Author Topic: Diamond Bay Golf and Country Club  (Read 1945 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Diamond Bay Golf and Country Club
« on: March 22, 2011, 08:24:01 PM »
ada sesiapa yg pernah main kat sini?...review pls....

tq
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Alke

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mana bola aku ni!!
  • Club: Kelab Golf Danau
  • Handicap: 18
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #1 on: March 23, 2011, 11:41:00 AM »
Ni kelab yang dekat teluk intan tu ka? yang nak pi ke lumut ikut jambatan tinggi?
Golf is an addiction

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #2 on: March 23, 2011, 11:43:35 AM »
Ni kelab yang dekat teluk intan tu ka? yang nak pi ke lumut ikut jambatan tinggi?
klau tgok kat web mmg area teluk intan...tp tak tau ye ke dak...tu yg recce kat sini...mana tau member2 KG ada info....
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Alke

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mana bola aku ni!!
  • Club: Kelab Golf Danau
  • Handicap: 18
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #3 on: March 23, 2011, 11:54:29 AM »
Ada satu thread kat sini discuss pasal Teluk Intan GC, sama kot? tapi kalau diamond bay GC yang aku tau, boleh lah untuk lepas gian. lagipun kampung opah aku dekat2 situ je.....1st time main tahun 2006. Pak cik aku member kat situ. Time tu diuruskan oleh Majlis Daerah, tak berapa nak kemas, walking course. gian punye pasal, belasah juge. ade 18 lubang, semua tanah mendatar.....bagi aku, long course juge bandingkan dengan Uniten. green masa tu banyak taik cacing la....tapi naseb baik ade lubang untuk putt, belasah juge. Yang menarik course ni, ade par 3 yang macam tournament The Players Championship tu, kena cross tasik untuk sampai green, tak silap dalam 150yard. lupe lak, dia pakai sistem yardage.

Last main tahun 2009, tima tue, menarik pak cik aku, course telah diambil alih oleh syarikat swasta....so masa aku main tu, banyak renovation on the course and on the green. and dah ade option untuk jalan kaki or pakai turfmate. Skang ni aku tak tau la....tapi kalau tengok pada renovation, memang aku nampak cantik la course ni. dan aku berpendapat kalau maintain cantek, memang akan seronok main course ni.
Golf is an addiction

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #4 on: March 23, 2011, 12:21:39 PM »
mantop...tenkiu bro.....kan apa....geng alumni sekolah dok nak arange tournament kat situ...tu yg dok recce ni.....cari dlm thread COurse takde...so teluk intan GC la ek....hehehehe...
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #5 on: March 23, 2011, 08:07:58 PM »
la ni dah cantik, green boleh gigit punya...buggy ada,... caddy takdak
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #6 on: March 23, 2011, 08:25:16 PM »
la ni dah cantik, green boleh gigit punya...buggy ada,... caddy takdak
apa lagi....kasi open thread game kat situ la...G2G ke....hehehehe.....
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Alke

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mana bola aku ni!!
  • Club: Kelab Golf Danau
  • Handicap: 18
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #7 on: March 24, 2011, 02:19:09 PM »
la ni dah cantik, green boleh gigit punya...buggy ada,... caddy takdak
ada buggy? green gigit...fuuhh..musti best punye main nie...apa lgi yop, kasi arrange satu game la  ;D
Golf is an addiction

Offline rashid

  • Kulaan - napaan terkurihing? Jum Be'imbai Manabas
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 892
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Rahman Putera Malaysia (KRPM)
  • Handicap: 12
Re: Diamond Bay Golf and Country Club
« Reply #8 on: April 28, 2011, 01:57:21 PM »
la ni dah cantik, green boleh gigit punya...buggy ada,... caddy takdak
ada buggy? green gigit...fuuhh..musti best punye main nie...apa lgi yop, kasi arrange satu game la  ;D

green gigit yang che takut ni....nanti ada kesan...bini marah whoooo.....

kena tanya kulaan si Adang ni.....kena mintak tuan tanah arrange.... ;D ;D ;D
Titleist 910 D2  | Titleist 910F Wood 5 | Titleist CB 710 4-PW| Titleist vokey 52 & 58 | Scotty Cameron Kombi Putter