Author Topic: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!  (Read 41916 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #30 on: June 29, 2009, 01:24:49 AM »
Mr Organizer, apa-apa pun, do have a thought and plenty of mercy on us weak 24-handicappers. Jangan la buat kat course yang brutal sangat..
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #31 on: June 29, 2009, 02:00:07 AM »
MFG, firstly the date has to be confirmed. Kat mana pun I no hal but the date is critical.

Pak Ngah, you have to show yourself at the Get2Gether first before pleading for mercy.

Pak Akhir

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #32 on: June 29, 2009, 09:50:58 AM »
Perangsang Templer GC..Sunday PM rate RM 99 per pax! Green maintained by SSG sama dengan Danau and Beringin. Amacam?

PTGC
Sunday Special ~ Tee Off after 12.30PM (18 holes) ~
RM99 nett per person (inclusive GF, BF, Insurance, food vaucher RM5 & mineral water)
Caddy compulsory RM40 per buggy
Tips????
Chief Organizing Officer aka COO

Offline Sutha

  • Crazy Indian Golfer
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 306
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez
  • Handicap: 17
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #33 on: June 29, 2009, 09:58:43 AM »
I'd lovr to join the game ... it will be my first. I'm ok with any day except 19/7. Please call me to confirm venue and date (012-2777902)

thanks

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #34 on: June 29, 2009, 12:09:53 PM »
Pak Ngah, you have to show yourself at the Get2Gether first before pleading for mercy.

Pak Akhir

Pak, I'll try. I will.

I mean, I'll try to join, and I will ask for mercy ;D
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Stiff

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #35 on: June 29, 2009, 12:20:40 PM »
Guys,

Count me in...

Offline ZoeZ

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 500
  • Cookie Points +0/-0
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #36 on: June 29, 2009, 12:50:03 PM »
bapak2 & ibu2,

Sila bertendang semua ya..

Mal, gw rasa we narrow down our choice to 2 venues :-

1) Perangsang Templer
2) Bukit Kemuning
3) Bukit Unggul

Cons :
- Peransang  (RM99) + Bukit Kemuning (RM110) cheaper rates only applicable on Sunday afternoon. I personally think Saturday afternoon is preferable for "gathering-type golf events" so that we could hang out post games for borak2 etc without bothering about Monday (This disclaimer doesnt apply to PGAs and tokeh-besar-yang-tak-keje amongst us hehehehe  ;D)
- Bukit Unggul terjauh la sikit, although I gather that our Bangi/Putrajaya/Cheras kakis wouldnt mind

So, my vote is for Bukit Unggul, and have them on Saturday afternoon. Anyone to second ?


Guys,

Count me in...
 

^^
Ini orang Stiff pukui bolat goff manyak jauhhh woooo

Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #37 on: June 29, 2009, 01:38:15 PM »
Perangsang Templer GC..Sunday PM rate RM 99 per pax! Green maintained by SSG sama dengan Danau and Beringin. Amacam?

PTGC
Sunday Special ~ Tee Off after 12.30PM (18 holes) ~
RM99 nett per person (inclusive GF, BF, Insurance, food vaucher RM5 & mineral water)
Caddy compulsory RM40 per buggy
Tips????

Jgnlah pilih tempat yg compulsary caddie. Itu sume hidden cost dan hidden beban.
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......

Offline Stiff

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #38 on: June 29, 2009, 03:14:03 PM »
bapak2 & ibu2,

Sila bertendang semua ya..

Mal, gw rasa we narrow down our choice to 2 venues :-

1) Perangsang Templer
2) Bukit Kemuning
3) Bukit Unggul

Cons :
- Peransang  (RM99) + Bukit Kemuning (RM110) cheaper rates only applicable on Sunday afternoon. I personally think Saturday afternoon is preferable for "gathering-type golf events" so that we could hang out post games for borak2 etc without bothering about Monday (This disclaimer doesnt apply to PGAs and tokeh-besar-yang-tak-keje amongst us hehehehe  ;D)
- Bukit Unggul terjauh la sikit, although I gather that our Bangi/Putrajaya/Cheras kakis wouldnt mind

So, my vote is for Bukit Unggul, and have them on Saturday afternoon. Anyone to second ?


Guys,

Count me in...
 

^^
Ini orang Stiff pukui bolat goff manyak jauhhh woooo

Bro zoez,
bab kasi tekanan mental mmg kau terrorr...

Offline ZoeZ

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 500
  • Cookie Points +0/-0
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #39 on: June 29, 2009, 03:24:19 PM »

Guys,

Count me in...
 

^^
Ini orang Stiff pukui bolat goff manyak jauhhh woooo

Bro zoez,
bab kasi tekanan mental mmg kau terrorr...


kikiikkiikiiiikki, weh btul apa engko pukul jauh wat - MR CJ PLEASE RE-AFFIRM ASAP.

U/P Sepool + Kerawit (Captain/Asst Captain Skuad Golf Tok Gajah) - ni Stiff orang Temerloh nih, recruit masuk team Pahang cepat2. T-off ave. 270 m nihh.

Offline che

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1058
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: PDGCC
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #40 on: June 29, 2009, 03:51:34 PM »
Quote
kikiikkiikiiiikki, weh btul apa engko pukul jauh wat - MR CJ PLEASE RE-AFFIRM ASAP.


Betul... betul... betul (kena sebut mcm Upin n Ipin tuh)

Stif... jom berentap lagi weekend nih kat PDGCC... amacam? Ada berani ker?

Offline Stiff

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #41 on: June 29, 2009, 05:16:56 PM »
Quote
kikiikkiikiiiikki, weh btul apa engko pukul jauh wat - MR CJ PLEASE RE-AFFIRM ASAP.


Betul... betul... betul (kena sebut mcm Upin n Ipin tuh)

Stif... jom berentap lagi weekend nih kat PDGCC... amacam? Ada berani ker?
Alamakss jauh tu bang..kena apply lesen dari wife aku nii

Offline che

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1058
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: PDGCC
  • Handicap: 23
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #42 on: June 29, 2009, 05:19:35 PM »
Quote
Alamakss jauh tu bang..kena apply lesen dari wife aku nii

OK, apply cepat2.... kalau nampak macam susah je nak dapat visa, you can offer her halfday holiday at PD beach while you T-off at the green... amacam? Brilliant x akunye idea?

Offline Stiff

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 18
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #43 on: June 29, 2009, 05:22:09 PM »
Quote
Alamakss jauh tu bang..kena apply lesen dari wife aku nii

OK, apply cepat2.... kalau nampak macam susah je nak dapat visa, you can offer her halfday holiday at PD beach while you T-off at the green... amacam? Brilliant x akunye idea?

great idea tu....Ini mcm klu nak golfing kat indon bleh pakai kau punya idea la che.. 

Offline Arifin

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 153
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 20
Re: 7th KAKIGOLF GeT2GeTHeR!!!!
« Reply #44 on: June 29, 2009, 10:05:23 PM »
Quote
Alamakss jauh tu bang..kena apply lesen dari wife aku nii

OK, apply cepat2.... kalau nampak macam susah je nak dapat visa, you can offer her halfday holiday at PD beach while you T-off at the green... amacam? Brilliant x akunye idea?

great idea tu....Ini mcm klu nak golfing kat indon bleh pakai kau punya idea la che.. 

Jgn risau bro. Org kata sape yg gilagolf ni x gila pompuan. Jadi kaum2 isteri jgn risau.
Dah 3 tahun aku main golf!!!  Apasal blm pandai2? Rasanya kena try main basikal pulak lah.......