Author Topic: Monterez Golf @ Country Club  (Read 6325 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #15 on: October 15, 2010, 08:31:02 AM »
biarlah dia cerita sedih mcm mana sekali pun, tapi hakikatnya ialah dia ni pernah dapat eagle kat course ni. jangan sekali kali bagi stroke kat dia ni! don't say "Why didn't you tell me before?", okay?

PakNgah! PakNgah handikap 9 .... Jgnlah kedekut stroke ngn saya!!!!

bossssssssss....org tua 2 semlm score 89 kt monterezzzzz....... >:D >:Dx caya tanya joe n liza n sy sendir....score card ada lg nii....

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #16 on: October 15, 2010, 10:44:14 AM »
Baru je tadi main kat Monterez .... Entah dah brapa kali dah main kat sini tapi manjang score 100 lebih je!!!! ....

Org bilang course ni senang tapi ...... Tulah! Org berhandicap tinggi cam saya ni main kat course senang camni pun score 110, 115 .... Iskhhhhh!!!! 

Hole #1 tadi dpt double bogey! Kalau tak OB, Masuk ayurrr!!! Tak pun masuk bunker yg kat sebelah kiri tu... .... Kalau nak selamat ... pakai 5 iron je tee off, 2nd shot pun pakai 5 iron ... hari menjadi boleh 2 ON ... Tapi tu lah ... Tadi tgk Egon138 (Azrin) pakai driver kat situ, saya pun nak pakai driver gak .. Perasaan!!! Aim fairway tapi bola masuk bunker ... Hehehe!!!

Greens dia pulak cam keropok, besar lak tu... Kalau ON pun, bak kata sedara kita NOKIA yg handikap 24 tu ..."ON, tapi ON ITIK!!!"  ;)

Dpt lah 3 ON gak tadi ... Tapi "ON ITIK", 3 kali putt!!! 

Pastu Hole #2, dapat triple bogey tadi ... Dah lah fairway sempit kedekut .... kalau tee off bola jatuh seblom bunker, dia punya fairway skit lah punya mering jatuh turun ke kolam..Kalau bola hook ke kiri pulak ...Hmmm!! Masuk rumput tebal lah jawabnyer .. Berdiri pun senget, bola dlm rough tebal!!

Kalau tee off drive straight silap2 bola masuk bunker .... Bole jadi gila main kat Monterez!!!  :'(

So kalau nak selamat kena lah aim lepas bunker... barulah bola jatuh atas fairway yg rata, tapi kena Tee Off jauh cam PakNgah yg berhandikap 9 tuuu .... Barulah champion!!!

Saya drive tadi, bola jatuh atas buggy track ... Drop bola, tinggal lah lebih kurang 150M utk 2nd shot ... Dtg lah cita2 tinggi nak 2 ON (Skali lagi perasann sampai terlupa yg lubang ni Index #1!!) ... Tapi sbb sebelah kanan green tuu ada kolam.. Mula lah dtg perasaan was2, jadi kita pun aim lah ke kiri skit .... Masuk bunker kiri lah jawabnyer!!!

Sampai kat bunker, bola betul2 kat rumput tebing kiri greenside bunker ... So kenalah berdiri senget, nak aim green pun takly sbb stance tak mengizinkan... Nak amik bunker shot tak boley, nak chip pun takly ...Dtglah pulak perasaan binggung dan bodoh tak tau apa nak buat ... Pikir punya pikir, last2 saya pun decide nak "chop" itu bola, janji bola kuwa... Tapi pastu terpikir pulak .. iron apa nak pakai? Hmmm!!! Pakai pitching wedge kot!!!

So apa lah lagi ... belasah je!!! Pergh!!! Bola kuwa beb!!! Tapi jatuh roll sampai belakang ujung green ... Aduh!!! Bola ON pastu OFF .. Dah 3rd shot dah tu... Tak ON lagi ... Pin pulak pin merah jauh nun kat depan sana.....
 
Greens kat Hole #2 ni ..... dia panjang cam ular tapi sempit cam cacing...

Putting saya pun cam ayam pulak tuuu ..... triple bogey lah jawab nyer!!!  ;D   

Baru main 2 lubang score dah 5 over!!! Hahaha!!!  8)

Haiii!!! Senang nyer Monterez ni!!!!

APASAL NAMA AKU DISEBUT!!!!!

ni ha gambar MR FEEL GOOD putting di lubang no 2... 100 lebih konon.. habis dia titik kitorang semua



Tak tahan sungguh tgk bola ada ada gambar lidah terjelir.... nak makan kawan2 je....

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #17 on: October 15, 2010, 10:57:42 AM »

APASAL NAMA AKU DISEBUT!!!!!

ni ha gambar MR FEEL GOOD putting di lubang no 2... 100 lebih konon.. habis dia titik kitorang semua



Tak tahan sungguh tgk bola ada ada gambar lidah terjelir.... nak makan kawan2 je....

