Author Topic: Kundang Lakes CC alahai....  (Read 3689 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Kundang Lakes CC alahai....
« on: April 17, 2012, 10:16:56 AM »
Asalam & salam 1 msia..dah lama gak aku tak menulis & tak tanya kabar kat forum ni..last sekali ttg kisah kawan aku sivaji aka siva yg dpt komen menarik drp KGs...kali ini aku terpanggil utk menyatakan sesuatu ttg dunia golf,tp mengenai sebuah golf kelab yg bernama KLCC(kundang lakes country club)...seperti yg kawan2 maklum,aku & geng2 selalu berkubang kat club ni pd weekend..antara yg selalu joint aku,zulsaedden,stiff.shaif,kadang2 awai,alang budiman(dulu sivaji selalu)..member2 KGs yg biasa nampak kat sini.pak ngah,sutha,daddy joe,shaha,five,zooloo...dll yg glamor...benda ni terjadi tanpa ku sedari...ketika last outing ahad lalu bersama shaif,left col nasir & mej asri(ketika tu MMO berlangsung kat KLGCC)jd sbb tak qualified kat KLGCC,kita org main lah kat KLCC..aku terpandang kat menu board di "coffee hse" KLCC ni fresh orange rm5.70...aiikkk..hati aku berdetak,bila lak naik harga minuman kat sini,pastu aku tgk lg nasi ayam rm8 hinggit.kat menu board tu...teringat aku semlm aku mkn kat MMO,di club hse KLGCC harga minuman nyer hanya rm5,dan nasi goreng nyer rm8.50(itu 5 star nyer clubhse coffee hse,ada tv plasma 42"dkt 6 biji,kerusi nyer empok,ada napkin,waiters drp budak2 msia,friendly,tak usah cerita pasal fasaliti lain2)ni..kundang charge harga minuman lebih drp rm5,tp kerusi,meja "coffee hse"(kalau layak di panggil CH,lah)di buat drp plastik,kedai mamak pun ada kerusi stainless steel atau aluminium..tak yah ckp ttg tv lah,kalau nasib tak baik taik cicak jatuh ketika mkn,tak pun waiter bangla,tgn berbulu hantar silap order..
Patut lah,minggu seblm tu.col nasir bising katanyer,bill lunch kita org lps game rm103...(aku tak amik kisah sgt masa tu,sbb tak perasan ttg harga bru ni,lg pun kita org memang minum byk,dgn cross overnyer running bill lg..)lg pun flight kita org memang jd tradisi,sapa menang lebih drp rm200 byr mknan..so minggu tu aku kalah,jd aku tak perasan ttg harga..tup2..ahad lepas giliran aku byr..plak,dgn harga bru yg terpampang,kena lah rm109 utk kita org berempat...aku ungkit ni bukan sbb tak puashati kena mahal,tp aku rasa kundang kena beragak2 ttg harga minuman & makanan mereka,dgn status club hse & padang yg grade 3(dulu,kalau org komplen ttg green tak rata & padang ala kadar nyer,aku cakap what u aspect dgn gfee rm55 pd weekend)so...aku pun jd kan tmpt ni venue training utk game weekend..ni ada news plak, kata kundang nak naikkan gfees utk yg punya card(priv cards holder)...mungkin rm10 lg...so aku harap korang pertimbang kan cerita aku ttg KLCC ni...aku setuju kalu main kat sini murah,tp bab harga F&B ni,aku kena pikir semula(patutlah members KLCC sendiri spt mej aziz,bego,effa dll,akan mkn kat luar lps game)spt kita maklum ada berbelas kedai mknan kat tasik biru atau town kg melayu kundang & kundang,kurang 2 minit drp kelab...so kawan2 tepuk dada tanya selera,apa yg aku mampu buat,aku dah komplen pd staff kaunter,tp manager tak ada masa tu..so slmt bergolof pd kawan2...chow
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline raja shahidi

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 397
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: St. Andrew
  • Handicap: 24
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #1 on: April 17, 2012, 06:37:57 PM »
sokong ngan pendapat pro ajoy tu...sy pon terkejut.....makan sarapan pagi selalu nyer tak lebih RM10 tp ari tu kena RM17.20 untuk nasi lemak sepinggan dan segelas milo panas...memang bikin panas nie kelab ler....dah le makan bawah kipas plak tu...apa kata kita bakar jer kelab house nie.....hahahahaha
tak boleh score ari nie...sok masih ada...yang penting sabar...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #2 on: April 17, 2012, 09:25:01 PM »
sokong ngan pendapat pro ajoy tu...sy pon terkejut.....makan sarapan pagi selalu nyer tak lebih RM10 tp ari tu kena RM17.20 untuk nasi lemak sepinggan dan segelas milo panas...memang bikin panas nie kelab ler....dah le makan bawah kipas plak tu...apa kata kita bakar jer kelab house nie.....hahahahaha

