Author Topic: KGPA  (Read 1971 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
KGPA
« on: December 29, 2010, 04:57:08 PM »
KGPA..
pada gov servant and pensioner mmg popular la tempat nie..
consist 3 nine, namely Hill, Lake and Forest..
Hill and lake for tourney and Forest for walking/social or whatever la...
Satu yang penting saya tak pernah break 90 kat sini..best score 92. Kalu pro pro tahu camana nak kurangkan nie tolongla bagitahu

Hill..
Nine yang  berbukit bukau..memang lelah kalu dok tarik troley..Fairway cowgrass and green okla. 7-8/10 la..compare ngan Seri Selangor, Saujana..
Challenges, banyak OB, Hutan tebal, Par 3 agak panjang gak..Kalu hujan..bola senang plug,  Tapi yang best pokok semua dah matured..payah nak cari flower bud (no free drop).. Tasik pun bnyak gak (walaupun nama hill course)..
 Camana nak score kat sini?..make sure your ball kat fairway..play 1 club longer la..sebab byk elevated green..kat tepi green tu..better buat clean shot..byk chaplesh..(tanah lembut gila).
Hole yg senang nak blow..hole no 2, par 5, kiri hazard (hutan) kanan OB fairway sebelah..sini la yg byk saya kena stroke..last sekali pakai 5 iron tee off( takut punya pasal)

Lake
Nama pun lake course, Air mmg ada sana sini tapi tak byk kacau game..lubang 2 par 3 nak carry 160 water, Lubang 3 tasik sebelah kanan tapi tak kacau sgt..lain la korang tarik kul lazi..the rest mmg ok jer easier than hill, tapi Lubang 8 tu sapa berani bleh 2 on..sebab approching dia sempit gila kanan tasik kiri rough..last hole 18  punya fairway agak soggy....tapi kat sini selalu score ..sbb fairway stright foward..
Kat sini la kalau sapa sapa nak score...

Itu jer setakat nie..
pasal forest nyer course tak yah cita la..

Selamat bergolof...
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant

Offline az3pac

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Meru Valley
  • Handicap: 24
Re: KGPA
« Reply #1 on: January 04, 2011, 04:17:22 PM »
Course yang selalu dok main..

Lubang no. 6 Hill tu yang susah..
Lubang no. 11 pun mencabar sedikit

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
Re: KGPA
« Reply #2 on: January 04, 2011, 09:08:11 PM »
lubang no 6: par 5 532m from blue tee box, elevated tee box: kena cross longkang at 170, kiri hutan, kanan ada kolam, aim right to the bunker..nak carray bunker dalam 230, huh..dah 2 kali approach shot to green terhook gi kiri terus plug tak jumpa....arghhhh... itu suma 3rd shot...angin satu badan..hilang bola kena 1 stroke plak..chait.. best score kat sini pun saya par jer..

Lubang no 11 par3 176 m, nak kena carry kolam 160m kalu pin belakang pengsan la..aim toright jerlah..kalu boleh draw mmg baguih kat sini la..so far best score pun par jer..
bagi saya plak lubang 14 tu yg selalu spoil..saya punya game...
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: KGPA
« Reply #3 on: January 05, 2011, 08:34:39 PM »
..hilang bola kena 1 stroke plak..chait..

Hilang bola bukan 2 stroke penalty ke? ... Tanya je!!

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: KGPA
« Reply #4 on: January 05, 2011, 09:29:55 PM »
..hilang bola kena 1 stroke plak..chait..

Hilang bola bukan 2 stroke penalty ke? ... Tanya je!!
setelah diteliti dan diperhalusi perlembagaan, undang-undang dan peraturan yang ada, jawapannya ialah: Anda betul. Lost ball kena penalty 2 stroke.

Pukul the first time (original stroke). bola masuk ntah hutan dan semak mana. cari lima minit...tak jumpak jugak = hilang.
pukoi balik from the original place tadi tu = 2nd stroke.
penalty satu stroke = Total 3 stroke.

Hasilnya: BAYAAAARRRRR!!!!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: KGPA
« Reply #5 on: January 05, 2011, 09:34:47 PM »
dfauzi....saya rasa course ni tak susah bagi awak sebab yr hcp is 20 dan u main 92....o.k.lah tu, main par golf.......kalau saya main disitu score 85 pun dah masak.............betoi tak pakngah????
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: KGPA
« Reply #6 on: January 05, 2011, 09:48:09 PM »
dfauzi....saya rasa course ni tak susah bagi awak sebab yr hcp is 20 dan u main 92....o.k.lah tu, main par golf.......kalau saya main disitu score 85 pun dah masak.............betoi tak pakngah????
abangbongsu, susah nak jawab soalan hang ni sebab pakngah jarang sangat main course yg cow grass mcm KGPA ni. maaflah kalau ada sesapa yg tersentuh hati, tapi ikhlas tu! maklumlah, pakngah selalu main kat tempat2 exclusive, contoh: KLGC East Course. walaupun mahal bukan main, tapi sedap bila main, puas hati bukan main. Glenmarie, Tropicana, Mines....tak m ain laaa
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: KGPA
« Reply #7 on: January 05, 2011, 10:01:28 PM »
Pakngah.....main memang sedap, main ape pun sedap,...kalau tak sedap oghang tak main....betoi tak mfg?? :o :o :o :o :o :o
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
Re: KGPA
« Reply #8 on: January 06, 2011, 08:39:48 AM »
dfauzi....saya rasa course ni tak susah bagi awak sebab yr hcp is 20 dan u main 92....o.k.lah tu, main par golf.......kalau saya main disitu score 85 pun dah masak.............betoi tak pakngah????
abangbongsu, susah nak jawab soalan hang ni sebab pakngah jarang sangat main course yg cow grass mcm KGPA ni. maaflah kalau ada sesapa yg tersentuh hati, tapi ikhlas tu! maklumlah, pakngah selalu main kat tempat2 exclusive, contoh: KLGC East Course. walaupun mahal bukan main, tapi sedap bila main, puas hati bukan main. Glenmarie, Tropicana, Mines....tak m ain laaa
Pro..abag bongsu
92 the best score la saya buat kat sana..selalu bawah skit 100 ja..hahah kalu dapat bual low 90 tu mmg happy dah..tapi course nie mmg tempat saya mula belajar main la sbb pak mentua member sini..dok ikut dia main ja..
Pak ngah..mmg class...nanti nak ikut pak ngah main di klGC bulleh ka pak ngah? :P
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: KGPA
« Reply #9 on: January 06, 2011, 09:29:02 AM »
dfauzi....saya rasa course ni tak susah bagi awak sebab yr hcp is 20 dan u main 92....o.k.lah tu, main par golf.......kalau saya main disitu score 85 pun dah masak.............betoi tak pakngah????
abangbongsu, susah nak jawab soalan hang ni sebab pakngah jarang sangat main course yg cow grass mcm KGPA ni. maaflah kalau ada sesapa yg tersentuh hati, tapi ikhlas tu! maklumlah, pakngah selalu main kat tempat2 exclusive, contoh: KLGC East Course. walaupun mahal bukan main, tapi sedap bila main, puas hati bukan main. Glenmarie, Tropicana, Mines....tak m ain laaa


tu diaa....terlebih mkn ikang kaloi la ni..... >:D >:D