Author Topic: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!  (Read 40053 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« on: December 24, 2011, 06:37:55 PM »
Salam semua!

Saya plan ingat nak buat suatu series golf tournament khas utk ahli2 KG yg berhandikap 18 ke 24. Bkn aper, cuma dpt feedback dpd derang ni sumer bila tanya knapa tak join game2 "BlueSky" yg kitaorg buat dulu   ... Ramai yg response ... "kitorg ni semua ayam ... mana ada chan nak menang ... harapkan lucky draw oklah!" ...

So saya dok pikir .. apa kata kita buat satu tournament (tournament betul2 lah ... bagi goodies hadiah etc) khas utk member2 KG yg berhandikap tinggi ... Antara matlamat: (1) Bagi familiar dgn format tournament dan (2) dpt tahu rules regulation dn juga etiquette bermain dlm sesuatu tournament.     

Saya rasa mmg tak byk (mungkin takde pun) ... tournament khas buat high handicappers ...


Apa kata anda semua?

p/s

Mungkin untuk handicap 2o ke atas kut, sbb ramai handicap 18 niiii .... bahaya2 gak!!


 

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #1 on: December 24, 2011, 07:06:47 PM »
setuju bangat boss.....
kena interview n test dulu ke sebelum bley nak joyen....hehehehe.....
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #2 on: December 24, 2011, 07:10:27 PM »
err....cadangan maybe bley masukkan 1 org low HC player kat dlm flight tu (tp dia tak termasuk dlm pertandingan la) sbg guidance or mentor...... ley bg panduan or tips mengenai rules n regulation....

p/s aku book Pak Ngah (hc9) satu flight atas kredebiliti n kepakarannya.....hehehehe
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #3 on: December 24, 2011, 07:18:21 PM »
Saya amat menyokong penuh acara ini, diharapkan ianya menjadi kenyataan...

P/S
Saya nak join lah...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline rahimnm

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #4 on: December 24, 2011, 08:23:22 PM »
Menarik ni sb bagi peluang terutama kpd mereka yg baru 'graduate' drpd pro lesson. Cuma jgn le panggil Chicken Tour nnt ramai yang chicken-out. HC 20 ke atas lagi elok sb 18 tu kira dah terer tu.
« Last Edit: December 24, 2011, 08:25:15 PM by rahimnm »

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #5 on: December 24, 2011, 08:34:04 PM »
salam smua kekawan KG...Salam Nizam lama x main sama... saya amat tertunggu2 klu diaadakan tournament utk KG member ni, bila tu? saya nak joinnnttttt....
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline rashid

  • Kulaan - napaan terkurihing? Jum Be'imbai Manabas
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 892
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Rahman Putera Malaysia (KRPM)
  • Handicap: 12
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #6 on: December 24, 2011, 09:11:58 PM »
Betul apa big boss cadangkan tu...tapi eloknyer di buat ada 4 category...category A hc 0-12 , category B hc 12-18 , category C hc 19-24 category D hc 24 dan ke atas...baru semua org ada peluang..dlm satu flight cantumkan 4 category...baru akan ada peluang dpt tips n lesson free...kalau dok satu flight tahap yg sama..skill pun akan tahap tu jugak selamanyer..n dgn cara ni baru lah setiap player akan ada usaha memperbaiki tahap permainan...tapi cara ni golfer2 kenalah ada hC card...barulah ada push factor player2 akan dptkan hc card...sekadar pandangan....adios
Titleist 910 D2  | Titleist 910F Wood 5 | Titleist CB 710 4-PW| Titleist vokey 52 & 58 | Scotty Cameron Kombi Putter

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #7 on: December 24, 2011, 09:42:43 PM »
Salam.....

Ateh (hc 12) huhu bg la chance kat higher hc...ateh bley jd mentor dah hehee

Shaiful (hc8) salam pro...ko la x sudi nak bergolop ngan aku. Jom esok perangsang. Ada krg 1 bola lg tu. Teeop kul 12pm. Pro perangsang si johari arange tu... Jom
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #8 on: December 24, 2011, 09:50:15 PM »
Salam.....

