Author Topic: 14th G2G!!!  (Read 46884 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: 14th G2G!!!
« Reply #30 on: October 25, 2010, 03:05:50 PM »
Saya bab mencadang ni pasal golf course tak pandai (kureng skit) jarang main kat luar lembah klang. Tapi kalau kena masa saya nak turut serta. Maklumlah ujung tahun ni kena kejar target


P/S

Eriz ko selalu main luar lembah klang ko cadangkan kat mana course yg menarik. Nanti aku bawakkan ubat pill teck kit cik on untuk ko.

kalau kau bawak hari tu lg bgus.

aku heran la ateh, Bluesky 5 aku main ada 5 birdie. 3 birdie dlm padang, 2 birdie kat clubhouse. tp still xmenang. sorry aku bawak lari buggy kau. hahahaha

Ko buat birdie kat pungkoq....,Busuk citttt

P/S
MFG tolong masukkan next Bluesky dalam goodies pill "Teck Kit Chek On" untuk si Erizzz ajer.

sib baik xpayah letak seluar dlm stokin. MFG, Pil Teck Kita Chek Oun ni memang patut as part of goodie item. Sekurang2nya dapat membantu kawan2 yang terpaksa main 15 hole terkemut-kemut.
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: 14th G2G!!!
« Reply #31 on: October 26, 2010, 10:20:50 AM »
Boss,

kita undi je lah...................

(Ajoy...den tak pencen, kojo sendiri,  cucu pun takdo lai ...)
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: 14th G2G!!!
« Reply #32 on: October 26, 2010, 10:22:35 AM »
Boss,

kita undi je lah...................

(Ajoy...den tak pencen, kojo sendiri,  cucu pun takdo lai ...)
opppss yer ker...sori tuan hj.....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline af4ever

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Eyes on the ball...
  • Club: Royal Kedah Club
Re: 14th G2G!!!
« Reply #33 on: October 26, 2010, 02:18:03 PM »
A'kum....buatlah plak di kawasan utara. Cinta Sayang @ Permaipura @ Darul aman @ Black Forest.... Bagi plak member kawasan Utara dan kawasan sewaktu dgnnnya join dlm G2G kali ni...game pon dok byk buat belah KL, mai plak kena laksa di aloq Setaq... ;D
af4ever @ golf4ever....

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: 14th G2G!!!
« Reply #34 on: October 26, 2010, 06:27:29 PM »
OK....aku sokong Ajoy, kita selalu main kat area lembah Klang, cadangan saya pulak kita pilih 2 negeri ni, Kita main kat Melaka ( Orna atau Tiara), atau kat Perak pulak, saya pilih Taiping golf resort ( satahu saya kat Taiping, green fees dia murah ckit kalau weekend, AbangBongsu boleh tolong kawtim kot pasal green fees ni )atau kat Damai laut ke, area Ipoh pun O.k gak, ini cuma cadangan saja Ok......

taiping GCC agak menarik, dpn umah opah mem jer,  :-*
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: 14th G2G!!!
« Reply #35 on: October 26, 2010, 06:34:18 PM »
OK....aku sokong Ajoy, kita selalu main kat area lembah Klang, cadangan saya pulak kita pilih 2 negeri ni, Kita main kat Melaka ( Orna atau Tiara), atau kat Perak pulak, saya pilih Taiping golf resort ( satahu saya kat Taiping, green fees dia murah ckit kalau weekend, AbangBongsu boleh tolong kawtim kot pasal green fees ni )atau kat Damai laut ke, area Ipoh pun O.k gak, ini cuma cadangan saja Ok......

taiping GCC agak menarik, dpn umah opah mem jer,  :-*
opah mem berapa handicap? ;D ;D ;D
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: 14th G2G!!!
« Reply #36 on: October 26, 2010, 08:38:20 PM »
alamak,kalau jauh2 nk naik sape?
saya dah la nk kasi menang g2g ni barulah main bluesky free.. O0
jangan marah ye:)
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline LA.

