Author Topic: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?  (Read 9179 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« on: December 29, 2010, 11:57:33 AM »
 Hi guys,

Saya ni kira budget golfer la, tapi nak pakai bola yang elok-elok ja, so far my preference always 3 pieces ball and soft feeling.

Kat sini saya punya stock selalu dari tepi Jalan kat KGNS..

1) PRO V1X..rupanya sedap lagi dari V1 (selepas try 2-3 kali) RM 3-5 per ball
2) Srixon Z Star X/urs - sedap tapi kulit cepat sangat kaput (kena jalan ngan pokok) RM 2-3 per per ball
3) Nike One Vapor sekarang nie favorite saya, tapi kuit cepat kaput jugak Rm 1.5 -2 per ball

Kalau rakan rakan lain ada port port yang jual murah or berkualiti (kulit tak calar balar la) tolong le inform saya..stock dah start nak abih nie..
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #1 on: December 29, 2010, 12:25:58 PM »
Yelar payah nak dapat pembekal bola ni, saya pun selalu gak beli kat depan KGNS. Ada sesiapa tahu katner boleh beli bola secondhand yg elok skit?.

P/S

Kalau saya main kat Bkt Unggul saya selalu beli bola kat aci tukang kebun RM1 jer sebiji bola boleh pilih lagi, kalau nasib baik dapat pro v atau
TP PENTA pun boleh dapat. ;)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline wanshazwan

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 264
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #2 on: December 29, 2010, 05:05:50 PM »
On the way ke KLGCC...selalu ada 2 store situ

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #3 on: February 24, 2011, 11:47:10 AM »
kalo men area templer, ada 2 gerai tepi jln yg jual..branded n good quality..i got mine taylormade rm15 for 10 pieces..srixon/callaway sold at RM30 for 10 pieces...

lg 1, kalo men pg kat rahman putra/kundang, ada srg pakcik tu buka bonet keta tepi jalan otw ke rahman putra..bknnya sebab keta rosak, tp dia jual bola golf...heheh..nampak menarik juga bolanye..tp xsempat nak rikki harga la..
Bila la nak bagus nie..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #4 on: February 24, 2011, 01:37:36 PM »
Hi guys,

Saya ni kira budget golfer la, tapi nak pakai bola yang elok-elok ja, so far my preference always 3 pieces ball and soft feeling.

Kat sini saya punya stock selalu dari tepi Jalan kat KGNS..

1) PRO V1X..rupanya sedap lagi dari V1 (selepas try 2-3 kali) RM 3-5 per ball
2) Srixon Z Star X/urs - sedap tapi kulit cepat sangat kaput (kena jalan ngan pokok) RM 2-3 per per ball
3) Nike One Vapor sekarang nie favorite saya, tapi kuit cepat kaput jugak Rm 1.5 -2 per ball


ni no phone mamat yg juai bola golf ( Guna Van warna dark blue )  lepas pintu gerbang KGNS ( kalau ikut jalan dari Federal H'way-from Shah Alam )
boleh tempah awai..
Kalau rakan rakan lain ada port port yang jual murah or berkualiti (kulit tak calar balar la) tolong le inform saya..stock dah start nak abih nie..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #5 on: February 24, 2011, 01:43:52 PM »
Bangi area..

Kalau dari area UNITEN  ada org juai gak bola. 2 tempat ( 1 tempat lepas sikit Petronas  n depan nya sikit sebelum corner tu )
last week aku pegi Bangi so beli bola titleist 20pcs ==> Rm30..gred B..lepas sikit petronas..lupa lak mintak no phone nya

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #6 on: February 24, 2011, 01:46:37 PM »
mana no tepon bro jual bola kat kgns tu JK?
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #7 on: February 24, 2011, 01:52:42 PM »
mana no tepon bro jual bola kat kgns tu JK?
0129112244..
call tadi..bola titleist esok stock baru akan masuk..so mau kena booking lah dulu..

semalam pergi stock x de..

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #8 on: February 24, 2011, 01:55:13 PM »
mana no tepon bro jual bola kat kgns tu JK?
0129112244..
call tadi..bola titleist esok stock baru akan masuk..so mau kena booking lah dulu..

semalam pergi stock x de..
tq bro....tu la smlm balik dr ofc singgah gak kat situ....bola ntah mende2 tah yg tgal...hehehee....  :D
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #9 on: February 24, 2011, 01:57:18 PM »
mana no tepon bro jual bola kat kgns tu JK?
0129112244..
call tadi..bola titleist esok stock baru akan masuk..so mau kena booking lah dulu..

semalam pergi stock x de..
tq bro....tu la smlm balik dr ofc singgah gak kat situ....bola ntah mende2 tah yg tgal...hehehee....  :D
ko cari bola apa bro..
Titleist pro v ke

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #10 on: February 24, 2011, 02:06:19 PM »
hajat nak cari pro-v1 hehehee..... brp sebiji ek dia jual kat situ?... market 2nd hand ball price brp?
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #11 on: February 24, 2011, 03:25:15 PM »
hajat nak cari pro-v1 hehehee..... brp sebiji ek dia jual kat situ?... market 2nd hand ball price brp?
dia ikut grade bro..
kau boleh roger dia?
ada rm2 , rm2.5 , rm4, rm7..macam ada

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #12 on: February 24, 2011, 03:32:51 PM »
hajat nak cari pro-v1 hehehee..... brp sebiji ek dia jual kat situ?... market 2nd hand ball price brp?
dia ikut grade bro..
kau boleh roger dia?
ada rm2 , rm2.5 , rm4, rm7..macam ada
ok noted...ermm..apa nama mamat tu ek...hehehehe....
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #13 on: February 24, 2011, 03:59:02 PM »
aku lupa namanya lakk..tinggal no phone jee..

lu adjustlah namanya

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bola 2nd hand dekat mana senang nak cari?
« Reply #14 on: February 24, 2011, 04:06:24 PM »
hahahha..camni pun boleh ke....hahahhaa.... ok bley adjust punya....  ;D
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..