Ateh (hc 12) huhu bg la chance kat higher hc...ateh bley jd mentor dah hehee

Shaiful (hc8) salam pro...ko la x sudi nak bergolop ngan aku. Jom esok perangsang. Ada krg 1 bola lg tu. Teeop kul 12pm. Pro perangsang si johari arange tu... Jom

Aku hc12 bila main 9 lubang tapi kalau main 18 lubang jadik hc24 tau. He,he,he.. 8)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #9 on: December 24, 2011, 09:51:42 PM »
Betul apa big boss cadangkan tu...tapi eloknyer di buat ada 4 category...category A hc 0-12 , category B hc 12-18 , category C hc 19-24 category D hc 24 dan ke atas...baru semua org ada peluang..dlm satu flight cantumkan 4 category...baru akan ada peluang dpt tips n lesson free...kalau dok satu flight tahap yg sama..skill pun akan tahap tu jugak selamanyer..n dgn cara ni baru lah setiap player akan ada usaha memperbaiki tahap permainan...tapi cara ni golfer2 kenalah ada hC card...barulah ada push factor player2 akan dptkan hc card...sekadar pandangan....adios

Salam pro rashid! Terima kasih atas syor tuan .... 

Pada pendapat saya yg berkategori A & B tu ... saya rasa byk dah tournament2 utk depa sumer tu ... Dan InsyAllah, akan di adakan dlm rancangan kami utk tahun depan, beberapa tournament utk depa2 yg terrer ni ..  ;)  Yg ni mmg saya nak buatkan khas utk group2 ayam, exclusive utk yg berhandicap tinggi ... ...  ;D ;D ;D

Dan saya rasa bagus gak kalau kita buat utk handicap 20 ke atas, sbb 18 handicappers ni silap2 ada golongan buaya dlm kategori ni ... Kang terlepas lah plak musang dlm reban ayam .. Nayaaaa!!!

Persoalan seterusnya ... Camne nak determine actual Handicap? Sbb ada handicap card pun kengkadang takly pakai gak ... Handicap kad tunjuk 24 tapi time main, cam 10 ... Walaucamne pun, saya setujulah ... 1st criteria mesti ada handicap card. Akan tetapi sbb kita satu komuniti dimana kita sering main sesama sendiri ... jadi lebih kurang kita boley lah agak handicap member2 kita ...

Saya mungkin akan adakan cam "committee" dlm bab ni.. mungkin terdiri dpd ProIrwan & mungkin dua tiga pro2 yg lain, di mana ahli KakiGolf yg nak join tournament ini tapi takde handicap card mesti dpt approval dulu, dan mungkin juga mesti dpt sokongan & verification dpd 2,3 org ahli KakiGolf yg lain ... Camne pun ... the mechanics of this, nanti saya pikirkan ....



           
   

« Last Edit: December 24, 2011, 09:53:52 PM by mrfeelgood »

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #10 on: December 24, 2011, 09:55:24 PM »
Salam.....

Ateh (hc 12) huhu bg la chance kat higher hc...ateh bley jd mentor dah hehee

Shaiful (hc8) salam pro...ko la x sudi nak bergolop ngan aku. Jom esok perangsang. Ada krg 1 bola lg tu. Teeop kul 12pm. Pro perangsang si johari arange tu... Jom

Aku hc12 bila main 9 lubang tapi kalau main 18 lubang jadik hc24 tau. He,he,he.. 8)

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #11 on: December 24, 2011, 09:57:53 PM »
Salam.....

Ateh (hc 12) huhu bg la chance kat higher hc...ateh bley jd mentor dah hehee

Shaiful (hc8) salam pro...ko la x sudi nak bergolop ngan aku. Jom esok perangsang. Ada krg 1 bola lg tu. Teeop kul 12pm. Pro perangsang si johari arange tu... Jom

Aku hc12 bila main 9 lubang tapi kalau main 18 lubang jadik hc24 tau. He,he,he.. 8)

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mcm perli jer bosss?. Ha,ha,ha..
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #12 on: December 24, 2011, 10:00:14 PM »
Salam.....

Ateh (hc 12) huhu bg la chance kat higher hc...ateh bley jd mentor dah hehee

Shaiful (hc8) salam pro...ko la x sudi nak bergolop ngan aku. Jom esok perangsang. Ada krg 1 bola lg tu. Teeop kul 12pm. Pro perangsang si johari arange tu... Jom

Aku hc12 bila main 9 lubang tapi kalau main 18 lubang jadik hc24 tau. He,he,he.. 8)

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mcm perli jer bosss?. Ha,ha,ha..

Ehhh!!! Mana saya ada kata ape ape? ....  >:D >:D >:D

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #13 on: December 24, 2011, 10:03:31 PM »
Yessssssssssssssssss..sy 18 boss..kire ayam gak ni.. >:D

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #14 on: December 24, 2011, 10:06:46 PM »
Yessssssssssssssssss..sy 18 boss..kire ayam gak ni.. >:D

Hang main tournament lain ... Yg ni hang tak layak sbb saya pun, hang bagi stroke 4 4 ... Hahahaha!!!
« Last Edit: December 24, 2011, 10:08:56 PM by mrfeelgood »