Author Topic: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!  (Read 38883 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #15 on: December 24, 2011, 10:08:09 PM »
Yessssssssssssssssss..sy 18 boss..kire ayam gak ni.. >:D

Ko main tournament lain ... Yg ni tak layak... Hahahaha!!!

Ha,ha,ha...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #16 on: December 25, 2011, 12:30:26 AM »
Betul apa big boss cadangkan tu...tapi eloknyer di buat ada 4 category...category A hc 0-12 , category B hc 12-18 , category C hc 19-24 category D hc 24 dan ke atas...baru semua org ada peluang..dlm satu flight cantumkan 4 category...baru akan ada peluang dpt tips n lesson free...kalau dok satu flight tahap yg sama..skill pun akan tahap tu jugak selamanyer..n dgn cara ni baru lah setiap player akan ada usaha memperbaiki tahap permainan...tapi cara ni golfer2 kenalah ada hC card...barulah ada push factor player2 akan dptkan hc card...sekadar pandangan....adios

Salam pro rashid! Terima kasih atas syor tuan .... 

Pada pendapat saya yg berkategori A & B tu ... saya rasa byk dah tournament2 utk depa sumer tu ... Dan InsyAllah, akan di adakan dlm rancangan kami utk tahun depan, beberapa tournament utk depa2 yg terrer ni ..  ;)  Yg ni mmg saya nak buatkan khas utk group2 ayam, exclusive utk yg berhandicap tinggi ... ...  ;D ;D ;D

Dan saya rasa bagus gak kalau kita buat utk handicap 20 ke atas, sbb 18 handicappers ni silap2 ada golongan buaya dlm kategori ni ... Kang terlepas lah plak musang dlm reban ayam .. Nayaaaa!!!

Persoalan seterusnya ... Camne nak determine actual Handicap? Sbb ada handicap card pun kengkadang takly pakai gak ... Handicap kad tunjuk 24 tapi time main, cam 10 ... Walaucamne pun, saya setujulah ... 1st criteria mesti ada handicap card. Akan tetapi sbb kita satu komuniti dimana kita sering main sesama sendiri ... jadi lebih kurang kita boley lah agak handicap member2 kita ...

Saya mungkin akan adakan cam "committee" dlm bab ni.. mungkin terdiri dpd ProIrwan & mungkin dua tiga pro2 yg lain, di mana ahli KakiGolf yg nak join tournament ini tapi takde handicap card mesti dpt approval dulu, dan mungkin juga mesti dpt sokongan & verification dpd 2,3 org ahli KakiGolf yg lain ... Camne pun ... the mechanics of this, nanti saya pikirkan ....



           
   
Bos boleh jadi saksi utk saya kan ..1st nine je dah 52 scorenya..betul kan bosss?

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #17 on: December 25, 2011, 02:40:43 AM »
Bos boleh jadi saksi utk saya kan ..1st nine je dah 52 scorenya..betul kan bosss?

1st nine 52 sbb main kosong.. 2nd nine ada isi jer trus main bagus, dpt 4 birdie .. Main par golf! Emang dasarrr!!

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #18 on: December 25, 2011, 11:54:28 AM »
setuju boss! jangan tinggu lama-lama...jalan jer! hc 20 ke atas jer. yang 18 tu, pemakan segala ayam. Ladies should be invited to join, tak kira depa hendikep berapa.

(ada la jugak peluang aku nak bagi tunjukajar kat ayam-ayam KG ni...)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #19 on: December 25, 2011, 12:15:37 PM »
Kalau PakNgah tak dpt placing gak dlm tournament ni, tak tawlah kategori apa lg lah org tua ni bole masuk!

Offline SHUQ (Nyoq Muda)

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 141
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #20 on: December 25, 2011, 12:54:30 PM »
SY MENYOKONG PENUH USUL YANG DIBAWA OLEH TUAN PRESIDEN...SILA "COUNT ME IN" Chicken Tourney..

Offline boeing

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 87
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 10
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #21 on: December 25, 2011, 12:55:54 PM »
SY MENYOKONG PENUH USUL YANG DIBAWA OLEH TUAN PRESIDEN...SILA "COUNT ME IN" Chicken Tourney..
hang chicken ka shuq? lagi satu hang bole ka main golf course lain selain bukit unggul???  >:D

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #22 on: December 25, 2011, 12:58:40 PM »
. . . saya setuju dgn usul yg Rashid cdgkan, tapi untuk tentukan hcp, kita jlnkan m.o.p system 36 modified. . . . saya akan sponsor satu kategori yaitu 5series punya supaya Pakngah boleh menang. . . . kah kah kah (guling2)
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #23 on: December 25, 2011, 01:00:17 PM »
Kalau PakNgah tak dpt placing gak dlm tournament ni, tak tawlah kategori apa lg lah org tua ni bole masuk!

boss..yg pakngah hc 9 blh msk dlm ayam punya kategori ka.dia bg sy 5-5 ooooo

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #24 on: December 25, 2011, 01:25:07 PM »
citttt......aku menang nanti, ada yg dpat heart attack ni...
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #25 on: December 25, 2011, 01:36:34 PM »
dah ada peluang baguih punya nak menang, apa lagi, kena bubuh nama atas sekali! tarikhnya Tuan MFG akan decide kemudian (lepas dia pergi bertapa di Bogor Raya). Jom bubuh nama dulu, parking dulu, kemudian-kemudian kita boleh hancing.

01.pakngah hc9
02.Ateh hc23
03.rashidi hc22
04.

(first 4 participants dapat kemudahan istimewa...boleh adjust score)

05.
06.
07.
08.

sambung
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #26 on: December 25, 2011, 02:30:18 PM »
Apalagi cepat ler bubuh nama:-
Tumbrio, Acak, Nizam6949, Shah7710, Ruhazmihamzah, Erizzz, Raja, Rakoz@Ayam, Teeoff,eugene2110 dan lain2 apalagi?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #27 on: December 25, 2011, 04:46:37 PM »
Apalagi cepat ler bubuh nama:-
Tumbrio, Acak, Nizam6949, Shah7710, Ruhazmihamzah, Erizzz, Raja, Rakoz@Ayam, Teeoff,eugene2110 dan lain2 apalagi?.


Ayam pertama kasi nama

TeeOff, takut ni 1st n last dlm category D, lepas ni compem convert category C. ayat angkuh...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #28 on: December 25, 2011, 08:12:49 PM »
dah ada peluang baguih punya nak menang, apa lagi, kena bubuh nama atas sekali! tarikhnya Tuan MFG akan decide kemudian (lepas dia pergi bertapa di Bogor Raya). Jom bubuh nama dulu, parking dulu, kemudian-kemudian kita boleh hancing.

01.pakngah hc9
02.Ateh hc23
03.rashidi hc22
04. Teeoff @ Faiz hc23

(first 4 participants dapat kemudahan istimewa...boleh adjust score)

05.
06.
07.
08.

sambung
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: Chicken Tour "18‐24" Golf Challenge!
« Reply #29 on: December 25, 2011, 08:56:55 PM »
Insyaallah, sy yg beginner ni nak join gak.. >:D
Bila la nak bagus nie..