Author Topic: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY  (Read 5239 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« on: January 07, 2011, 12:09:44 PM »
Boleh kasi pendapat golf course ni... member saya dpt voucher free... dia mau ajak main...

sekian terima kasih

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #1 on: January 07, 2011, 12:27:10 PM »
pendapat saya, ajaklah saya sekali... O0
Bila la nak bagus nie..

Offline wok

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 81
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: krtu
  • Handicap: 12
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #2 on: January 07, 2011, 01:10:42 PM »
Boleh kasi pendapat golf course ni... member saya dpt voucher free... dia mau ajak main...

sekian terima kasih

dah beberapa tahun i tak pergi sana.  masa tu, teruk betul seluruh padang kecuali kolam air aje, yg betul jerneh hijau airnya lah. 
kat green lubang lama tak alih sehingga rumput tumbuh masuk maka lubang tu lagi kecil.   
sand bunker pun terbiar dan jadi grass bunker.
Hari hujan tanah jadi soggy betul.
Caddy sana pun ada yang tak setinggi golfbag (budak kecil).
Rough jadi jungle pun.
Tapi kalau berada kat sana kerana urusan lagi, main aje lah. Lebih baik dari tak dpt main langsung....


Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #3 on: January 07, 2011, 01:33:26 PM »
korang tak pergi semayang jumaat ke?...heheheh  8)
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #4 on: January 07, 2011, 02:19:41 PM »
korang tak pergi semayang jumaat ke?...heheheh  8)

ni wakyu khutbah ni... camne bleh reply ni...

so jadinya course sgt teruk la yea...

dr kl berapa jam sampai yea?

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #5 on: January 07, 2011, 02:47:59 PM »
Baru lepas main  masa cuti krismas lepas.
Kalau compare ngan setahun lepas dah byk beza..sbb dah tukar mngmt (Dari Teluk rubiah)..
1st Nine (rumput dah potong) tapi jenis rumput rampai la..Green tgh tak best berpasir...
bunker tak buat lagi (sand mcm simen)

2nd Nine ..green dah ok skit, bunker pun dah di gemburkan..fairway ok jer...
kat sana flat jer, pokok semua pokok sawit (hati hati kalau dalam rough tu kadang kadang ad ular) terserempak masa main 2 tahun lepas..kepala dia duk tgk bola tu..mungkin ingat telur burung kot..

Sesetengah lubang belakang green ada kolam..jgn overshot..
Tapi dengar last week diorang buat tournament..mungkin ada dah buat byk maintenance sebelum tournament..

cheers
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #6 on: January 07, 2011, 03:08:53 PM »
korang tak pergi semayang jumaat ke?...heheheh  8)

baru 1:10 tue... sempat lg.... ;D ;D ;D
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline wok

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 81
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: krtu
  • Handicap: 12
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #7 on: January 07, 2011, 04:10:57 PM »
korang tak pergi semayang jumaat ke?...heheheh  8)

Shhhhhh....

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #8 on: January 07, 2011, 06:11:01 PM »
pendapat saya, ajaklah saya sekali... O0

hahahaa!!! .... busettt!!! (bahasa jawa nie)

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #9 on: January 07, 2011, 06:14:53 PM »
pendapat saya, ajaklah saya sekali... O0

kalau voucher tu, aku pon ada 3... mai la amik 1...
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #10 on: January 07, 2011, 07:44:54 PM »
saya baru main semalang,1st nine ok lah tapi skarang musim hujan fahang2 saja lah,2nd nine ada 3 lubang sedang di upgrade greennye supaya bertingkat dan berpasirlah banyak,becak lah sikit,kalau nak ajak saya main bila2 masa hp saya 0169400808,kalau nak main rate murah pun boleh boleh sms saya

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #11 on: January 07, 2011, 09:04:34 PM »
wow... cantek..

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #12 on: January 08, 2011, 10:02:46 AM »
penilaian saya terhadap course ini.
Tee Box    : 6/10
Fairway    : 5/10
Bunker     : 4/10
Green      : 7/10

Lu orang pikir lah sendiri ye...
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 184
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #13 on: January 08, 2011, 10:37:06 AM »
saya baru main semalang,1st nine ok lah tapi skarang musim hujan fahang2 saja lah,2nd nine ada 3 lubang sedang di upgrade greennye supaya bertingkat dan berpasirlah banyak,becak lah sikit,kalau nak ajak saya main bila2 masa hp saya 0169400808,kalau nak main rate murah pun boleh boleh sms saya

salam bro adang moh kita bergolof ptg ni nak kt diamond bay tu kawe dri ipoh nieeee

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: TELUK INTAN GOLF & COUNTRY
« Reply #14 on: January 08, 2011, 10:43:26 AM »
penilaian saya terhadap course ini.
Tee Box    : 6/10
Fairway    : 5/10
Bunker     : 4/10
Green      : 7/10

Lu orang pikir lah sendiri ye...

trima kasih.. ke pikir ni...