Author Topic: Saya dalam dilema.  (Read 5924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Saya dalam dilema.
« on: April 03, 2011, 08:25:17 PM »
Baru saja try mizuno blade model dia tak igt...saja je try..memang sedap gila..iron 7 155m..shaft dia berat tu yang sedap tu..
tapi saya nak beli titleist ap2...
mana satu lagi bagus?


ada sorang cina JB offer saya ap2 projectx 5.5 us spec dengan harga RM2000...logik ke?saya jumpa dia kat facebook..memang dia jual banyak gila barang..dari grip sampai lah ke golf bag sampai lah wood,wedge,iron..semua baru..logik ke?
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #1 on: April 03, 2011, 08:27:38 PM »
Baru saja try mizuno blade model dia tak igt...saja je try..memang sedap gila..iron 7 155m..shaft dia berat tu yang sedap tu..
tapi saya nak beli titleist ap2...
mana satu lagi bagus?


ada sorang cina JB offer saya ap2 projectx 5.5 us spec dengan harga RM2000...logik ke?saya jumpa dia kat facebook..memang dia jual banyak gila barang..dari grip sampai lah ke golf bag sampai lah wood,wedge,iron..semua baru..logik ke?

Ariff barang tu ori ke?. :o
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #2 on: April 03, 2011, 09:55:09 PM »
tu yang nak tanye tuh?logik ke tak?

macam mana nak tahu ori ke tak?
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #3 on: April 03, 2011, 09:57:34 PM »
tu yang nak tanye tuh?logik ke tak?

macam mana nak tahu ori ke tak?

Bab ni saya kureng skit. Harap respon kwan2 yg lain nanti... 8)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline erizzzzz

  • Syariah compliant, kekadang je x...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 537
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Now a full time caddy
    • Law for the Laymen
  • Club: Danau & NHS Golf Club
  • Handicap: 23
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #4 on: April 03, 2011, 10:09:47 PM »
logic kalau 2nd hand. kalau hari xbrani kata. baik check dlu. Tp aku penah main dgn org yg kata dia beli set ciplak sbb better Dr ori. mmg dia pukul bgus pon.

ateh, bunker shot aku tu always guna kayu cetak rompak la.

kalau nak main utk competition, cr yg ori la.
baru aku tau camtu rupanya cara nak pukul bola...

Offline kimearco

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 207
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #5 on: April 03, 2011, 10:34:16 PM »
apa nama cina tu?meh aku check

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #6 on: April 04, 2011, 02:08:16 AM »
Arif..ape fb cina tu?

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #7 on: April 04, 2011, 06:01:35 AM »
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline kimearco

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 207
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #8 on: April 04, 2011, 12:17:24 PM »
baik kau jgn beli...

mula2 aku tanya ap2 set  dia ckp ni dia dapat  kat kedai bapak sedara dia di US.kepala made in Korea,shaft US.aku tanya bile buleh tgk,,dia ckp takde stock..kena order dulu dan boleh tgk gambar saja..lepas dia offer aku MP68 pro X shaft.aku ckp oK boleh jumpa kat johor golf club.situ ada MST store yg ade jual ori mp68.aku ckp nk compare dulu dgn yg ori..lps tu dia terus diammmmm...tak reply sms lagi

so Arifff..lu pikir lah sendiriiiii

Offline KING ACAK

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 908
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: clubbin'
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #9 on: April 04, 2011, 12:48:39 PM »
ku pandunil kiri kanori,
wal saki baki,
tumpuk-tumpuk,
tahi unta!!!!

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #10 on: April 04, 2011, 02:57:36 PM »
ok2..thanks for the information...saya pon dah syak mamat ni macam menipu..

abang ada tahu tempat yang murah tak?
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline elyas

  • Newbie
  • Posts: 37
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #11 on: April 27, 2011, 01:16:18 AM »
alo kawan,ap2 710 sekarang 2100 je kat mst.
mizuno mp 53 ke yg 63 ko try?

Offline MohD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 285
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: RKKC
  • Handicap: 15
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #12 on: April 27, 2011, 04:19:58 AM »
Baru saja try mizuno blade model dia tak igt...saja je try..memang sedap gila..iron 7 155m..shaft dia berat tu yang sedap tu..
tapi saya nak beli titleist ap2...
mana satu lagi bagus?


ada sorang cina JB offer saya ap2 projectx 5.5 us spec dengan harga RM2000...logik ke?saya jumpa dia kat facebook..memang dia jual banyak gila barang..dari grip sampai lah ke golf bag sampai lah wood,wedge,iron..semua baru..logik ke?

saya pakai AP2  R 950.Beli 2009 ----tawar punya tawar Frankie Transview Shah Alam bg RM2700.Iron 7 saya balun cecah garisan 150 kadang2.Kalau murah lg saya rasa kena berhati2,lg pun benda tu dlm(gelap).

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Saya dalam dilema.
« Reply #13 on: April 29, 2011, 03:11:43 PM »
Baru saja try mizuno blade model dia tak igt...saja je try..memang sedap gila..iron 7 155m..shaft dia berat tu yang sedap tu..
tapi saya nak beli titleist ap2...
mana satu lagi bagus?


ada sorang cina JB offer saya ap2 projectx 5.5 us spec dengan harga RM2000...logik ke?saya jumpa dia kat facebook..memang dia jual banyak gila barang..dari grip sampai lah ke golf bag sampai lah wood,wedge,iron..semua baru..logik ke?

saya pakai AP2  R 950.Beli 2009 ----tawar punya tawar Frankie Transview Shah Alam bg RM2700.Iron 7 saya balun cecah garisan 150 kadang2.Kalau murah lg saya rasa kena berhati2,lg pun benda tu dlm(gelap).
ok2..thank you for the info...So transview lah so far murah sekarang?saya tanya MST dieorang boleh kasi RM 3xxx...tak leh kurang
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter