Author Topic: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!  (Read 39858 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #30 on: August 01, 2009, 03:03:04 PM »
bila tengok kolam, air, tasik around the green tu yg rasa nak demam ni...
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #31 on: August 01, 2009, 05:05:26 PM »
I size baju sama cam kerawit...

sure or not ni bro sama size..heeeeeeeee

puhhh..maran n monterez ni..aku cuma boleh pilih satu jee..
lesen cuma dpt 1x saje ..sat or sun

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #32 on: August 01, 2009, 05:51:08 PM »
Somemore views of Maran Hill

Bro Zainol,

Thanks for the photos...Green Condition macam mana? any idea?

Thanks..
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline Dr. Maria

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 126
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Female
  • Wanna be like ochoa
  • Handicap: 21
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #33 on: August 01, 2009, 08:38:28 PM »
there are only 2 hole are under repair. others are superb. i did play there 3 weeks ago.
STRUGGLE, UNDERSTANDING AND FUTURISTIC... BE YOURSELF DON'T PRETEND TO BE SOMEONE ELSE. HONEST AND SINCERE IN ANYTHING YOU DO...

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #34 on: August 01, 2009, 08:44:12 PM »
Green condition ok lah 5.5/10 speed 6.5~7/10. May be doc maria lebih faham sebab dia baru main 3 minggu lepas.

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #35 on: August 01, 2009, 09:33:22 PM »
Messrs Organizer(s),

I suggest you should reserve seats for Dato Sulaiman and two or three others from East Coast areas as well.

taken care .... i have communicated dr maria regarding that matter.
kamal also knows about that (dia org punye syiok main di cakerang ari ptg tadi)
cuma that tengok flight dulu....
Chief Organizing Officer aka COO

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #36 on: August 01, 2009, 10:14:35 PM »



puhhh..maran n monterez ni..aku cuma boleh pilih satu jee..
lesen cuma dpt 1x saje ..sat or sun


pyan, lambung duit siling! head: monterez, tail: maran. kalau jatuhnya head, lambung lagi, repeat the process sampai dapat tail ;D ;D

bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #37 on: August 01, 2009, 10:40:15 PM »



puhhh..maran n monterez ni..aku cuma boleh pilih satu jee..
lesen cuma dpt 1x saje ..sat or sun


pyan, lambung duit siling! head: monterez, tail: maran. kalau jatuhnya head, lambung lagi, repeat the process sampai dapat tail ;D ;D



tu yg tgh pikirkan ni..
ni kongsi kereta ke kalau u all pergi..

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #38 on: August 01, 2009, 10:57:45 PM »
http://www.mdmaran.gov.my/services/atoz/golf/layout


ni yg aku jumpa lahh.. info bab Maran nii..

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #39 on: August 02, 2009, 03:10:17 PM »
Kerawit, nak tambah kau punya info untuk buat keputusan.
Maran Hill : 1. kelab kampung don't expect too much.
                     2. fairway botak & keras... pakai 2nd atau 3rd set..                                 takut calar pulak set cari makan kau tu..
                     3. jauh..................................................................sangat!!!!!!!!!!!!!!! nakal sikit pun orang tak kenal!!!!

Monterez : 1. Kelab Golf Pro, facilities semua cukup standart.
                   2. Dari atas tee box , fairway sampai atas green kena sentiasa berjaga-jaga sebab banyak bebenar bola sesat!! Nak enjoy pun tak tenang..
                   3. dekat.......apa-apa senang nak balik rumah... tapi dekat tak boleh nakal-nakal!!!

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #40 on: August 02, 2009, 03:14:57 PM »
http://www.mdmaran.gov.my/services/atoz/golf/layout


ni yg aku jumpa lahh.. info bab Maran nii..

Thanks kerawit for the info. Pak nagh tengok tadi, ada cerita menarik ni dlm site tu:

Asal - usul Daerah Maran, Pahang Darul Makmur.

Menurut sumber yang diperolehi daripada arkib simpanan Majlis Daerah Maran, nama Maran berasal dari nama sebuah sungai kecil yang mengalir dari Hulu Teladas ke Ulu Kampung Luit.

