Author Topic: Driver golf rosak.  (Read 5262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazarul89

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Cyberjaya DR
  • Handicap: 24
Driver golf rosak.
« on: January 21, 2011, 12:47:24 PM »
sape kat sni bole share x.kalau bhgian blkg driver da kemik..ada apa2 effect x..

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #1 on: January 21, 2011, 02:20:15 PM »
sape kat sni bole share x.kalau bhgian blkg driver da kemik..ada apa2 effect x..

Effect!, memang effect kat wallet kena beli baru ler jawabnya...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Driver golf rosak.
« Reply #2 on: January 21, 2011, 03:19:09 PM »
effect die mungkin bola pegi tak jauh sbb kayu golf ni dibuat ikut teori physics...
lari sket je habis lah...tak pon mase impact kat bola mesti rase lain..
kalau sket sgt(kemik besar semut) xde hal lg.
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Nazarul89

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Cyberjaya DR
  • Handicap: 24
Re: Driver golf rosak.
« Reply #3 on: January 21, 2011, 09:21:03 PM »
ohh ok2 tq..heheh

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #4 on: January 21, 2011, 09:31:11 PM »
ohh ok2 tq..heheh

Bro senang jom bergolof sama2 suci lagi murni....
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Nazarul89

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Cyberjaya DR
  • Handicap: 24
Re: Driver golf rosak.
« Reply #5 on: January 21, 2011, 09:45:22 PM »
bro ateh..sy ni baru main je..xkan nak bergolof skg..huhuhu..

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #6 on: January 21, 2011, 10:01:46 PM »
bro ateh..sy ni baru main je..xkan nak bergolof skg..huhuhu..

Main kat padang lain rasenya. Kat driving range praktis asas kat padang kita praktik kan. Eh' macam ayat nak membaham plak, dont worry flight suci jer...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Driver golf rosak.
« Reply #7 on: January 21, 2011, 10:26:09 PM »
bro ateh..sy ni baru main je..xkan nak bergolof skg..huhuhu..

Main kat padang lain rasenya. Kat driving range praktis asas kat padang kita praktik kan. Eh' macam ayat nak membaham plak, dont worry flight suci jer...
main dipadang memerlukan mental yang kuat...gangguan persekitaran tak dapat effect kite punye game..
ada sorang ahli kakigolf yang boleh test mental kita..cuba teka?ahaha >:D
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #8 on: January 22, 2011, 10:37:29 AM »
bro ateh..sy ni baru main je..xkan nak bergolof skg..huhuhu..

Main kat padang lain rasenya. Kat driving range praktis asas kat padang kita praktik kan. Eh' macam ayat nak membaham plak, dont worry flight suci jer...
main dipadang memerlukan mental yang kuat...gangguan persekitaran tak dapat effect kite punye game..
ada sorang ahli kakigolf yang boleh test mental kita..cuba teka?ahaha >:D

Ada yg berpendapat sixer atau cutroat menguatkan mental xtahu lah betul ke tak?. Entahlarrr
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #9 on: January 22, 2011, 12:29:04 PM »
bro ateh..sy ni baru main je..xkan nak bergolof skg..huhuhu..

Main kat padang lain rasenya. Kat driving range praktis asas kat padang kita praktik kan. Eh' macam ayat nak membaham plak, dont worry flight suci jer...
main dipadang memerlukan mental yang kuat...gangguan persekitaran tak dapat effect kite punye game..
ada sorang ahli kakigolf yang boleh test mental kita..cuba teka?ahaha >:D

Ada yg berpendapat sixer atau cutroat menguatkan mental xtahu lah betul ke tak?. Entahlarrr


atehh...tu semua x mental lg...tp bab2 ni mmg mental sgt...kentuttt....blue t-box di alih....ats fairway ada tee...dlm bunkerr ada tee....flag di kibar ms nk putting...wisel berbunyiii....and etc laaa..... >:D >:D

Offline Nazarul89

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Cyberjaya DR
  • Handicap: 24
Re: Driver golf rosak.
« Reply #10 on: January 22, 2011, 02:11:05 PM »
bgus2..sy iron pn x abis main lg ..cemane nak maen ats padang

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Driver golf rosak.
« Reply #11 on: January 22, 2011, 02:36:08 PM »
bgus2..sy iron pn x abis main lg ..cemane nak maen ats padang
yg peting bley pukul guna driver then pakai 7 all the way..lepas tu atas green pkai putter ...cukup....tak payah guna semua iron2 yg lain tu...hehehehe.....
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline kimearco

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 207
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Driver golf rosak.
« Reply #12 on: January 22, 2011, 08:10:04 PM »
ko mintak 1 lubang 1 stroke je ngan boya2 tu nazarul oii

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Driver golf rosak.
« Reply #13 on: January 22, 2011, 11:28:14 PM »
ko mintak 1 lubang 1 stroke je ngan boya2 tu nazarul oii

Kalau hc3 main ngan beginner jgnkan nak bagi 1 stroke lebih pun boleh pun beginner payah nak menang. He,he,he..

P/S
Cari yg suci murni lagi baik..
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Nazarul89

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 71
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Cyberjaya DR
  • Handicap: 24
Re: Driver golf rosak.
« Reply #14 on: January 23, 2011, 10:36:19 AM »
driver heheh..driver pn adoyai. asyk pg ke kanan .je...pas sy exam ni nak kene cari pro ar ..ada sape2 yang korang recomend x