Author Topic: Callaway Warbird  (Read 2408 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline herman

  • Newbie
  • Posts: 24
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Callaway Warbird
« on: May 21, 2012, 08:07:25 PM »
Ada sesiapa pernah try kayu ni? Ada nampak kat RGT Kelana jaya. Pada sifu2 mintak tolong komen sikit... ;)

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: Callaway Warbird
« Reply #1 on: May 22, 2012, 08:51:08 AM »
Ada sesiapa pernah try kayu ni? Ada nampak kat RGT Kelana jaya. Pada sifu2 mintak tolong komen sikit... ;)
slm bro, dulu aku pernah pakai set ni. tp da lama jual...steel shaft uniflex...set bagus utk beginner-intermediate.. club yg bagus...forgiving n good feel...tp klu teringin pakai forged(rifle 4.5R) aku ada set utk pemilik baru..hehe..
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline herman

  • Newbie
  • Posts: 24
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Callaway Warbird
« Reply #2 on: May 22, 2012, 09:32:15 AM »
Thank shaiful untuk komen. Beginner mcm sy ni sesuaila set ni untuk sy.

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Callaway Warbird
« Reply #3 on: May 22, 2012, 10:17:13 AM »
Thank shaiful untuk komen. Beginner mcm sy ni sesuaila set ni untuk sy.
.
......for yr info,....kalu nak beli set,..refer to manuf's spec.....yg mana untuk permulaan (bukan beginner tau), pertengahan n bawahan......
.........lepas tu baru upgradekan....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline herman

  • Newbie
  • Posts: 24
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Callaway Warbird
« Reply #4 on: May 22, 2012, 11:00:03 AM »
abangbongsu, kat mana nak cari info spec tu sbb semua tunjuk lie, bounce, lenght, loft etc...sy paham sikit2 benda tu but dalam range yg mana sesuai? apa yg sy dpt info dlm internet set ni sama cam callaway X-series.

Satu lagi kemuskilan, untuk iron biasa dgr iron design untuk beginner or for game improvement tetapi bagaimana nak cari driver/wood sesuai untuk mereka dalam kategori ni? Ada ke?

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Callaway Warbird
« Reply #5 on: May 22, 2012, 12:03:33 PM »
abangbongsu, kat mana nak cari info spec tu sbb semua tunjuk lie, bounce, lenght, loft etc...sy paham sikit2 benda tu but dalam range yg mana sesuai? apa yg sy dpt info dlm internet set ni sama cam callaway X-series.

Satu lagi kemuskilan, untuk iron biasa dgr iron design untuk beginner or for game improvement tetapi bagaimana nak cari driver/wood sesuai untuk mereka dalam kategori ni? Ada ke?
............YOU BUKAK WEBSITE BRAND SET TU,..KALU TM, MIZUNO, PING KE, NIKE KE..........SELAMAT MENCUBA....hihihi
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline herman

  • Newbie
  • Posts: 24
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: Callaway Warbird
« Reply #6 on: May 22, 2012, 12:33:35 PM »
SEBELUM SAYA POST SAYA DAH BUKAK SEMUA WEB TU BUT STILL TK CLEAR THAT WHY TANYA SIFU2 KAT SINI UNTUK MENDAPATKAN KOMEN...thanks