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 230
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU Kuantan, NHS: 259983
  • Handicap: 16
Re: 14th G2G!!!
« Reply #37 on: October 27, 2010, 12:47:18 AM »
Yang Berbahagia Tuan Tanah,

Bujal pernah menyatakan hajatnya untuk melihat G2G ke Johor dan dia cadangkan Bukit Banang, Batu Pahat. Beliau juga menekankan bahawa beliau sanggup untuk menyusahkan diri menguruskan kejohanan berprestij ini.

Alah..tuan MFG yg hensem...lu bg ler 3 tempat utk divotekan oleh ahlil2 yg bijaksana...1 utara, 1 selatan, 1 timur..

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 14th G2G!!!
« Reply #38 on: October 27, 2010, 01:04:56 AM »
Yang Berbahagia Tuan Tanah,

Bujal pernah menyatakan hajatnya untuk melihat G2G ke Johor dan dia cadangkan Bukit Banang, Batu Pahat. Beliau juga menekankan bahawa beliau sanggup untuk menyusahkan diri menguruskan kejohanan berprestij ini.

Alah..tuan MFG yg hensem...lu bg ler 3 tempat utk divotekan oleh ahlil2 yg bijaksana...1 utara, 1 selatan, 1 timur..

Wahai penghuni tanah yg kurang hensem daripada saya! .............. Nanti saya fikirkan!!!

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
Re: 14th G2G!!!
« Reply #39 on: October 27, 2010, 11:15:02 AM »
sy mencadang bertam golf...di pulau mutiara(penang)

Offline azlela

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 238
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Female
  • Club: MGA
  • Handicap: 19
Re: 14th G2G!!!
« Reply #40 on: October 27, 2010, 03:06:01 PM »
sharul... bertam tu bukannya kat pulau pun.. tanah besar.. (mainland) heheh  :P

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
Re: 14th G2G!!!
« Reply #41 on: October 27, 2010, 04:33:43 PM »
 
sharul... bertam tu bukannya kat pulau pun.. tanah besar.. (mainland) heheh  :P
:) :) :) :)

Offline Alke

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mana bola aku ni!!
  • Club: Kelab Golf Danau
  • Handicap: 18
Re: 14th G2G!!!
« Reply #42 on: October 27, 2010, 04:50:41 PM »
Yang Berbahagia Tuan Tanah,

Bujal pernah menyatakan hajatnya untuk melihat G2G ke Johor dan dia cadangkan Bukit Banang, Batu Pahat. Beliau juga menekankan bahawa beliau sanggup untuk menyusahkan diri menguruskan kejohanan berprestij ini.

Alah..tuan MFG yg hensem...lu bg ler 3 tempat utk divotekan oleh ahlil2 yg bijaksana...1 utara, 1 selatan, 1 timur..

saya setuju benarlah kalau Bukit Banang...dan kalau dibagi 3 tempat untuk di undi pun ok gak
Golf is an addiction

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 14th G2G!!!
« Reply #43 on: October 27, 2010, 05:02:47 PM »
kita buat weekend.. kat KgSAS ke Glenmarie ke, tee off petang sabtu, ... habis malam sikit pun tak kesah... ruamh/hotel dekat.. ;)

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: 14th G2G!!!
« Reply #44 on: October 28, 2010, 02:45:37 AM »
OK....aku sokong Ajoy, kita selalu main kat area lembah Klang, cadangan saya pulak kita pilih 2 negeri ni, Kita main kat Melaka ( Orna atau Tiara), atau kat Perak pulak, saya pilih Taiping golf resort ( satahu saya kat Taiping, green fees dia murah ckit kalau weekend, AbangBongsu boleh tolong kawtim kot pasal green fees ni )atau kat Damai laut ke, area Ipoh pun O.k gak, ini cuma cadangan saja Ok......

taiping GCC agak menarik, dpn umah opah mem jer,  :-*
opah mem berapa handicap? ;D ;D ;D

OKU mcm sy daaaaaa ( dah 90thn kot )   ;D
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)