Eh!!!! Bkn ko ke yg menang $$$$$ paling byk?

p/s .... Elaaaah!!! Gambar posing .... Aku putt bola tak masuk lubang punnnn!!!! Lain lah Pak Ngah .... Putting 20 kaki pun boleh masukkk lubag!!!

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #18 on: October 15, 2010, 11:02:46 AM »
biarlah dia cerita sedih mcm mana sekali pun, tapi hakikatnya ialah dia ni pernah dapat eagle kat course ni. jangan sekali kali bagi stroke kat dia ni! don't say "Why didn't you tell me before?", okay?

PakNgah! PakNgah handikap 9 .... Jgnlah kedekut stroke ngn saya!!!!

bossssssssss....org tua 2 semlm score 89 kt monterezzzzz....... >:D >:Dx caya tanya joe n liza n sy sendir....score card ada lg nii....

PakNgah 89? ........ Percaya! Percaya! Handicap 9 .... kalau 89 tu kira dia friendly lah tu .... main buang stroke. Dia amik kelas ngn Nokia kot... dah pandai buang2 stroke skrg!!!

Errrr!!! Tapiiii kan ........... Mulligan brapa kali? Kat fairway pakai tee tak? Kat bunker...... pakai tee gak?

 

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #19 on: October 15, 2010, 11:07:52 AM »


Mana ada... MFG score 92.. org lain score 96..... renung2lah

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #20 on: October 15, 2010, 05:51:05 PM »


Mana ada... MFG score 92.. org lain score 96..... renung2lah

Lerrrr!!! Setakat skor 92 ni, jgn PakNgah, DaddyJoe pun anytime ley ngap saya .... 

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #21 on: October 18, 2010, 04:50:40 PM »
Ngap2 jugak...
lama gak x main kt monterez ni

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #22 on: October 18, 2010, 07:41:50 PM »
Monterez satu course yang sempit lagi mencabar. the best skor pernah dapat 88. Kalu wood jenis pukul bola melilau masuk alam bunian,jangan la pakai wood. Banyakkan pakai iron la camtu. lgpon course ni pendek. tp hole 4 paling susah bg saya.yg lain beres. par 4 die senang.par 3 boleh lah. setakat tee off kurang 200 cam saya ni lepas la nk main sini.hehe
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #23 on: October 18, 2010, 09:31:59 PM »
Monterez satu course yang sempit lagi mencabar. the best skor pernah dapat 88. Kalu wood jenis pukul bola melilau masuk alam bunian,jangan la pakai wood. Banyakkan pakai iron la camtu. lgpon course ni pendek. tp hole 4 paling susah bg saya.yg lain beres. par 4 die senang.par 3 boleh lah. setakat tee off kurang 200 cam saya ni lepas la nk main sini.hehe

Best score 88? budak ni, anakcucu bunian kot? kalau score camtu, MFG pun dia senang2 bulih makan ni (err...tapi MFG is EagleMan, kan?)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #24 on: October 18, 2010, 10:08:00 PM »
pak ngah,best score tu baru buat minggu lepas hari ahad.hehe.
sy habis exam saya ingat nak main ngan pak ngah,mfg.
date yg dijangka 7 nov 2010 ptg.saya tk janji.tp kene cari satu bola lagi lah.
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #25 on: October 18, 2010, 11:46:47 PM »
pak ngah,best score tu baru buat minggu lepas hari ahad.hehe.
sy habis exam saya ingat nak main ngan pak ngah,mfg.
date yg dijangka 7 nov 2010 ptg.saya tk janji.tp kene cari satu bola lagi lah.
budak ni memang nak kena sembelih ni!  >:(

MFG, jom?
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline LA.

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 230
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU Kuantan, NHS: 259983
  • Handicap: 16
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #26 on: October 19, 2010, 12:30:49 AM »
Ramai sungguh kata monterez senang...hahaha lawak..kalau senang, MFG dah buat 69-72, Pak Ngah dah buat 65-70, Siva hari2 boley buat 9 under, kerawit dah 10 kali champions monthly medal, nokia? huh...jgn cite lah...dia putting sebelah tgn je lah...aku? HC 24...biasalah best score 80 tu standard la..kalau andai Pak Ngah x batuk surely boley score 78 la ari tu..cite lama la tu, sblm kena makan dgn MFG (lepas dia buat eagle, dia sungguh terrorist...) ??? ??? :P :P :P :o :o :o

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #27 on: October 19, 2010, 11:18:06 AM »
bakar-bakarrrrrrrr....kgn x bakarrrrrrrr.....

Offline Dio

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 188
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #28 on: October 19, 2010, 02:25:28 PM »
bakar-bakarrrrrrrr....kgn x bakarrrrrrrr.....

Racun... racun...
Bila mau hantam?  >:D

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #29 on: October 19, 2010, 03:50:12 PM »
pakngah,rileks la.saya main nk amik pengalaman.hehe
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter