Author Topic: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012  (Read 9519 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wan Khalili (Bob UniKL)

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 241
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Ketor weh... lama benor tak main.
  • Club: Kelab Golf Kinta Batu Gajah Perak
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #15 on: May 21, 2012, 09:15:58 AM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
Driver - Titleist 910D3 Diamana 72s
3 Wood - Cleveland FW Miyazaki
3 iron hybrid - Adam Boxer A4
Irons - X-forged 2007 True Temper s300
52 - Titleist Vokey design
56 - cap ayam beli dari Rashid
Putter - Scotty Cameron X2

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #16 on: May 21, 2012, 09:19:01 AM »
dgn ini saya mengishtiharkn bahawa pg td tulah pertama & kali terakhir saya bermain dsana. fairway boleh dterima akal lg..tp tang green yg x tahan tu.....berjoget2 bola nak masuk lubang.(belekuk2) tebal usah cerita la...mcm setahun x potong. Tp...par 5 miss eagle part tu.. hwahwahwaaa... Apapun pd sape2 yg bniat nak kesana...dnasihatkn lupakan la dulu ye...tp klu green dia da cun...bole la try main kat sana...(Klu promo rm50 tu ade lg la...)
............takpe la yeop asai bahgie.....awak dah ngaborkan, tapi xcube xrase....hihihi.......
Ajenye iye....xbleh tarik diri...kwn ngajak.. :'(
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #17 on: May 21, 2012, 09:20:17 AM »
dgn ini saya mengishtiharkn bahawa pg td tulah pertama & kali terakhir saya bermain dsana. fairway boleh dterima akal lg..tp tang green yg x tahan tu.....berjoget2 bola nak masuk lubang.(belekuk2) tebal usah cerita la...mcm setahun x potong. Tp...par 5 miss eagle part tu.. hwahwahwaaa... Apapun pd sape2 yg bniat nak kesana...dnasihatkn lupakan la dulu ye...tp klu green dia da cun...bole la try main kat sana...(Klu promo rm50 tu ade lg la...)
teman dah kena yob ....
Isnin lepas teman main sana (rm50 hinggit punya pasal)
Selasa trus jogging dlm golf course  ;D
paling teman heran, jun ni ada 80 korean dah book main sana...
biyor deme rasee... ;D
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #18 on: May 21, 2012, 09:22:43 AM »
dgn ini saya mengishtiharkn bahawa pg td tulah pertama & kali terakhir saya bermain dsana. fairway boleh dterima akal lg..tp tang green yg x tahan tu.....berjoget2 bola nak masuk lubang.(belekuk2) tebal usah cerita la...mcm setahun x potong. Tp...par 5 miss eagle part tu.. hwahwahwaaa... Apapun pd sape2 yg bniat nak kesana...dnasihatkn lupakan la dulu ye...tp klu green dia da cun...bole la try main kat sana...(Klu promo rm50 tu ade lg la...)
Org dh ckp.. xper. nak try..Bg aku fairway cow grass xper jgn green hampess.. potong stim.. Brp bola hilang?bola 2 biji je hilang....betul kata bro zulm, green dia potong stim...regulation pun x menjanjikn birdie...putt short memanjang ;D ;D..
..............2 cupak gamaknye...............hehehe........
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #19 on: May 21, 2012, 09:23:57 AM »
Sabo la bro.. gi tu la hakikat main kat Selesa ni. aku ada tanya penyelia padang (member aku) kat situ apsal tak potong green. dia kata,bos tak kasi... dalam hati aku, kompom bos dia bukan kaki golf.
agaknye...boss dia bulu ketiaknye pun x bepotong.....hwahwahwaaa... ;D ;D
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #20 on: May 21, 2012, 09:29:40 AM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline Wan Khalili (Bob UniKL)

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 241
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Ketor weh... lama benor tak main.
  • Club: Kelab Golf Kinta Batu Gajah Perak
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #21 on: May 21, 2012, 09:33:00 AM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Woit.. yang tu dah semestinya.. tapi pospon...
Driver - Titleist 910D3 Diamana 72s
3 Wood - Cleveland FW Miyazaki
3 iron hybrid - Adam Boxer A4
Irons - X-forged 2007 True Temper s300
52 - Titleist Vokey design
56 - cap ayam beli dari Rashid
Putter - Scotty Cameron X2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #22 on: May 21, 2012, 10:00:53 AM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Woit.. yang tu dah semestinya.. tapi pospon...
........ngape ke tepen betangguh2 je nie,......kome tak lalu ikan tepen latu,....ikan sini hanyior yeop......nak merase mari le....hihihi
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #23 on: May 21, 2012, 10:19:42 AM »
Teman nak pg betapa dulu abangbongsu....hehehe...(takut ditelan toman/tapah tepen nuuu...) ;D ;D
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline Wan Khalili (Bob UniKL)

