Author Topic: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..  (Read 2344 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline medlateq

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 95
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Sana Sini
  • Handicap: 13
Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« on: February 03, 2012, 11:57:58 AM »
- Mulakan dengan berdiri di kawasan yang selesa, yang ada banyak ruang untuk bergerak.

- Ambil satu botol air mineral 1L, pegang botol tersebut dengan kedua-dua tangan berkedudukan lurus separas dada, pegang botol tersebut selama mungkin,sebaik-baiknya lebih daripada 1 minit.Ulang beberapa kali sehari.

- Hari demi hari anda akan dapati masa memegang botol air mineral 1L akan meningkat, daripada 1 minit kepada 2 minit dan seterusnya 5 minit.

- Setelah beberapa minggu,bila anda sudah mencapai keupayaan ketahanan masa 5 minit, bertukar pula kepada botol air mineral 5L. Ulangi proses pertama dulu, bermula dengan 1 minit bertahan dengan kedua-dua tangan lurus separas dada dan memegang botol air mineral 5L (aku dah sampai level ni).

- Bila anda dah berasa yakin, bolehlah anda mula memasukkan air ke dalam botol air mineral tersebut..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« Reply #1 on: February 03, 2012, 03:10:59 PM »
...lepas bubuh air dlm botol tu, bulihlah bantai kepala Si Medlateq ni sekuat hati. kalau dia masih bulih berdiri lagi, hentak pulak dengan driver ka, lob wedge ke...
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline fazli77

  • Newbie
  • Posts: 9
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 12
Re: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« Reply #2 on: February 03, 2012, 06:54:40 PM »
Hahahahaha!! tekenaa dah!!

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« Reply #3 on: February 03, 2012, 07:23:33 PM »
..........pasai apa yang hangpa kata kat umoq 50an,......pakngah kalu kata gantung buah nyok baru lah dia agree....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline medlateq

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 95
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Sana Sini
  • Handicap: 13
Re: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« Reply #4 on: February 05, 2012, 06:45:36 PM »
...lepas bubuh air dlm botol tu, bulihlah bantai kepala Si Medlateq ni sekuat hati. kalau dia masih bulih berdiri lagi, hentak pulak dengan driver ka, lob wedge ke...

bila dah boleh hentak kepala sesape dengan botol 5L maknanya abangbongsu dah melepasi stage 2... so boleh beralih ke stage 3,guna botol 10L lak ye abangbongsu... hihihi..

Offline medlateq

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 95
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Sana Sini
  • Handicap: 13
Re: Senaman Untuk 50 tahun ke atas... menguatkan otot lengan..
« Reply #5 on: February 05, 2012, 06:48:31 PM »
..........pasai apa yang hangpa kata kat umoq 50an,......pakngah kalu kata gantung buah nyok baru lah dia agree....

orang kata.. yang umoq 50tahun ke atas, lengan tak kuat tapi pinggang kuat..