Author Topic: 1 bola di Nilai Spring...  (Read 2904 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
1 bola di Nilai Spring...
« on: August 29, 2010, 01:05:48 PM »
Tarikh:- 30/08/2010
Masa :- 7.30 am
Tempat:- Nilai Spring


1) Putrajaya
2) Ayam
3) Ateh
4)?
;D

Jommm sesiapa nak join boleh bubuh nama hanya bayar buggy jer dan caddy kongsi.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #1 on: August 29, 2010, 02:25:00 PM »
puasa woi, PUASA!! mana ada org main golf sinag hari dlm bulan puasa ni....ish ish ish

bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #2 on: August 29, 2010, 03:30:19 PM »
puasa woi, PUASA!! mana ada org main golf sinag hari dlm bulan puasa ni....ish ish ish





Cobaann, sluurrrppp.... :-X :P :-X
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #3 on: August 29, 2010, 04:06:37 PM »
hadiah air bandung waktu berbuka disponsor oleh pakngah bagi mereka yang berminat... segera sertai kami di nilai spring pagi esok! tawaran terhad kepada seorang saja... untuk claim air bandung sila hubungi pakngah di 0123447886....
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #4 on: August 29, 2010, 05:18:27 PM »
ateh, hairyz kata nak join... i suruh dia kontek u ar?
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #5 on: August 29, 2010, 10:49:25 PM »
Ini adalah peserta di Nilai Spring esok

1) Putrajaya2005
2) Ayam
3) Ateh
4) Budusiam

Jumpa pagi esok di sana...

P/S

Hairyz mintak maaf byk2, Insyallah kita set hari lain...

TREAD TUTUP......
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #6 on: August 31, 2010, 12:35:20 AM »
Perghh.... kali kedua main 18 lubang di bulan puasa memang berbaloi... looking forward for another round a nilai spring...

Budusiam, trimas atas tip2 yg banyak membantu...
Putrajaya, trimas ajak main..
Ateh, trimas bagi tumpang sekali...

Rasanya kalau bukan bulan puasa buleh break 100 tapi sebab dah letih dah tambah dekat 20 strok dah....
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #7 on: August 31, 2010, 01:17:22 AM »
Perghh.... kali kedua main 18 lubang di bulan puasa memang berbaloi... looking forward for another round a nilai spring...

Budusiam, trimas atas tip2 yg banyak membantu...
Putrajaya, trimas ajak main..
Ateh, trimas bagi tumpang sekali...

Rasanya kalau bukan bulan puasa buleh break 100 tapi sebab dah letih dah tambah dekat 20 strok dah....
stroke berapa ratus pun, apa kisah, janji dapat LCD tv...
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #8 on: August 31, 2010, 07:14:57 AM »
Bermain di bulan ramadhan ini macam-macam dugaan serta memerlukan kesabaran yg tinggi. Tahniah pada rakan-rakan yg berjaya menjayakan flight suci ini. Contohi lah Pro dari Singapura iaitu Mardan Mamat walau pun berpuasa namun berjaya menjuarai pertandingan baru-baru ini. Tahniah sekali lagi....


P/S


Mental mesti kuat....
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #9 on: August 31, 2010, 10:07:12 AM »
Bermain di bulan ramadhan ini macam-macam dugaan serta memerlukan kesabaran yg tinggi. Tahniah pada rakan-rakan yg berjaya menjayakan flight suci ini. Contohi lah Pro dari Singapura iaitu Mardan Mamat walau pun berpuasa namun berjaya menjuarai pertandingan baru-baru ini. Tahniah sekali lagi....


P/S


Mental mesti kuat....