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 241
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Ketor weh... lama benor tak main.
  • Club: Kelab Golf Kinta Batu Gajah Perak
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #24 on: May 21, 2012, 11:36:14 AM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Woit.. yang tu dah semestinya.. tapi pospon...
........ngape ke tepen betangguh2 je nie,......kome tak lalu ikan tepen latu,....ikan sini hanyior yeop......nak merase mari le....hihihi
.... Tuan Haji Abg Bongsu... awak ok ajer.... Tuan Haji buat thread ler.. kot.. ader yg lain berhajat... Cer tanyer Rashid kot dia nak bertapa di Gunong Semanggoi... Mat Stiiip... ni biler.. nak main satu flight...
Driver - Titleist 910D3 Diamana 72s
3 Wood - Cleveland FW Miyazaki
3 iron hybrid - Adam Boxer A4
Irons - X-forged 2007 True Temper s300
52 - Titleist Vokey design
56 - cap ayam beli dari Rashid
Putter - Scotty Cameron X2

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #25 on: May 21, 2012, 12:03:42 PM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Woit.. yang tu dah semestinya.. tapi pospon...
........ngape ke tepen betangguh2 je nie,......kome tak lalu ikan tepen latu,....ikan sini hanyior yeop......nak merase mari le....hihihi
.... Tuan Haji Abg Bongsu... awak ok ajer.... Tuan Haji buat thread ler.. kot.. ader yg lain berhajat... Cer tanyer Rashid kot dia nak bertapa di Gunong Semanggoi... Mat Stiiip... ni biler.. nak main satu flight...
Kalu kena gaya dan masa, boleh gak ke utara.. mcmana rasa main kat sana.. O0 O0
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline Wan Khalili (Bob UniKL)

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 241
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Ketor weh... lama benor tak main.
  • Club: Kelab Golf Kinta Batu Gajah Perak
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #26 on: May 21, 2012, 01:59:54 PM »
Boss tak kasi???? Cakap kat boss dia.. bior tumbuh lalang, busut, pokok balak bagai, biler org complaint dalam blog.. tak pueh hati.. hehehehehe...
Abg Cepoi.. miss eagle tu.. respect... hehehehe aper citer yop.. minggu ni.. tak balik Ipoh ker? Boleh beli ikan... hehehehe...
mggu ni mmg balik, tp ambik anak kat asrama n makyah. nak pg rumah adik kat spg renggam. Miss eagle tu entah mcmana bley 2 on pulak...x sengaja je tu...kita ni budak baru blajar...

Plan ke Tepen kita tu kena tangguh le yoep, mak dah ngajak xleh nak nolak...x cium bau syurga nanti yoep...
Woit.. yang tu dah semestinya.. tapi pospon...
........ngape ke tepen betangguh2 je nie,......kome tak lalu ikan tepen latu,....ikan sini hanyior yeop......nak merase mari le....hihihi
.... Tuan Haji Abg Bongsu... awak ok ajer.... Tuan Haji buat thread ler.. kot.. ader yg lain berhajat... Cer tanyer Rashid kot dia nak bertapa di Gunong Semanggoi... Mat Stiiip... ni biler.. nak main satu flight...
Kalu kena gaya dan masa, boleh gak ke utara.. mcmana rasa main kat sana.. O0 O0
Pro Zulem dah berhajat tu... Abg Bongsu... aper.. lagi....  ;D ;D
Driver - Titleist 910D3 Diamana 72s
3 Wood - Cleveland FW Miyazaki
3 iron hybrid - Adam Boxer A4
Irons - X-forged 2007 True Temper s300
52 - Titleist Vokey design
56 - cap ayam beli dari Rashid
Putter - Scotty Cameron X2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #27 on: May 21, 2012, 04:44:08 PM »
.........nak mende2 lain xde, tapi kalu complimentary 1 flight tu bole le...buggy bayor sendiri..................kah kah kah...........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #28 on: May 21, 2012, 04:46:01 PM »
.........nak mende2 lain xde, tapi kalu complimentary 1 flight tu bole le...buggy bayor sendiri..................kah kah kah...........
Duit tol dgn fuel kena cari sendiri lah.. tgh tunggu organizer kita nie.. kalu aku buka thread confirm tak laku punya..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: 1 bola d Selesa Hill, Ahad 8pg 20 May 2012
« Reply #29 on: May 21, 2012, 04:48:31 PM »
.........nak mende2 lain xde, tapi kalu complimentary 1 flight tu bole le...buggy bayor sendiri..................kah kah kah...........
Teman pun nak joiinntttt....jgn lupe name teman...(klu kena dgn tarikhnye)
Kayu Kayan & Besi-besian