Walaubagaimanapun, menurut cerita dari seorang batin orang asli yang bernama Batin Tawang bin Isa yang tinggal di Kampung Merbau berhampiran Kampung Serengkam, nama Maran itu berasal dari cerita dahulukala dimana kira-kira tujuh orang asli sedang bermalam ditepi sebuah sungai (sungai Maran sekarang).

Sedang mereka tidur, mereka telah dikejutkan oleh satu lembaga yang dikatakan adalah jelmaan harimau jadian. Enam dari orang asli itu berjaya melarikan diri dan meninggalkan seorang dari sahabatnya bersama-sama dengan lembaga itu. Tetapi lembaga itu tidak mengapa-apakan orang asli itu tetapi membahasakan dirinya sebagai 'Maran' atau 'Sahabat' serta menyuruh orang asli tadi menuruti sahabat mereka semula dengan menyusur sungai. Dalam perjalanan menyusur sungai inilah orang asli tadi menggelarkan sungai itu dengan nama Sungai Maran.

Kesahihan cerita tadi tidak dapat dipastikan kerana cerita sebenar yang berdasarkan fakta sejarah tulen masih belum terbongkar hingga ke masa ini.


tapi kita main siang kan, kan? ;D ;D
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline zul hongleong

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 124
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: RKKC
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #41 on: August 02, 2009, 03:46:03 PM »
8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!

Venue : Maran Hill Golf Resort, Pahang
Date : 15 August 2009 (Saturday)
T/off Time : 1.30PM

Golf Fees : RM 65.10
Pool F&B: RM14.90 (normally we collect RM20) ttp hopefully ada sponsor 4 dinner
Total : RM80.00

Closing date : 10 OGOS 2009


8 flights max, please indicate your participation early and give details as follows:

1. MrFeelGood - AGS No: 319451 - T-Shirt Size (L) - Staying Overnight (No) - HCP (24)
2. hasrullnizam Size tShirt ? HCP (18)
3. azharo73 (Azhar) - T-shirt L - HCP (18)
4. pak ngah - no cards - T-shirt XL - Not staying overnight - HCP (24)
5. Che T-shirt XL Not staying overnight - HCP (24)... next day kat Monterez pulokk  huhuhu
6. Sutha (US sixe XL / Local XXL) & will not be staying overnight - HCP (??)
7. Ahman (M Size) & balik rumah sendiri.... - HCP (13)
8. MrPyan - AGN: 090115729-T-Shirt Size (L)-Not Staying Overnight (No)- HCP(24)
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20
21.
22.
23.Budakboy T-Shirt Saiz M, eh dapat T-shirt ker hehe...sory lama tak online. HC 23
24.

**************************************

Alamak, saya minta maaf banyak2 pasal terpaksa cancel nama. Baru tadi bagitau orang umah plan nak ke Maran nanti, tiba2 dia kata 15hb kena balik kampung dia ada kenduri. :(

Wilson Staff

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #42 on: August 03, 2009, 01:54:06 AM »
To the Organiser,

Another Get2Gether that I have to give it a miss. Ada kenduri kat kampung. To those playing, enjoy the Get2Gether. Hopefully will be able to be with all of you for the 9th Get2Gether.

Pak Akhir

Offline abgzekhhhhh

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau
  • Handicap: 20
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #43 on: August 03, 2009, 09:35:24 AM »
To the organiser,

Please include me. (HCP 22)

Online JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: 8th KAKIGOLF GET2GETHER!!!
« Reply #44 on: August 03, 2009, 10:01:27 AM »
Kerawit, nak tambah kau punya info untuk buat keputusan.
Maran Hill : 1. kelab kampung don't expect too much.
                     2. fairway botak & keras... pakai 2nd atau 3rd set..                                 takut calar pulak set cari makan kau tu..
                     3. jauh..................................................................sangat!!!!!!!!!!!!!!! nakal sikit pun orang tak kenal!!!!

Monterez : 1. Kelab Golf Pro, facilities semua cukup standart.
                   2. Dari atas tee box , fairway sampai atas green kena sentiasa berjaga-jaga sebab banyak bebenar bola sesat!! Nak enjoy pun tak tenang..
                   3. dekat.......apa-apa senang nak balik rumah... tapi dekat tak boleh nakal-nakal!!!

puhh..semuanya byk problemoo..nanti ku fikirin