I agree with you, Ateh. hebat sungguh Mardan Mamat tu. sama la macam Matt Kuchar, bulan posa pun dia bulih menang lagi, menang play-off pulak tu. menunjukkan betapa kuatnya mental dia.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #10 on: August 31, 2010, 03:45:04 PM »
Terbukti Ramadan tidak menyekat kreativiti... ha apa lagi pak ngah, suggest la kat MFG buat G2G bulan puasa main 18 lubang, tee off kul 2 petang ke...
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline budusiam

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #11 on: August 31, 2010, 10:17:07 PM »
1st time utk aku main 18 holes dalam bulan ramadhan nih......kira ok la, cuma 3 ke 4 hole lagi nak habis mmg dah nak kong sungguh...maklumlah puasa heheh....

terima kasih pada flightmate....Putrajaya atas jemputan, ateh pengasas flight suci & ayam sikit lagi nak jadi mangsa sembelihan hehehe...(gurau jek)..... score usah cerita...dah nama pun flight suci...mana tau ada invitation lagi ke minggu ni bole lah calling ye hehe... O0 O0 O0

Offline putrajaya2005

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 486
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 20
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #12 on: September 01, 2010, 08:26:23 AM »
1st time utk aku main 18 holes dalam bulan ramadhan nih......kira ok la, cuma 3 ke 4 hole lagi nak habis mmg dah nak kong sungguh...maklumlah puasa heheh....

terima kasih pada flightmate....Putrajaya atas jemputan, ateh pengasas flight suci & ayam sikit lagi nak jadi mangsa sembelihan hehehe...(gurau jek)..... score usah cerita...dah nama pun flight suci...mana tau ada invitation lagi ke minggu ni bole lah calling ye hehe... O0 O0 O0

hehehe...semuanya selamat menghabiskan 18 lubang....disebabkan flight sucilah budu terpaksa t off guna wood 3 je..hehe..cm pro ajoy tu..org lain pakat2 guna driver....jauhla pulak wood 3 budu..hehe....cm mana pun, semua dpt berperang di bulan pose ini tanpa ada apa2 kejadian yg x diingini..... ;D 8) >:D

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #13 on: September 01, 2010, 11:30:17 AM »
1st time utk aku main 18 holes dalam bulan ramadhan nih......kira ok la, cuma 3 ke 4 hole lagi nak habis mmg dah nak kong sungguh...maklumlah puasa heheh....

terima kasih pada flightmate....Putrajaya atas jemputan, ateh pengasas flight suci & ayam sikit lagi nak jadi mangsa sembelihan hehehe...(gurau jek)..... score usah cerita...dah nama pun flight suci...mana tau ada invitation lagi ke minggu ni bole lah calling ye hehe... O0 O0 O0

hehehe...semuanya selamat menghabiskan 18 lubang....disebabkan flight sucilah budu terpaksa t off guna wood 3 je..hehe..cm pro ajoy tu..org lain pakat2 guna driver....jauhla pulak wood 3 budu..hehe....cm mana pun, semua dpt berperang di bulan pose ini tanpa ada apa2 kejadian yg x diingini..... ;D 8) >:D

tunggu... ayam on the way nak jadi garuda... sekarang misi mencari lailatulqadar dulu, selit doa agar game ada improvement dan dapat bermain setanding atau lebih baik dari single-single handicapper yang ada....
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline putrajaya2005

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 486
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 20
Re: 1 bola di Nilai Spring...
« Reply #14 on: September 01, 2010, 12:50:32 PM »
1st time utk aku main 18 holes dalam bulan ramadhan nih......kira ok la, cuma 3 ke 4 hole lagi nak habis mmg dah nak kong sungguh...maklumlah puasa heheh....

terima kasih pada flightmate....Putrajaya atas jemputan, ateh pengasas flight suci & ayam sikit lagi nak jadi mangsa sembelihan hehehe...(gurau jek)..... score usah cerita...dah nama pun flight suci...mana tau ada invitation lagi ke minggu ni bole lah calling ye hehe... O0 O0 O0

hehehe...semuanya selamat menghabiskan 18 lubang....disebabkan flight sucilah budu terpaksa t off guna wood 3 je..hehe..cm pro ajoy tu..org lain pakat2 guna driver....jauhla pulak wood 3 budu..hehe....cm mana pun, semua dpt berperang di bulan pose ini tanpa ada apa2 kejadian yg x diingini..... ;D 8) >:D

tunggu... ayam on the way nak jadi garuda... sekarang misi mencari lailatulqadar dulu, selit doa agar game ada improvement dan dapat bermain setanding atau lebih baik dari single-single handicapper yang ada....

TUNGGU AYAM NAK JADI GARUDA....HAHAHA