Author Topic: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!  (Read 40817 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ZoeZ

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 500
  • Cookie Points +0/-0
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #15 on: June 26, 2009, 09:50:28 AM »
Propose venue (my ranking) :

1. Bkt Unggul - lama dah x main nih  - MY VOTE

2. Perangsang Templer - x penah main wooo (one of the few open clubs in KlangValley gw x penah main - heran gak )

3. Serendah - generally ok tp jauh sesangat

4. Tuanku Jaafar GC - alamak aii, sentimentyal favourite, tempat jatuh lagi dikenang, ini kan lagi tempat baru blajo men goff

5. Seremban3 - MrPyan's homeground nihh

6. Kundang - dah baiki locker room diorang belum? nanti tarik pintu locker jer terbarai bro, kekekekeke. Ko ni pool, Serendah dah penah direjek sebelum2 ni sebagai venue - aku simpan minutes meeting tuh  kekekeke

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #16 on: June 26, 2009, 09:58:45 AM »
gue tak nak sibuk2 sebab tak dapat nak men 'joint'...tapi based on Bro ZoeZ punyer list nak kasi comment sikit aje:  ;)


1. Bukit Unggul - stuffy climate, fairway penuh wild boar punyer lubang...Green - very good..
2. Perangsang - dengar dari BangDolah, dah ok sekarang
3. Serendah - Nice course cuma Green sometimes ada masalah sikit..tak berapa di maintain..tak jauh kalau compared to KKB and beringin..hehehehe
4. Tuanku Jaafar GC - tak pernah try
5. Seremban 3 - tak pernah try
6. Kundang - tak yah locker la bro...tukar tepi kereta tu aje...nice layout. cuma green tu boleh buat bola berjoget sikit...

Cheers!
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #17 on: June 26, 2009, 04:38:33 PM »
salam & greetings to all forumer...

ehm...saya ni, org baru in golfing...boleh consider ke nak join?
dah lah baru 2 kali je pernah turun green...
course management pun x brape pandai lagi...
takut2 nanti tee-off & stroke carca-merba...
boleh jadi spoilt game member same flight nanti...hehe   :( :(

so how...??  :-\ :-\ :-\


Join jer lah .... no hal ... we put in same flight as Che ..... hehehe!!!!

Offline che

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1058
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: PDGCC
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #18 on: June 26, 2009, 04:54:24 PM »
Quote
oin jer lah .... no hal ... we put in same flight as Che ..... hehehe!!!!

Bole.. bole.... no halnye.... bolehlaa Bro Viosyah belajar2 dari aku, errr I mean, aku belajar dari Bro Viosyah.... hehehe

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #19 on: June 26, 2009, 04:56:49 PM »
FYI Bukit Kemuning if Sunday PM is RM110/= ... regardless ada card ke takde ....

Offline sy@h79

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 172
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #20 on: June 26, 2009, 05:03:28 PM »
Quote
oin jer lah .... no hal ... we put in same flight as Che ..... hehehe!!!!

Bole.. bole.... no halnye.... bolehlaa Bro Viosyah belajar2 dari aku, errr I mean, aku belajar dari Bro Viosyah.... hehehe

hehe...
thanks so much dear good fellow..abg2 golfer sume...
nanti bila dah dapat date utk gathering...
will let u all know soon samada boleh join ke x....
boleh lah abg che ajar2kan saya yg jahil lagi pasal golfing nie...hehe ;)

TQ again for the invitation abg2 sume...
"tee-off bola golf sampai luar pagar..."
"ambik iron stick tolong jolokkan..."
"saya budak sedang belajar..."
"nanti dah pandai same2 lah kita main golf..."

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #21 on: June 26, 2009, 05:07:10 PM »
Quote
oin jer lah .... no hal ... we put in same flight as Che ..... hehehe!!!!

