Author Topic: Monterez Golf @ Country Club  (Read 6229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #30 on: October 19, 2010, 04:09:22 PM »
Biasa la tue arifff... org berumur ni dia sensitif skit...

Pak Ngah... ape lagi, klu panas UP laa...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #31 on: October 19, 2010, 06:57:18 PM »
pakngah,rileks la.saya main nk amik pengalaman.hehe

pak ngah,best score tu baru buat minggu lepas hari ahad.hehe.
sy habis exam saya ingat nak main ngan pak ngah,mfg.
date yg dijangka 7 nov 2010 ptg.saya tk janji.tp kene cari satu bola lagi lah.
budak ni memang nak kena sembelih ni!  >:(

MFG, jom?

Boley!!! Bila? ...PakNgah HC 9, bagi saya 7+7 pun OKlah, Arif main 16, kalau sekiranya nak bagi 4+4, OK gak!!!....... Hehehe!!

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #32 on: October 19, 2010, 07:02:43 PM »
Ramai sungguh kata monterez senang...hahaha lawak..kalau senang, MFG dah buat 69-72, Pak Ngah dah buat 65-70, Siva hari2 boley buat 9 under, kerawit dah 10 kali champions monthly medal, nokia? huh...jgn cite lah...dia putting sebelah tgn je lah...aku? HC 24...biasalah best score 80 tu standard la..kalau andai Pak Ngah x batuk surely boley score 78 la ari tu..cite lama la tu, sblm kena makan dgn MFG (lepas dia buat eagle, dia sungguh terrorist...) ??? ??? :P :P :P :o :o :o

Saya ni kan ... kebelakangan ini asikkk lupa jerr...Tapi saya adalah teringat, ada seorg sahabat saya yg dtg nun jauh dari Pahang (ke Trengganu?) .... main kat Monterez suatu ketika dahulu, skor dia kalau tak silap saya ... 79 ke 80 ... lebih kurang camtu lah skor dia .... Sapa agaknya golfer tu ek? 

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #33 on: October 19, 2010, 07:18:30 PM »
mfg,7 nov 2010 la kot.x janji.nnt tlg cari satu bola lg lah.
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #34 on: October 19, 2010, 07:19:40 PM »
Monterez ni kan ...... merupakan suatu course yg saya pun tak tau lah!!! Stgh org kata senang, stgh org pulak kata susah (Tapi bagi saya mmg susah pun .... Kalau Monterez dah susah, course2 lain ... Apatah lagi lah!!!)

Baru pagi tadi main kat Monterez! Iyalah!!! Lepaskan geramlah katakan selepas tgk korunk sume balun bola kat Blue.Sky aritu!!! .... Manaley tahan!!!

Tadi main 4 bola ngn golfer2 yg semuanya "Super Hebat"! Sumenye pukul jauh2 .... 2nd shot diaorg sume kuwakan 9 iron ke bawah (... cam PakNgah tu!) .. Saya sorg je asik pakai 5 wood tuk 2nd shot saya... Bayangkan lah betapa ayamnyer diri saya ni ....

Ada sorg tu .... 1st 9 main 3 under (4 birdie 1 bogey lain sume par) .... Yg sorg lagi tuuuu!!! 7 par tuuuu!!! Yg ke 3 tu, 4par 1 birdie tuuu ....

(Errr!!! tapi knapa saya balik tadi ada duit lebih dlm wallet saya ah?)   
« Last Edit: October 19, 2010, 07:22:11 PM by mrfeelgood »

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #35 on: October 19, 2010, 07:24:45 PM »
mfg,7 nov 2010 la kot.x janji.nnt tlg cari satu bola lg lah.

Arif!!! 7 Nov hari Ahad. Week ends, saya susah skit!!!   .. Kalau main weekdays, boley ajak ProIrwan atau ProKhamis main skali ....

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #36 on: October 19, 2010, 07:28:18 PM »
tgk la camne.lmbt lagi
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #37 on: October 20, 2010, 10:05:21 AM »
Monterez ni kan ...... merupakan suatu course yg saya pun tak tau lah!!! Stgh org kata senang, stgh org pulak kata susah (Tapi bagi saya mmg susah pun .... Kalau Monterez dah susah, course2 lain ... Apatah lagi lah!!!)

Baru pagi tadi main kat Monterez! Iyalah!!! Lepaskan geramlah katakan selepas tgk korunk sume balun bola kat Blue.Sky aritu!!! .... Manaley tahan!!!

Tadi main 4 bola ngn golfer2 yg semuanya "Super Hebat"! Sumenye pukul jauh2 .... 2nd shot diaorg sume kuwakan 9 iron ke bawah (... cam PakNgah tu!) .. Saya sorg je asik pakai 5 wood tuk 2nd shot saya... Bayangkan lah betapa ayamnyer diri saya ni ....

Ada sorg tu .... 1st 9 main 3 under (4 birdie 1 bogey lain sume par) .... Yg sorg lagi tuuuu!!! 7 par tuuuu!!! Yg ke 3 tu, 4par 1 birdie tuuu ....

(Errr!!! tapi knapa saya balik tadi ada duit lebih dlm wallet saya ah?)

Huishhh hebat2 sungguh yang main tu... tapi MFG gak ada duit lebih dalam wallet sebab dia punyak stroke pergghhh.... yang main 3 under tu pun last2 square after 18 hole ngan MFG....

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Monterez Golf @ Country Club
« Reply #38 on: October 23, 2010, 10:22:54 PM »
Huishhh hebat2 sungguh yang main tu... tapi MFG gak ada duit lebih dalam wallet sebab dia punyak stroke pergghhh.... yang main 3 under tu pun last2 square after 18 hole ngan MFG....

Memang hebat pun sorg yg bergelar Egon138 ..... Diani menang byk gak ...

p/s

Square? Mana taknye, setiap lubang dia bagi aku stroke... Tapi yg main "under" tu, brapa byk fringes dia menang daaa!!!