Author Topic: Bola or ball?...  (Read 2169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Bola or ball?...
« on: January 14, 2011, 03:19:15 PM »
Ramai golfer mempunyai pandangan masing2 tentang bola mari kita kupas isu mengenai bola. Bola jenis apa yg bagus digunakan ada yg mengatakan bola lembut bagus, bola keras bagus, nike bagus prov dari titliest bagus, ada yg cakap softfeel srixon bagus, ada yg cakap Taylor Made TP penta dan berbagai2, mengikut citarasa atau kemampuan agaknya?. Harap2 otai2 bagi tip2 atau nasihat..

Ada Berani?...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline warque

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 258
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
    • -=-=-=-
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Bola or ball?...
« Reply #1 on: January 14, 2011, 05:13:04 PM »
Setakat yg gua tau... untuk 2 layer balls, kalau yg soft feel tu, sedap untuk putting... but distance kureng skit... and vise versa... so, klu modal cekang, guna la 3 layer balls.... :)

tp ada gak bola yg lembut, comes in a package of twos... tak leh pilih2... heheheee

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Bola or ball?...
« Reply #2 on: January 14, 2011, 05:50:56 PM »
bola yang paling bgus adalah bola yang masuk lubang. apa guna bola mahal, lembut, keras atau popular kalau OB, hilang, masuk air, dibawa lari monyet atau apa saja selain dari masuk lubang?

hmm... teringat kata2 jim furyk
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Bola or ball?...
« Reply #3 on: January 17, 2011, 07:38:07 PM »
stuju,bola bila di pukul menjadi spt yang kita hajat,itulah yang terbaik

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Bola or ball?...
« Reply #4 on: January 17, 2011, 09:07:40 PM »
bola yang paling bgus adalah bola yang masuk lubang. apa guna bola mahal, lembut, keras atau popular kalau OB, hilang, masuk air, dibawa lari monyet atau apa saja selain dari masuk lubang?

hmm... teringat kata2 jim furyk

hahahaha... betul jugak tue... kalau pukul tak betul, bola bagus macam mana pun, hampeh jugak...
so kesimpulannya?.... sendiri pikir ler..... hahahaha...
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline dfauzi

  • Newbie
  • Posts: 29
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 20
Re: Bola or ball?...
« Reply #5 on: January 18, 2011, 10:44:36 PM »
tak kira la pukul camana pun..tapi kat atas green...feel bola ngan putter face yg penting..so far soft feel ball give me more consistent distance control...just my opinion la.. ;D
Used...
Callaway X460 10 dg s
Sonartec NP99 15dg
Perry Gear 21 dg
MP 52, I4-PW Project X 5.0
vokey 52, Nike VR 56, Vokey 58
Scotty Pro Platinum Mid Slant