Sabo Raja sabo, apakata kita boikot jer cafe tu kita makan kat luar jer banyak gerai2 berdekatan atau kita tapau dulu sebelum teeoff makan kat club yg lunch nyer kita simpan kat buggy habis main kita makan bekalan tu...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #3 on: April 18, 2012, 10:13:43 AM »
sokong ngan pendapat pro ajoy tu...sy pon terkejut.....makan sarapan pagi selalu nyer tak lebih RM10 tp ari tu kena RM17.20 untuk nasi lemak sepinggan dan segelas milo panas...memang bikin panas nie kelab ler....dah le makan bawah kipas plak tu...apa kata kita bakar jer kelab house nie.....hahahahaha

Sabo Raja sabo, apakata kita boikot jer cafe tu kita makan kat luar jer banyak gerai2 berdekatan atau kita tapau dulu sebelum teeoff makan kat club yg lunch nyer kita simpan kat buggy habis main kita makan bekalan tu...

Woww.. So far belum pernah bayar lagi kat club tu, biasanya Pak Ngah jer yg tukang bayar sbb dia selalu minum air aku.. Buat masa skrg, mmg dah boikot KLCC nie.. No maintenance, bunker no rake.. kalu masuk bunker pakai Hand wedge ajer.. Dan lagi aku prefer green yg mmg green punya, biar jauh asal puashati mcm kat RKCC...
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline Stiff

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #4 on: April 18, 2012, 11:59:04 AM »
sokong ngan pendapat pro ajoy tu...sy pon terkejut.....makan sarapan pagi selalu nyer tak lebih RM10 tp ari tu kena RM17.20 untuk nasi lemak sepinggan dan segelas milo panas...memang bikin panas nie kelab ler....dah le makan bawah kipas plak tu...apa kata kita bakar jer kelab house nie.....hahahahaha

Sabo Raja sabo, apakata kita boikot jer cafe tu kita makan kat luar jer banyak gerai2 berdekatan atau kita tapau dulu sebelum teeoff makan kat club yg lunch nyer kita simpan kat buggy habis main kita makan bekalan tu...

Woww.. So far belum pernah bayar lagi kat club tu, biasanya Pak Ngah jer yg tukang bayar sbb dia selalu minum air aku.. Buat masa skrg, mmg dah boikot KLCC nie.. No maintenance, bunker no rake.. kalu masuk bunker pakai Hand wedge ajer.. Dan lagi aku prefer green yg mmg green punya, biar jauh asal puashati mcm kat RKCC...

tang ni aku setuju...meh kita turun ramai2 kat RKCC

Offline rashid

  • Kulaan - napaan terkurihing? Jum Be'imbai Manabas
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 892
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Rahman Putera Malaysia (KRPM)
  • Handicap: 12
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #5 on: April 18, 2012, 12:38:46 PM »
so..weekend ni mari beramai2 ke rkcc..sambil berjalan kaki dok kira berapa helai kad tinggal..hehehhe
Titleist 910 D2  | Titleist 910F Wood 5 | Titleist CB 710 4-PW| Titleist vokey 52 & 58 | Scotty Cameron Kombi Putter

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #6 on: April 18, 2012, 01:12:40 PM »
so..weekend ni mari beramai2 ke rkcc..sambil berjalan kaki dok kira berapa helai kad tinggal..hehehhe
Haik dah terer main kad .. sapa yg ngajor nye? Nie belum tgk org main magic card lagi..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #7 on: April 19, 2012, 04:16:34 PM »
so..weekend ni mari beramai2 ke rkcc..sambil berjalan kaki dok kira berapa helai kad tinggal..hehehhe
dont worry..sambil berjln lg senang nak kira kad...caddy tengok bola....up lah rashid..tha ha ha..
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Kundang Lakes CC alahai....
« Reply #8 on: April 19, 2012, 04:19:49 PM »
sokong ngan pendapat pro ajoy tu...sy pon terkejut.....makan sarapan pagi selalu nyer tak lebih RM10 tp ari tu kena RM17.20 untuk nasi lemak sepinggan dan segelas milo panas...memang bikin panas nie kelab ler....dah le makan bawah kipas plak tu...apa kata kita bakar jer kelab house nie.....hahahahaha

Sabo Raja sabo, apakata kita boikot jer cafe tu kita makan kat luar jer banyak gerai2 berdekatan atau kita tapau dulu sebelum teeoff makan kat club yg lunch nyer kita simpan kat buggy habis main kita makan bekalan tu...
betul kata ateh tu....kita main golf..tp minum air kosong jer kat kupi hse dia..tha ha aha..pas mandi mkn kat tsk..tak pun bbq/steamboat kundang bru rm22 je buffet all u can eat..
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY