Author Topic: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!  (Read 8092 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« on: March 14, 2011, 03:03:09 PM »
Taniah ke atas MFG kerana mendapat eagle kedua nya di lubang 10 Monterez pada 14/3/2011 pagi....

Kronologi nya:

Dengan badan tak sihat dan cirit birit... MFG masih ingin bergolfing...... Selepas one nine yang tak meneentu.. tiba la ke lubang 10 (PAR 5)..

Driving: Ke kanan.. di bawah pokok...
2nd shot: ambik iron and punch out.. tinggal 180 meter to pin....
3rd shot: pinjam club anaknya.... 3 wood.. dia membelash ngna solid.... jatuh di depan fringe dah terus bergolek masuk ke dalam lubang...

Dengan muka selamba dan tak excited pun.... MFG mengambil bola di dalam lubang...

Sekian berita terkini dari....

EGON

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #1 on: March 14, 2011, 03:22:32 PM »
sebab itulah saya teringin nak golfing ngan dia.....mudah2an dapat tengok dia buat albatros kat par 4.....

BOSS, MINGGU NI SAYA ADA KAT SA
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #2 on: March 14, 2011, 03:46:34 PM »
Ya ampun! Maluu arrrr! Eagle nasib tuuuu! .. Aduhhhhaiii!

Offline KING ACAK

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 908
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: clubbin'
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #3 on: March 14, 2011, 03:52:24 PM »
clap...clap...clap
ku pandunil kiri kanori,
wal saki baki,
tumpuk-tumpuk,
tahi unta!!!!

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #4 on: March 14, 2011, 03:53:28 PM »
Driving: Ke kanan.. di bawah pokok...

Ke kiri lah.. Kalau pokok blah kanan tu, dah 0Bdah.. Nampak sgt Egon pandai merekacipta citer.. Saya dpt bogey dia citer saya dpt eagle..

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #5 on: March 14, 2011, 03:55:23 PM »
PEMBETULAN... sebab saya pandang ke belakang.. so silap kiri or kanan

Taniah ke atas MFG kerana mendapat eagle kedua nya di lubang 10 Monterez pada 14/3/2011 pagi....

Kronologi nya:

Dengan badan tak sihat dan cirit birit... MFG masih ingin bergolfing...... Selepas one nine yang tak meneentu.. tiba la ke lubang 10 (PAR 5)..

Driving: Ke KIRI.. di bawah pokok...
2nd shot: ambik iron and punch out.. tinggal 180 meter to pin....
3rd shot: pinjam club anaknya.... 3 wood.. dia membelash ngna solid.... jatuh di depan fringe dah terus bergolek masuk ke dalam lubang...

Dengan muka selamba dan tak excited pun.... MFG mengambil bola di dalam lubang...

Sekian berita terkini dari....

EGON

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #6 on: March 14, 2011, 04:00:05 PM »
sebab itulah saya teringin nak golfing ngan dia.....mudah2an dapat tengok dia buat albatros kat par 4.....

BOSS, MINGGU NI SAYA ADA KAT SA

Abangbongsu! Jgn, menyesal weii  main seflight ngn saya.. Saya pukul bola huru hara .. Indah cerita dpd hensem parasrupa orgnya!

(Albatross par 4? Hmmm! Kena try hole in one kat par 4..Tee off kena aim pin arr cam ni)

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #7 on: March 14, 2011, 05:46:16 PM »
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #8 on: March 14, 2011, 06:10:59 PM »
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )

Offline SIDD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 220
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #9 on: March 14, 2011, 06:45:58 PM »
Congrats MFG on your 2nd Eagle. tapi nak tambah lagi satu, MFG jugaklah satu2nya individu yang boleh pukul bola masuk tong sampah. Haaaa....... yang itu dinamakan BULLS EYE. Bukan sekali tapi 2 kali lak tu. jenuh cari bola dia, rupa2nya bola dia dlm tong sampah tepi fairway. hebat hebat hebat MFG ni

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #10 on: March 14, 2011, 06:59:51 PM »
Tahniah bro, dapat eagle lagi Welcome to the club. He,he,he...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #11 on: March 14, 2011, 10:17:20 PM »
....... tapi nak tambah lagi satu, MFG jugaklah satu2nya individu yang boleh pukul bola masuk tong sampah. Haaaa....... yang itu dinamakan BULLS EYE. Bukan sekali tapi 2 kali lak tu. jenuh cari bola dia, rupa2nya bola dia dlm tong sampah tepi fairway......

Hehehe!!! Ingat lagik eh ko ..... Skali tu kat short Par 5 kat Monty .... Berangan nak on lah konon, last2 bola masuk tong sampah yg kat buggy track tepi green... Second time, kat Par 3 panjang kat Kundang .... aim green, bola landing masuk tong sampah .... Hehehe!!! Ayam lah katakan ....   



Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #12 on: March 14, 2011, 10:20:15 PM »
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #13 on: March 15, 2011, 01:05:12 AM »
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89

pergh............. 89 teruk ?? aku nk dpt below 100 pn ssh .. hahahaha

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: MFG DAPAT EAGLE LAGI!!!!
« Reply #14 on: March 15, 2011, 10:01:06 AM »
saya saksi..haha.
padan lah tadi tiba2 bising..good job!

Alamak! Lupa arrr, ada saksi  .. Si Arip flight depan kitaorg tadi ...

(Arip ni bru Form 5, tapi main seflight ngn Pro Zaizuri .... respect arrr!!! )
alahai...saya tgh hilang impact td..main bola xde distance..putting semua tak jadi..birdie jadi bogey..bogey jadi double par!!(hole satu..cuak nak pukul.hehe :) :))...main pon teruk..89

pergh............. 89 teruk ?? aku nk dpt below 100 pn ssh .. hahahaha

kalau standard main dgn pro, 89 truk la. kalau standard main dgn kita, 89 org kata tipu handicap
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...