Author Topic: Monterez Golf @ Country Club  (Read 5876 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline az3pac

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Meru Valley
  • Handicap: 24
Monterez Golf @ Country Club
« on: October 04, 2010, 08:59:40 AM »
Kakigolf,

Ada sesiapa yang boleh shared experienced tak tentang course di Monterez GCC..

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #1 on: October 06, 2010, 09:03:07 AM »
Kakigolf,

Ada sesiapa yang boleh shared experienced tak tentang course di Monterez GCC..
boss MFG sila tlg jawab..
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #2 on: October 06, 2010, 12:49:04 PM »
Baru sekali golof kat sini,
yg paling menarik (as for me la),
masa nak t-off kat t-box no 14 (kalu tak silap la),
kita akan terbaca kat situ
'beware of ball from t-box no 18'

and normally ari sabtu dan ahad (kawan kata la),
golof kat situ mmg riuh rendah dek suara orang pekik "BALLLLLLL".....

so kalu agak2 t-off asik shanked atau hooked je,
make sure marked your ball and bawa bola banyak sket dlm poket.
kekekeke.....





Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #3 on: October 06, 2010, 08:56:03 PM »
brooo....kt sini ada sorang player 2 kl main kan....semua alam sekitar ker ape ker akan mengelak dr bola dia...x kire la pokok kerr...tasik kerr...bola dia akan adalahhhh.... >:D >:D >:D >:D

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #4 on: October 06, 2010, 09:52:17 PM »
brooo....kt sini ada sorang player 2 kl main kan....semua alam sekitar ker ape ker akan mengelak dr bola dia...x kire la pokok kerr...tasik kerr...bola dia akan adalahhhh.... >:D >:D >:D >:D


Eh' sape tu 5zal?. :o :o :o :o
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline saripomar

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 308
  • Cookie Points +0/-0
  • HCP: 20
  • Club: GOLFER MISKIN MANA ADA CLUB
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #5 on: October 07, 2010, 04:46:43 PM »
Ni kalu nak main kat sini kena pakai baju besi ngan helmet ni kalu tak nahas. Tapi monterez ok pa. best main kat sini. riuh rendah ja. Ada sekali tuh masa aku tengah putt bola dari fairway sebelah meluru kat keting aku. Hampehhh.

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #6 on: October 08, 2010, 09:48:47 AM »
brooo....kt sini ada sorang player 2 kl main kan....semua alam sekitar ker ape ker akan mengelak dr bola dia...x kire la pokok kerr...tasik kerr...bola dia akan adalahhhh.... >:D >:D >:D >:D


Eh' sape tu 5zal?. :o :o :o :o

eagle man broo.... >:D >:D >:D

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #7 on: October 08, 2010, 05:23:34 PM »
kekeke....
betu betui.....
tee-off hole#14 par 4, bola g kat green hole#15..... boleh dapat eagle tu.....

pasai malu nak amik kat green hole#15, skali bola pun kena kebas.....
muahahahhaa......


Offline az3pac

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Meru Valley
  • Handicap: 24
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #8 on: October 13, 2010, 05:33:31 PM »
Monterez xde la susah sgt..mcm short course tapi par 3 yg susah,xnmpk green.

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #9 on: October 13, 2010, 11:45:52 PM »
Monterez xde la susah sgt..mcm short course tapi par 3 yg susah,xnmpk green.
so tentu bro ni dah dapat score 72 or 70 sbb Monterz x susah..betul ke bro..

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #10 on: October 13, 2010, 11:52:49 PM »
biasa gak main kt monterez ni...
biasa main night goping... pernah skali tu main waktu maghrib ngan member kt hole 6... masing2 tee off dan bola bleh nampak tgh2 fairway dr tee box... sampai2 jer kedua2 bola hilang.. entah dimane dan siapa mengambilnya...

huraikan laaa

Offline az3pac

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Meru Valley
  • Handicap: 24
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #11 on: October 14, 2010, 11:20:05 AM »
Monterez xde la susah sgt..mcm short course tapi par 3 yg susah,xnmpk green.
so tentu bro ni dah dapat score 72 or 70 sbb Monterz x susah..betul ke bro..

Score xdpt la 72, tp course nie interesting..xde la par 4 yg panjang sgt.

Mfosman : Benda2 pelik nie mmg wujud pun tambah2 time maghrib, xpernah night golfing lg..

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #12 on: October 14, 2010, 11:49:49 PM »
Baru je tadi main kat Monterez .... Entah dah brapa kali dah main kat sini tapi manjang score 100 lebih je!!!! ....

Org bilang course ni senang tapi ...... Tulah! Org berhandicap tinggi cam saya ni main kat course senang camni pun score 110, 115 .... Iskhhhhh!!!! 

Hole #1 tadi dpt double bogey! Kalau tak OB, Masuk ayurrr!!! Tak pun masuk bunker yg kat sebelah kiri tu... .... Kalau nak selamat ... pakai 5 iron je tee off, 2nd shot pun pakai 5 iron ... hari menjadi boleh 2 ON ... Tapi tu lah ... Tadi tgk Egon138 (Azrin) pakai driver kat situ, saya pun nak pakai driver gak .. Perasaan!!! Aim fairway tapi bola masuk bunker ... Hehehe!!!

