Author Topic: Golf Simulation  (Read 2499 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Golf Simulation
« on: February 23, 2011, 02:28:10 PM »
Golf Simulation.....

apa pendapat geng2 kakigolf semua?

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Golf Simulation
« Reply #1 on: February 23, 2011, 02:43:32 PM »
kat rumah aku pon ada satu baru bukak. tp xpenah try pon.
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline hishammn

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 66
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Driver-Cobra, Rescue-Taylor Made, Iron-Mizuno, Putter-Odyssey
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Golf Simulation
« Reply #2 on: February 23, 2011, 05:35:32 PM »
kat rumah aku pon ada satu baru bukak. tp xpenah try pon.

Kat dgn steak house tu ke? Berapa RM satu round?

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Golf Simulation
« Reply #3 on: February 24, 2011, 08:55:28 AM »
dekat bangsar shopping complex ada - CityGolf.

semalam sy dah try kat Seremban 2, dekat ngan Tesco lama.

menarik tu menarik la jugak, cuma bila tang putting tu yg failed sket....

rm30/18hole.....

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: Golf Simulation
« Reply #4 on: February 24, 2011, 11:36:55 AM »
dekat bangsar shopping complex ada - CityGolf.

semalam sy dah try kat Seremban 2, dekat ngan Tesco lama.

menarik tu menarik la jugak, cuma bila tang putting tu yg failed sket....

rm30/18hole.....

weh..murah tue..kalo kat bangsar tu rm60 per hour...tp bole share 2-3 org lg la..
Bila la nak bagus nie..

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Golf Simulation
« Reply #5 on: February 25, 2011, 12:25:21 AM »
golf simulation ni cmne eh .. hahaha

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Golf Simulation
« Reply #6 on: April 06, 2011, 11:23:14 AM »
utk info....
golf simulator kat Seremban 2 sebelah Tesco tu dah nak tutup....
pindah ke Rasah Kemayan/D9....


Offline alaba

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 51
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KGPA
Re: Golf Simulation
« Reply #7 on: April 06, 2011, 11:48:50 AM »
AKU DAH TRY KAT CITY GOLF LAST WEEK.
TRY MAIN KAT ST ANDREW & PEBBLE BEACH.
SET KAT SANA COBRA S2. KURENG SYOK.
PUTTING MEMANG FAIL.
KALAU KORANG NAK TRY, PERGI HARI ISNIN SEBELUM 6PM.
DIA ADA BUAT OFFER BUY 1 HR FREE 1 HR.

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Golf Simulation
« Reply #8 on: April 06, 2011, 02:35:43 PM »
kat rumah aku pon ada satu baru bukak. tp xpenah try pon.

Kat dgn steak house tu ke? Berapa RM satu round?

SS7 la... tp dah bungkus last week kot. aku tgk xbukak da pon
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Re: Golf Simulation
« Reply #9 on: April 06, 2011, 04:23:22 PM »
rasanya takleh nak survive kot....

yg kat sini pun katanya akan buka cuma dua station je nanti (asal ada 4 set).

katanya lagi, satu complete set berharga ~rm40k, yg ni asia/korea punya course,
kalu europe/us nak dekat rm60k per set.....

rasanya 'set' tu complete dgn ia punya layout set up la kot.....


Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Golf Simulation
« Reply #10 on: April 06, 2011, 10:57:30 PM »
dekat bangsar shopping complex ada - CityGolf.
semalam sy dah try kat Seremban 2, dekat ngan Tesco lama.
menarik tu menarik la jugak, cuma bila tang putting tu yg failed sket....
rm30/18hole.....

aku pun dah try kat seremban nie... best jugak laa... Cam Aji cakap la, tang putting tue memang hampeh... tp tuk lepaskan gian tak bleh nak turun padang, memang ok sangat laa....
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Golf Simulation
« Reply #11 on: April 07, 2011, 11:17:53 PM »
rasanya takleh nak survive kot....

yg kat sini pun katanya akan buka cuma dua station je nanti (asal ada 4 set).

katanya lagi, satu complete set berharga ~rm40k, yg ni asia/korea punya course,
kalu europe/us nak dekat rm60k per set.....

rasanya 'set' tu complete dgn ia punya layout set up la kot.....

mcm mana nak survive... bukak tempat tersorok. xde la plak buat marketing. aku pon tau mende tuh kat situ sbb tadika anak aku same block. kalau x, aku pon xtau dia ada kat situ...

business is about location, location, location
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...