Author Topic: 14th G2G!!!  (Read 46961 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
14th G2G!!!
« on: October 24, 2010, 12:37:00 AM »
Suggestions for the 14th G2G ... Bila dan di Mana?

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 14th G2G!!!
« Reply #1 on: October 24, 2010, 08:39:00 AM »
Saya bab mencadang ni pasal golf course tak pandai (kureng skit) jarang main kat luar lembah klang. Tapi kalau kena masa saya nak turut serta. Maklumlah ujung tahun ni kena kejar target


P/S

Eriz ko selalu main luar lembah klang ko cadangkan kat mana course yg menarik. Nanti aku bawakkan ubat pill teck kit cik on untuk ko.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: 14th G2G!!!
« Reply #2 on: October 24, 2010, 09:14:45 AM »
tempat saya x brape nk pandai.(seri selangor jom!)hehe
buat weekend lepas 1 nov la. sya tgh exam final.
haritu tu ade hal kali ni kalau boleh nk join.
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 14th G2G!!!
« Reply #3 on: October 24, 2010, 09:44:48 AM »
ambo takdak apa-apa cadangan. kalau kena tarikh dan masa, ambo ikuk jer. course mana pun tak kisah, janji bulih buat score below 80.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
Re: 14th G2G!!!
« Reply #4 on: October 24, 2010, 09:50:47 AM »
ambo punya cadangan:-....

Tempat:-Penang( bertam Golf Resort )
Tarikh :-Cuti Sekolah (mr MFG yg pilih)

Amacam Pak ngah??hehehe... O0 :)

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: 14th G2G!!!
« Reply #5 on: October 24, 2010, 11:51:51 AM »
kita buat overnite trip.

kita main 2 hari. one day at Orna, one day at tiara. Hotel bole dok Sri Mesia.

Kalau nak main course sama, 2 hari, kita main la Damai Laut at Lumut. AKu pk kalau xjauh sgt dari KL, ramai org boleh ikut. TP kalau nak advanture, kita p Alor Setar, main Black Forest and Darulaman.

JB pon byk course gak. JB bole trus p spore dgn famly ke Universal Studio.

Pahang , Royal, Lagenda and Lanjut. tp Lagenda da xbest. Royal Kita main jln kaki. ada brani?

Kalau lg best kita P Sabah. Main Kat course tepi laut. Dalit and Karambunai. Aku ada voucher karambunai utk 8 org. tp cost transports mahal la plak
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: 14th G2G!!!
« Reply #6 on: October 24, 2010, 11:57:00 AM »
Saya bab mencadang ni pasal golf course tak pandai (kureng skit) jarang main kat luar lembah klang. Tapi kalau kena masa saya nak turut serta. Maklumlah ujung tahun ni kena kejar target


P/S

Eriz ko selalu main luar lembah klang ko cadangkan kat mana course yg menarik. Nanti aku bawakkan ubat pill teck kit cik on untuk ko.

kalau kau bawak hari tu lg bgus.

aku heran la ateh, Bluesky 5 aku main ada 5 birdie. 3 birdie dlm padang, 2 birdie kat clubhouse. tp still xmenang. sorry aku bawak lari buggy kau. hahahaha
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 14th G2G!!!
« Reply #7 on: October 24, 2010, 06:09:37 PM »
kita buat overnite trip.

kita main 2 hari. one day at Orna, one day at tiara. Hotel bole dok Sri Mesia.

Kalau nak main course sama, 2 hari, kita main la Damai Laut at Lumut. AKu pk kalau xjauh sgt dari KL, ramai org boleh ikut. TP kalau nak advanture, kita p Alor Setar, main Black Forest and Darulaman.

JB pon byk course gak. JB bole trus p spore dgn famly ke Universal Studio.

Pahang , Royal, Lagenda and Lanjut. tp Lagenda da xbest. Royal Kita main jln kaki. ada brani?

Kalau lg best kita P Sabah. Main Kat course tepi laut. Dalit and Karambunai. Aku ada voucher karambunai utk 8 org. tp cost transports mahal la plak


OK gak kalau kat Melaka, tapi kalau orang utara boleh tido di Seri malaysia apa kata Prosak dan Burn?. Jommmm... 8) 8) 8) 8)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 14th G2G!!!
« Reply #8 on: October 24, 2010, 06:31:29 PM »
Saya bab mencadang ni pasal golf course tak pandai (kureng skit) jarang main kat luar lembah klang. Tapi kalau kena masa saya nak turut serta. Maklumlah ujung tahun ni kena kejar target


P/S

Eriz ko selalu main luar lembah klang ko cadangkan kat mana course yg menarik. Nanti aku bawakkan ubat pill teck kit cik on untuk ko.

kalau kau bawak hari tu lg bgus.

aku heran la ateh, Bluesky 5 aku main ada 5 birdie. 3 birdie dlm padang, 2 birdie kat clubhouse. tp still xmenang. sorry aku bawak lari buggy kau. hahahaha

Ko buat birdie kat pungkoq....,Busuk citttt

P/S
MFG tolong masukkan next Bluesky dalam goodies pill "Teck Kit Chek On" untuk si Erizzz ajer.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
Re: 14th G2G!!!
« Reply #9 on: October 24, 2010, 07:03:50 PM »
kita buat overnite trip.

kita main 2 hari. one day at Orna, one day at tiara. Hotel bole dok Sri Mesia.

Kalau nak main course sama, 2 hari, kita main la Damai Laut at Lumut. AKu pk kalau xjauh sgt dari KL, ramai org boleh ikut. TP kalau nak advanture, kita p Alor Setar, main Black Forest and Darulaman.

JB pon byk course gak. JB bole trus p spore dgn famly ke Universal Studio.

Pahang , Royal, Lagenda and Lanjut. tp Lagenda da xbest. Royal Kita main jln kaki. ada brani?

Kalau lg best kita P Sabah. Main Kat course tepi laut. Dalit and Karambunai. Aku ada voucher karambunai utk 8 org. tp cost transports mahal la plak


OK gak kalau kat Melaka, tapi kalau orang utara boleh tido di Seri malaysia apa kata Prosak dan Burn?. Jommmm... 8) 8) 8) 8)

jauhnya melaka..kami org2 utara susah skit..hehehe......(on behalf prosak and burn)

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: 14th G2G!!!
« Reply #10 on: October 24, 2010, 07:26:07 PM »
melaka jom.naik ramai2.hehe
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 14th G2G!!!
« Reply #11 on: October 24, 2010, 07:26:52 PM »
kita buat overnite trip.

kita main 2 hari. one day at Orna, one day at tiara. Hotel bole dok Sri Mesia.

Kalau nak main course sama, 2 hari, kita main la Damai Laut at Lumut. AKu pk kalau xjauh sgt dari KL, ramai org boleh ikut. TP kalau nak advanture, kita p Alor Setar, main Black Forest and Darulaman.

JB pon byk course gak. JB bole trus p spore dgn famly ke Universal Studio.

Pahang , Royal, Lagenda and Lanjut. tp Lagenda da xbest. Royal Kita main jln kaki. ada brani?

Kalau lg best kita P Sabah. Main Kat course tepi laut. Dalit and Karambunai. Aku ada voucher karambunai utk 8 org. tp cost transports mahal la plak


OK gak kalau kat Melaka, tapi kalau orang utara boleh tido di Seri malaysia apa kata Prosak dan Burn?. Jommmm... 8) 8) 8) 8)

jauhnya melaka..kami org2 utara susah skit..hehehe......(on behalf prosak and burn)


Apakata Shahrul cadangkan kat MFG buat kat Perak dari utara tak jauh dari selatan pun tak jauh Perak dok tengah-tengah tapi kalau buat kat Damai Laut pun cantikkkk... 8) 8) 8) 8)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: 14th G2G!!!
« Reply #12 on: October 24, 2010, 09:42:03 PM »
Askm semua,
buatlah di taiping ke...dari tol highway 15 minit je...ramai kakigolf dari utara yang boleh join....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Golfer 6251

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 145
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 5
Re: 14th G2G!!!
« Reply #13 on: October 24, 2010, 10:00:27 PM »
melaka menarik tu.....
MELAKA NEGERI MAJU
Tempat penginapan pun banyak dan mudah....

Sihat Untuk Golf BUKANNYA Golf Untuk Sihat

Offline putrajaya2005

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 486
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 20
Re: 14th G2G!!!
« Reply #14 on: October 25, 2010, 08:17:01 AM »
apamcm kalau buat di kinrara atau bangi..weekday...kalau sblm raya haji, cdgn tarikhnya 11 nov kalau lepas raya haji buatlah 8 disember..main sebelah pagi... 8) 8)