Bole.. bole.... no halnye.... bolehlaa Bro Viosyah belajar2 dari aku, errr I mean, aku belajar dari Bro Viosyah.... hehehe

hehe...
thanks so much dear good fellow..abg2 golfer sume...
nanti bila dah dapat date utk gathering...
will let u all know soon samada boleh join ke x....
boleh lah abg che ajar2kan saya yg jahil lagi pasal golfing nie...hehe ;)

TQ again for the invitation abg2 sume...

No hal!!! I'm sure Abg Che kita will be more than willing to show you a thing or two about golfing ...  ;)

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #22 on: June 27, 2009, 09:42:18 AM »
FYI Bukit Kemuning if Sunday PM is RM110/= ... regardless ada card ke takde ....
OK juga Bukit Kemuning Sunday PM. Dekat highway semua org senang sampai.
Mr. organizer kita reramai boleh mintak special discount dgn kelab kot...??!!!

Offline bangdolah

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 127
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Weekend Golfer..weekdays kerje beb!
    • Golf Destinations
  • Club: Port Dickson Golf & Country Club, PTGC and AGSSG
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #23 on: June 27, 2009, 01:52:45 PM »
Perangsang Templer GC..Sunday PM rate RM 99 per pax! Green maintained by SSG sama dengan Danau and Beringin. Amacam?
Driver Cleveland Launcher SL 270
3 Wood Cleveland Launcher
2 Hybrid Cleveland Mashie
4 Hybrid Cleveland Mashie
PW-6 Iron Cleveland Mashie
56, 60 degrees Wedges Cleveland CG10
Putter Oddesey White ice Sabertooth

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #24 on: June 27, 2009, 02:20:49 PM »
Perangsang Templer GC..Sunday PM rate RM 99 per pax! Green maintained by SSG sama dengan Danau and Beringin. Amacam?
Boleh bayuar tol dah jimat RM 11/-... ok gak tu...

Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #25 on: June 28, 2009, 11:35:39 AM »
Carilah course yg kurang bukit bukau e.g PDGCC, Bkt Kemuning, Palm spring.

Kalau weekday am, IOI pun ok. RM75/pax.

Smlm main kat KKBGC. OK juga course dia. Green OK. WE RM48/pax
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #26 on: June 28, 2009, 08:27:15 PM »
Palm garden putrajaya wekkday tee off sebelum 9.30 Rm 75/- ...kalau tak silap.
Wah murahnye KKBGC..., bukit kemuning tu tak bukit ke?? Royal palm spring tu PD depan Tiara Beach Resort kan... ok gak situ... , MFG kena decide cepat!!! Senang nak planning...

Offline che

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1058
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: PDGCC
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #27 on: June 28, 2009, 09:13:05 PM »
Quote
MFG kena decide cepat!!! Senang nak planning...

Tah laa MFG nih.... ding dong ding dong hehehe

Susah sangat wat kat PDGCC jer hehehe RM70 (green + buggy) per pax on weekend.

Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #28 on: June 28, 2009, 09:26:46 PM »
Bukit Kemuning tu nama je Bukit tapi kalau x silap cuma ada dua par 3 dan satu par 4 dan satu par 5 yg bukit. Yg lain rata. Fairway pun luas. Yg slice/hook masih blh ada dlm fairway atau air heh, heh, heh...
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #29 on: June 29, 2009, 12:13:12 AM »
Quote
MFG kena decide cepat!!! Senang nak planning...

Tah laa MFG nih.... ding dong ding dong hehehe

Susah sangat wat kat PDGCC jer hehehe RM70 (green + buggy) per pax on weekend.

Honour to choose which next course to play at goes to the previous month's winner .... failing which, or if still undecided, then yours truly lah decidekan ... and of course under advisement and majority's preference ;)

p/s

and although I have this thing about playing at PDGCC  :D but if majority prefers playing at that venue ... saya akan peka dgn kehendak ramai ...  ;D
« Last Edit: June 29, 2009, 12:15:09 AM by mrfeelgood »