Greens dia pulak cam keropok, besar lak tu... Kalau ON pun, bak kata sedara kita NOKIA yg handikap 24 tu ..."ON, tapi ON ITIK!!!"  ;)

Dpt lah 3 ON gak tadi ... Tapi "ON ITIK", 3 kali putt!!! 

Pastu Hole #2, dapat triple bogey tadi ... Dah lah fairway sempit kedekut .... kalau tee off bola jatuh seblom bunker, dia punya fairway skit lah punya mering jatuh turun ke kolam..Kalau bola hook ke kiri pulak ...Hmmm!! Masuk rumput tebal lah jawabnyer .. Berdiri pun senget, bola dlm rough tebal!!

Kalau tee off drive straight silap2 bola masuk bunker .... Bole jadi gila main kat Monterez!!!  :'(

So kalau nak selamat kena lah aim lepas bunker... barulah bola jatuh atas fairway yg rata, tapi kena Tee Off jauh cam PakNgah yg berhandikap 9 tuuu .... Barulah champion!!!

Saya drive tadi, bola jatuh atas buggy track ... Drop bola, tinggal lah lebih kurang 150M utk 2nd shot ... Dtg lah cita2 tinggi nak 2 ON (Skali lagi perasann sampai terlupa yg lubang ni Index #1!!) ... Tapi sbb sebelah kanan green tuu ada kolam.. Mula lah dtg perasaan was2, jadi kita pun aim lah ke kiri skit .... Masuk bunker kiri lah jawabnyer!!!

Sampai kat bunker, bola betul2 kat rumput tebing kiri greenside bunker ... So kenalah berdiri senget, nak aim green pun takly sbb stance tak mengizinkan... Nak amik bunker shot tak boley, nak chip pun takly ...Dtglah pulak perasaan binggung dan bodoh tak tau apa nak buat ... Pikir punya pikir, last2 saya pun decide nak "chop" itu bola, janji bola kuwa... Tapi pastu terpikir pulak .. iron apa nak pakai? Hmmm!!! Pakai pitching wedge kot!!!

So apa lah lagi ... belasah je!!! Pergh!!! Bola kuwa beb!!! Tapi jatuh roll sampai belakang ujung green ... Aduh!!! Bola ON pastu OFF .. Dah 3rd shot dah tu... Tak ON lagi ... Pin pulak pin merah jauh nun kat depan sana.....
 
Greens kat Hole #2 ni ..... dia panjang cam ular tapi sempit cam cacing...

Putting saya pun cam ayam pulak tuuu ..... triple bogey lah jawab nyer!!!  ;D   

Baru main 2 lubang score dah 5 over!!! Hahaha!!!  8)

Haiii!!! Senang nyer Monterez ni!!!!   
« Last Edit: October 15, 2010, 12:31:55 AM by mrfeelgood »

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #13 on: October 15, 2010, 12:01:39 AM »
Baru je tadi main kat Monterez .... Entah dah brapa kali dah main kat sini tapi manjang score 100 lebih je!!!! ....

Org bilang course ni senang tapi ...... Tulah! Org berhandicap tinggi cam saya ni main kat course senang camni pun score 110, 115 .... Iskhhhhh!!!! 

Hole #1 tadi dpt double bogey! Kalau tak OB, Masuk ayurrr!!! Tak pun masuk bunker yg kat sebelah kiri tu... .... Kalau nak selamat ... pakai 5 iron je tee off, 2nd shot pun pakai 5 iron ... hari menjadi boleh 2 ON ... Tapi tu lah ... Tadi tgk Egon138 (Azrin) pakai driver kat situ, saya pun nak pakai driver gak .. Perasaan!!! Aim fairway tapi bola masuk bunker ... Hehehe!!!

Greens dia pulak cam keropok, besar lak tu... Kalau ON pun, bak kata sedara kita NOKIA yg handikap 24 tu ..."ON, tapi ON ITIK!!!"  ;)

Pastu Hole #2, dapat triple bogey tadi ... Dah lah fairway sempit kedekut .... kalau tee off bola jatuh seblom bunker, dia punya fairway skit lah punya mering jatuh turun ke kolam..Kalau bola hook ke kiri pulak ...Hmmm!! Masuk rumput tebal lah jawabnyer .. Berdiri pun senget, bola dlm rough tebal!!

Kalau tee off drive straight silap2 bola masuk bunker .... Bole jadi gila main kat Monterez!!!  :'(

So kalau nak selamat kena lah aim lepas bunker... barulah bola jatuh atas fairway yg rata, tapi kena Tee Off jauh cam PakNgah yg berhandikap 9 tuuu .... Barulah champion!!!

Greens kat Hole #2 ni ..... dia panjang cam ular tapi sempit cam cacing... menurun menuju ke kolam plak tu ... depan green sebelah kiri kanan ada bunker ....

Baru main 2 lubang score dah 5 over!!! Hahaha!!!  8)
biarlah dia cerita sedih mcm mana sekali pun, tapi hakikatnya ialah dia ni pernah dapat eagle kat course ni. jangan sekali kali bagi stroke kat dia ni! don't say "Why didn't you tell me before?", okay?
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #14 on: October 15, 2010, 12:23:01 AM »
biarlah dia cerita sedih mcm mana sekali pun, tapi hakikatnya ialah dia ni pernah dapat eagle kat course ni. jangan sekali kali bagi stroke kat dia ni! don't say "Why didn't you tell me before?", okay?

PakNgah! PakNgah handikap 9 .... Jgnlah kedekut stroke ngn saya!!!!