Author Topic: Paradise Valley @ Seremban 3  (Read 4858 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mdnor66

  • Newbie
  • Posts: 14
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Paradise Valley @ Seremban 3
« on: January 01, 2011, 12:27:31 AM »
First time tee off kat course ini in 2008 klu x lupa, masa tu mak oii dekat sedozen bola hilang, punye lah susah main kat sini sbb every hole ade je cabarannya, tiap lubang mesti ada hazard punya.   Ada banyak tasik @ kolam @ parit or what so ever... kiri kanan ada pokok yang matang @ hutan @ pokok getah ... macam-macam. Pendek kata tough sungguh padang ini untuk di concoure ... .  Dekat 2 tahun i tinggalkan Paradise Valley ni until early Disember 2010 member dok Seremban mengajak main pada hari Ahad, rega baru RM 58 klu guna SSG murah tu bro... ada perubahan besar dari aspek maintanance padang ni, fairway kira dalam keadaan baik dan green mengancam pulak tu.... tapi score masih 101 ... sebab course ni susah kira puas hati le hari tu bro.

Last week repeat balik hari Sabtu pagi, main 3 bola je, sorang kena RM 68 ok le tu hujung minggu rate tu mane nak cari bro.. score kira baik sikit sbb tee op tak melilau... bola pun 2 biji je hilang pastu jumpe plak 2 biji kira ok le tuu....  la ni rasa tak sabar nak repet balik kat course ni sbb : 1. murah ( tapi hanya bole te op hari Khamis, Jumaat, sabtu dan Ahad je, hari lain close bro) 2.  mencabar minda dan ego kita .. sebab klu boleh par kira happy gile, indek 15 kat situ serupa indek 5 kat Bangi Golf bro. 3. Tee Off kena lurus klu tak masuk hazard ... pening kpala bro, bola mesti lesap punye.  4. Tak ramai golfer main walaupun hujung minggu... klu first time main mmg le serik mcm i mula2 dulu. 5. Dah le murah dapat plak voucer makan RM10 hinggit ... apa lagi mau bro.

So... ada bro yang berhajat sila le ke Paradise valley , bukan nak promote just to share my experience ... :) :)

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #1 on: January 01, 2011, 03:28:08 AM »
First time tee off kat course ini in 2008 klu x lupa, masa tu mak oii dekat sedozen bola hilang, punye lah susah main kat sini sbb every hole ade je cabarannya, tiap lubang mesti ada hazard punya.   Ada banyak tasik @ kolam @ parit or what so ever... kiri kanan ada pokok yang matang @ hutan @ pokok getah ... macam-macam. Pendek kata tough sungguh padang ini untuk di concoure ... .  Dekat 2 tahun i tinggalkan Paradise Valley ni until early Disember 2010 member dok Seremban mengajak main pada hari Ahad, rega baru RM 58 klu guna SSG murah tu bro... ada perubahan besar dari aspek maintanance padang ni, fairway kira dalam keadaan baik dan green mengancam pulak tu.... tapi score masih 101 ... sebab course ni susah kira puas hati le hari tu bro.

Last week repeat balik hari Sabtu pagi, main 3 bola je, sorang kena RM 68 ok le tu hujung minggu rate tu mane nak cari bro.. score kira baik sikit sbb tee op tak melilau... bola pun 2 biji je hilang pastu jumpe plak 2 biji kira ok le tuu....  la ni rasa tak sabar nak repet balik kat course ni sbb : 1. murah ( tapi hanya bole te op hari Khamis, Jumaat, sabtu dan Ahad je, hari lain close bro) 2.  mencabar minda dan ego kita .. sebab klu boleh par kira happy gile, indek 15 kat situ serupa indek 5 kat Bangi Golf bro. 3. Tee Off kena lurus klu tak masuk hazard ... pening kpala bro, bola mesti lesap punye.  4. Tak ramai golfer main walaupun hujung minggu... klu first time main mmg le serik mcm i mula2 dulu. 5. Dah le murah dapat plak voucer makan RM10 hinggit ... apa lagi mau bro.

So... ada bro yang berhajat sila le ke Paradise valley , bukan nak promote just to share my experience ... :) :)

Tak penah main kat saner .... Kalau weekdays brapa bro?

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #2 on: January 01, 2011, 06:45:04 AM »
Pernah dengar cerita  Seremban Paradise ni anatara 10 course yg paling susah kat Malaysia klu tak silap... ;)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline sam2011

  • Newbie
  • Posts: 13
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 16
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #3 on: January 01, 2011, 06:48:28 AM »
wah..menarik ni...

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #4 on: January 01, 2011, 06:54:30 AM »
ok pro md nor n yg lain... set main 6hb, tee off petang.... amacam?
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline mdnor66

  • Newbie
  • Posts: 14
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #5 on: January 01, 2011, 05:56:43 PM »
rebootxmen, i bukan pro hanya seorg sosial golfer...
tuan Admin, course ni open Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad je ... rega dia Khamis & Jumaat , RM 55.00, Sabtu & Ahad RM 58.80 (rate ni untuk member SSG)

mmg ada golfer ckp Paradise Valley one of the hardest course in country.. happy golfing in 2011 semua KG  ;)



Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #6 on: January 01, 2011, 06:33:06 PM »
ok pro md nor n yg lain... set main 6hb, tee off petang.... amacam?


Rebootxmen bubuh ler kat golf appmnt nanti ada yg berkesempatan boleh ler bubuh nama... ;D
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #7 on: January 01, 2011, 07:22:14 PM »
ok pro md nor n yg lain... set main 6hb, tee off petang.... amacam?


Rebootxmen bubuh ler kat golf appmnt nanti ada yg berkesempatan boleh ler bubuh nama... ;D

hahaha beru aje cadang nak buat appmnt tue... tp last minute boss besar (wife) ajak balik jelebu laa plak...
boleh plan balik nie... maybe another week...
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #8 on: January 01, 2011, 07:26:27 PM »
ok pro md nor n yg lain... set main 6hb, tee off petang.... amacam?


Rebootxmen bubuh ler kat golf appmnt nanti ada yg berkesempatan boleh ler bubuh nama... ;D

hahaha beru aje cadang nak buat appmnt tue... tp last minute boss besar (wife) ajak balik jelebu laa plak...
boleh plan balik nie... maybe another week...

Ok bro mcm tu next time jelar...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ShakAssraf

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 144
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Budak Mentah
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #9 on: February 24, 2011, 01:58:56 PM »
so, ble nye??? hehehe
Exotic 10.5 deg
Big Bertha 3 Wood
Maruman Shuttle 9 Wood
3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, P King Cobra CB, 52 Nike, 56 maxfli
White Hot Putter

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #10 on: February 24, 2011, 03:19:44 PM »
so, ble nye??? hehehe

kita training kat impian kajang dulu, pastue rembat kat sinie plak...
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #11 on: February 24, 2011, 03:35:34 PM »
i polo....ermm bila la nak berehat n nak menuntut ni......tiap2 mgu ada game...huhuhu...  ::)
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #12 on: February 24, 2011, 03:39:41 PM »
sila masuk nama.... aku dah buka thread....
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline SIDD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 220
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #13 on: February 24, 2011, 05:35:17 PM »
Haaaa, course macam ni lah yg pak ngah carik carik. barulah pak ngah boleh tunjuk kehebatan dia. hehehehe >:D

Offline warque

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 258
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
    • -=-=-=-
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Paradise Valley @ Seremban 3
« Reply #14 on: February 24, 2011, 11:19:58 PM »
Paradise nih bkn 9 holes ker?