Author Topic: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!  (Read 4745 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« on: April 04, 2011, 03:08:07 PM »
Terima kasih pada pak wiboyo (nama indon MFG) kerana telah pergi dan arrange one of the most memorable trip i ever had... here are some of the pics:

Happy masa nak pergi


Antara tempat2 bergolof








Mulanya kami bertiga..


Akhirnya kami berempat..


Dan SEMESTINYA!!!


Banyak kenangan indah kat sana.... van mogok, spec aku tercabut AND main golf 108 holes in 4 days is damn hectic......

THanks again and MFG.. kalau umur panjang aku akan ke sana lagi.....
« Last Edit: April 04, 2011, 03:12:18 PM by egon138 »

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #1 on: April 04, 2011, 03:25:32 PM »
Terima kasih pada pak wiboyo (nama indon MFG) kerana telah pergi dan arrange one of the most memorable trip i ever had... here are some of the pics:

Happy masa nak pergi


Antara tempat2 bergolof








Mulanya kami bertiga..


 kami berempat..


Dan juga berlima


Dan SEMESTINYA!!!


Banyak kenangan indah kat sana.... van mogok, spec aku tercabut AND main golf 108 holes in 4 days is damn hectic......

THanks again and MFG.. kalau umur panjang aku akan ke sana lagi.....

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #2 on: April 04, 2011, 08:01:03 PM »
Teringin nak bergolof di tanah seberang.. Insyallah 1day nak
pergi jg, ???????... ???????... ??? ?? ??? ???????????????
?? 
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #3 on: April 04, 2011, 08:20:03 PM »
Teringin nak bergolof di tanah seberang.. Insyallah 1day nak
pergi jg, ???????... ???????... ??? ?? ??? ???????????????
??

Nokia kalau kau pegi jgn lupa ajak aku yek, budget dan masa mengizinkan aku followww...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #4 on: April 04, 2011, 08:21:12 PM »
Terima kasih pada pak wiboyo (nama indon MFG) kerana telah pergi dan arrange one of the most memorable trip i ever had...

Aduh mas .... Nama lengkapnya Pak Kamal Budiyono mas, bukan Wiboyo!! .... kalo sengkatnya .. Pak Budi aja loe!!!

Offline halimunser

  • putingse
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 505
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Eagle has landed
  • Club: KDRSM
  • Handicap: 16
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #5 on: April 05, 2011, 12:43:46 AM »
oo orang berBUDI kita merasa la.. ya pak

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #6 on: April 05, 2011, 03:28:52 PM »
best nyer....MFG...bila nak bawak saya ke sana? saya jadi pemerhati pun tak pe...

***tak pernah merasa ke obersee lagi ni  *****
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #7 on: April 06, 2011, 10:47:48 AM »
best nyer....MFG...bila nak bawak saya ke sana? saya jadi pemerhati pun tak pe...

***tak pernah merasa ke obersee lagi ni  *****

Ahman, rumah lu kat Bogor tu ... atap dah bocor ... penghuni rumah tanya ... Bila nak dtg repair?

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #8 on: April 06, 2011, 05:05:08 PM »
best nyer....MFG...bila nak bawak saya ke sana? saya jadi pemerhati pun tak pe...

***tak pernah merasa ke obersee lagi ni  *****

Ahman, rumah lu kat Bogor tu ... atap dah bocor ... penghuni rumah tanya ... Bila nak dtg repair?

Bang,
Saya dah jual rumah-rumah tu...owner baru la kena repair...
saya ingat nak tengok rumah baru...sekitar Jakarta Selatan dan Bogor...nak pi buat survey May nanti...mungkin dari 25-29...
Abg MFG dah biasa sgt tempat tu, boleh jadi guide saya tak?
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline abe77

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #9 on: April 07, 2011, 03:55:03 PM »
bagaimana ya rasanya main golf di seberang nih.........

hrmmmmmmmmm

Offline budusiam

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #10 on: April 08, 2011, 10:27:03 AM »
bagaimana ya rasanya main golf di seberang nih.........

hrmmmmmmmmm

cit.... >:D >:D >:D

Offline cocos

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 122
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #11 on: April 12, 2011, 01:41:38 PM »
Teringin nak bergolof di tanah seberang.. Insyallah 1day nak
pergi jg, ???????... ???????... ??? ?? ??? ???????????????
??

Nokia kalau kau pegi jgn lupa ajak aku yek, budget dan masa mengizinkan aku followww...

 ...cocos pun nak followwwwwwwww jgk

Offline Gian

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 41
  • Cookie Points +0/-0
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #12 on: April 12, 2011, 02:14:22 PM »
sampai ketemu di jkt.. maaf kemarin Pak Feelgood contact saya tapi saya sedang keliling pulau Jawa...


Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #13 on: April 12, 2011, 11:26:05 PM »
sampai ketemu di jkt.. maaf kemarin Pak Feelgood contact saya tapi saya sedang keliling pulau Jawa...

Gpp boz! Brgkali akhir Mei atw Juni ke sana lg ...

Offline egon138

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Jakarta Trip 2011 - Thank You MFG!!!
« Reply #14 on: April 13, 2011, 01:23:40 PM »
sampai ketemu di jkt.. maaf kemarin Pak Feelgood contact saya tapi saya sedang keliling pulau Jawa...

Gpp boz! Brgkali akhir Mei atw Juni ke sana lg ...

Bestnya pergi lagi.. how i wish i can follow.... termimpi2 bermain golf kat sana tu....