosak tak sempat tu...apa kata follow kami hujung tahun...kiter sama2 check rumah lu...:)

Baik ati sungguh lu ni ... Sanggup nak luangkan masa utk check rumah gua tak sebrapa tu ... Gua ingat gua nak bikin extension kat rumah gua kat saner ... ingat nak tambah bilik ... boley muatkan golf bag lebih byk skit ... Errr!!! Gua dgr Moya pun ada plan nak tambah rumah kat Jkt pulak ... Lu ada dgr apa2?   

Offline Prosak

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Full Member
  • *******
  • Posts: 138
  • Cookie Points +0/-0
Re: BOGOR RAYA
« Reply #92 on: December 04, 2009, 03:24:29 PM »

Aku taw lah rumah aku rumah teres 2 bilik je .... kongsi bilik air pulak tu ...

Kawan ke cam ni ... Gua merajuk ahhh!!! ....

Bukan aku tak nak singgah 'kediaman asisten gabenur wilayah bogor', yg ada dua tiga supir, tukang kebun dan dari jauh nampak beberapa golf set, takut nanti dihalau guard2 engkau.

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: BOGOR RAYA
« Reply #93 on: December 04, 2009, 03:26:05 PM »
Bagus tu dengan plan lu...boleh la kawan2 tumpang sekaki kalau tak de tempat tinggal nanti...

Moya?? huh...since business dia menjadi, memang banyak dia dok plan nak invest kat Jakarta...biasa la tu..tapi katanya yang ni nak buat untuk charity...


Ada kemungkinan besar gua kena jengok rumah lama la hujung tahun ni...itu pun kalau ada masa...

1 kat Bandung
2 kat Bogor
2 kat jakarta

Sempat ker??? pergi 4 hari je...aduh...
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: BOGOR RAYA
« Reply #94 on: December 04, 2009, 03:28:21 PM »

Aku taw lah rumah aku rumah teres 2 bilik je .... kongsi bilik air pulak tu ...

Kawan ke cam ni ... Gua merajuk ahhh!!! ....

Bukan aku tak nak singgah 'kediaman asisten gabenur wilayah bogor', yg ada dua tiga supir, tukang kebun dan dari jauh nampak beberapa golf set, takut nanti dihalau guard2 engkau.

Prosak,

tempat tinggal sementara kiter untuk hujung tahun ni dah settle ke belum?? Malas gua nak duk rumah kat Bandung, jauh banget...kat jakarta tu, boleh la, tapi ada orang menyewa...
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: BOGOR RAYA
« Reply #95 on: December 04, 2009, 03:30:14 PM »

Aku taw lah rumah aku rumah teres 2 bilik je .... kongsi bilik air pulak tu ...

Kawan ke cam ni ... Gua merajuk ahhh!!! ....

Bukan aku tak nak singgah 'kediaman asisten gabenur wilayah bogor', yg ada dua tiga supir, tukang kebun dan dari jauh nampak beberapa golf set, takut nanti dihalau guard2 engkau.

Lerrr!!! Yeke? Napa dok jengok dari jauh jer ... Bukan diaorg tu tak kenal ngn kau ... Kan kau dah entah brapa kali dah kau dok longgok golfbag2 kat rumah tu ...  

Kalau camtu, aku montak maap lah ya!! .. Sbb tersalah sangka ...  

Offline Prosak

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Full Member
  • *******
  • Posts: 138
  • Cookie Points +0/-0
Re: BOGOR RAYA
« Reply #96 on: December 04, 2009, 03:40:23 PM »

Prosak,

tempat tinggal sementara kiter untuk hujung tahun ni dah settle ke belum?? Malas gua nak duk rumah kat Bandung, jauh banget...kat jakarta tu, boleh la, tapi ada orang menyewa...

Sedang d uruskan. Should b no problem.  Cuma Pak Nor visanya tengah kena review, home minister dia tiba2 je berminat mengikuti berita tiger wood.

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: BOGOR RAYA
« Reply #97 on: December 04, 2009, 03:44:23 PM »

Prosak,

tempat tinggal sementara kiter untuk hujung tahun ni dah settle ke belum?? Malas gua nak duk rumah kat Bandung, jauh banget...kat jakarta tu, boleh la, tapi ada orang menyewa...

Sedang d uruskan. Should b no problem.  Cuma Pak Nor visanya tengah kena review, home minister dia tiba2 je berminat mengikuti berita tiger wood.

Hmmm!!! Saya juga menghadapi kerumitan sedemikian rupa juga. Semoga seberang kesulitan dapat saya atasi dalam tempoh masa yang berdekatan ini.

Offline Prosak

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Full Member
  • *******
  • Posts: 138
  • Cookie Points +0/-0
Re: BOGOR RAYA
« Reply #98 on: December 04, 2009, 03:48:40 PM »

Lerrr!!! Yeke? Napa dok jengok dari jauh jer ... Bukan diaorg tu tak kenal ngn kau ... Kan kau dah entah brapa kali dah kau dok longgok golfbag2 kat rumah tu ...  

