Author Topic: Budget Golf courses in Malaysia..  (Read 4086 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline kayubesi

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Not at the moment
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Budget Golf courses in Malaysia..
« on: March 25, 2011, 03:32:15 PM »
Hi all,

Im new here.. Live in Shah Alam. Used to turun padang but dah 2-3 thn x jejak green ni..
Now baru nak start turun balik.. But playing budget low..

Where can i play golf with a limited budget in Malaysia, green frees + buggy/no buggy how much?

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #1 on: March 25, 2011, 08:57:42 PM »
bro,

be a priviledge golf card holder such as ags or gli to enjoy special pricing..u save a lot!
Bila la nak bagus nie..

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #2 on: March 26, 2011, 11:59:21 AM »
Hi all,

Im new here.. Live in Shah Alam. Used to turun padang but dah 2-3 thn x jejak green ni..
Now baru nak start turun balik.. But playing budget low..

Where can i play golf with a limited budget in Malaysia, green frees + buggy/no buggy how much?

Ada byk options:
1) score mestilah LOW- nanti kawan2 akan subsidise green fees,klu nasib baik dapat untung lagi!
2) main kat course LOW land mcm Kg Kuantan,Carey Island...
3) main dgn golfer yg selalu bLOW mcm Pro Rahman @Pak Ngah@HJ Moin@U55
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #3 on: March 26, 2011, 05:16:54 PM »
bro,

be a priviledge golf card holder such as ags or gli to enjoy special pricing..u save a lot!

tp kalau main 2-3 kali setahun xyah amik card la.
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #4 on: March 27, 2011, 07:24:02 AM »
Hi all,

Im new here.. Live in Shah Alam. Used to turun padang but dah 2-3 thn x jejak green ni..
Now baru nak start turun balik.. But playing budget low..

Where can i play golf with a limited budget in Malaysia, green frees + buggy/no buggy how much?

Bro main kat Uniten murah jer bayar 30hinggit main dari pagi sampai petang balun sampai pengsan oh yaa sewa trolly 10hinggit kalau ada sendirinyer bawak xyah sewa. :P
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #5 on: March 27, 2011, 11:32:22 AM »
Bro main kat Uniten murah jer bayar 30hinggit main dari pagi sampai petang balun sampai pengsan oh yaa sewa trolly 10hinggit kalau ada sendirinyer bawak xyah sewa. :P

kat Uniten ada golf course ke... tak tahu pun... so walking course ler yek?... hahahaha... dah mula teringin nak main nie... hahahaha...
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #6 on: March 27, 2011, 01:25:52 PM »
Bro main kat Uniten murah jer bayar 30hinggit main dari pagi sampai petang balun sampai pengsan oh yaa sewa trolly 10hinggit kalau ada sendirinyer bawak xyah sewa. :P

kat Uniten ada golf course ke... tak tahu pun... so walking course ler yek?... hahahaha... dah mula teringin nak main nie... hahahaha...

certain people p skali, x p dah...
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #7 on: March 27, 2011, 09:35:25 PM »
Bro main kat Uniten murah jer bayar 30hinggit main dari pagi sampai petang balun sampai pengsan oh yaa sewa trolly 10hinggit kalau ada sendirinyer bawak xyah sewa. :P

kat Uniten ada golf course ke... tak tahu pun... so walking course ler yek?... hahahaha... dah mula teringin nak main nie... hahahaha...

certain people p skali, x p dah...

Main kat sana boleh tingkatkan stamina pasal course up hill down hill...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #8 on: March 28, 2011, 05:54:00 AM »
Bro main kat Uniten murah jer bayar 30hinggit main dari pagi sampai petang balun sampai pengsan oh yaa sewa trolly 10hinggit kalau ada sendirinyer bawak xyah sewa. :P

kat Uniten ada golf course ke... tak tahu pun... so walking course ler yek?... hahahaha... dah mula teringin nak main nie... hahahaha...
saya pernah main sekali je..perghh sumpah penat gila...

certain people p skali, x p dah...

Main kat sana boleh tingkatkan stamina pasal course up hill down hill...
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Budget Golf courses in Malaysia..
« Reply #9 on: April 01, 2011, 11:19:37 AM »
Ariff berat badan kau boleh turun kalau main kat sini selalu tau...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...