Kalau camtu, aku montak maap lah ya!! .. Sbb tersalah sangka ...  

No hal bro... Yang mushkilnya, letak je golf set kat situ, asyik hilang, kena kebas.

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: BOGOR RAYA
« Reply #99 on: December 04, 2009, 03:57:42 PM »

Prosak,

tempat tinggal sementara kiter untuk hujung tahun ni dah settle ke belum?? Malas gua nak duk rumah kat Bandung, jauh banget...kat jakarta tu, boleh la, tapi ada orang menyewa...

Sedang d uruskan. Should b no problem.  Cuma Pak Nor visanya tengah kena review, home minister dia tiba2 je berminat mengikuti berita tiger wood.

senang aje...cakap la TW tu jadi camtu sebab banyak pitih....kiter yang ciput ni, mana la ada...;)
kiter kesana pun, buat rumah sambil main golf..itu aje...
mana ada helah lain...TW lain la...helah banyak..cakap kata ada sponsorship meeting la, shooting la training la...etc...;)

sama kah kita???
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: BOGOR RAYA
« Reply #100 on: December 04, 2009, 04:26:17 PM »

... Yang mushkilnya, letak je golf set kat situ, asyik hilang, kena kebas.


Tulah pasal ... Lain kali jgn lah belik golf set yg cun2 ... Sure kena kebas nyer!!!  ;)

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: BOGOR RAYA
« Reply #101 on: December 04, 2009, 09:13:11 PM »

Prosak,

tempat tinggal sementara kiter untuk hujung tahun ni dah settle ke belum?? Malas gua nak duk rumah kat Bandung, jauh banget...kat jakarta tu, boleh la, tapi ada orang menyewa...

Sedang d uruskan. Should b no problem.  Cuma Pak Nor visanya tengah kena review, home minister dia tiba2 je berminat mengikuti berita tiger wood.

senang aje...cakap la TW tu jadi camtu sebab banyak pitih....kiter yang ciput ni, mana la ada...;)
kiter kesana pun, buat rumah sambil main golf..itu aje...
mana ada helah lain...TW lain la...helah banyak..cakap kata ada sponsorship meeting la, shooting la training la...etc...;)

sama kah kita???


kalau cakap yang you all nak pi main kat Royal Kampong Kuantan, tak bulih ka?  :D :D :D pastu cari tekong, naik bot separuh nyawa dari Kuala Selangor sampai ke Tanjung Priok, Jakarta. settle semua problem.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: BOGOR RAYA
« Reply #102 on: December 04, 2009, 11:07:05 PM »

kalau cakap yang you all nak pi main kat Royal Kampong Kuantan, tak bulih ka?  :D :D :D pastu cari tekong, naik bot separuh nyawa dari Kuala Selangor sampai ke Tanjung Priok, Jakarta. settle semua problem.


Errr!!! Royal Kampong Kuantan tu katne Pak Ngah?

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: BOGOR RAYA
« Reply #103 on: December 05, 2009, 02:00:14 AM »

kalau cakap yang you all nak pi main kat Royal Kampong Kuantan, tak bulih ka?  :D :D :D pastu cari tekong, naik bot separuh nyawa dari Kuala Selangor sampai ke Tanjung Priok, Jakarta. settle semua problem.


Errr!!! Royal Kampong Kuantan tu katne Pak Ngah?

 :D :D :D :D susah nak explain ni. nanti kita mintak COO tolong jawab.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: BOGOR RAYA
« Reply #104 on: December 05, 2009, 07:23:58 AM »

kalau cakap yang you all nak pi main kat Royal Kampong Kuantan, tak bulih ka?  :D :D :D pastu cari tekong, naik bot separuh nyawa dari Kuala Selangor sampai ke Tanjung Priok, Jakarta. settle semua problem.


Errr!!! Royal Kampong Kuantan tu katne Pak Ngah?

 :D :D :D :D susah nak explain ni. nanti kita mintak COO tolong jawab.


Royal Kg Kuantan ni ada dua - satu di Jakarta dan satu lagi di provinsi Riau (sama la cam Batu Pahat ... satu d Johor & satu lagi d daerah Kangar)

Alamat Royal Kg Kuantan d Jakarta:
Jalan Kuantan 10 Cideng, Jakarta Pusat.
Landmark : ada kilang namenya PT Kuantan Utama (fka CV Werza) yang sudah beroperasi di Surabaya selama 10 tahun.

Lokasi Kg Kuantan di Provisi Riau:
Ada Pasar Rakyat d Teluk Kuantan  dalam Kabupaten Kuantan Singingi (Kuansing) - Riau
tempat ni memang famous dgn pertandingan perahu panjang (bahasa tempatan panggil "pacu jalur" ... pasti seru acaranya
 :D ;D :D ;D

Chief Organizing Officer aka COO